Opus nr. 130 - Digitalizarea Romaniei ar arata imediat de unde fura politicienii si Statul Paralel. Primul cvadruplu Axel
Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei (ADR) este o instituție creată în 2020 pentru a realiza obiectivele ambițioase ale Guvernului României în sfera transformării digitale a societății românești.
Ca sa fie sigur ca digitalizarea Romaniei merge in ritm de melc, Marcel Ciolacu a numit la conducere un politehnist politruc pe post de presedinte si doi agarici ultra tineri, si ei politruci, pe post de “vici”.
Si ca sa fie si mai sigur ca totul va fi un rahat frumos impachetat, tot mister Ciolacu l-a numit ministru al Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii pe proptitul politic pesede Bogdan Ivan Gruia, un incompetent desavarsit care insa are o mare calitate: inunda Facebook si Insta cu poze cu el ba tinand un stilou in mana, ba vorbind parole goale pe la diverse evenimente despre digitalizare unde toti il asculta cum fatze si dredze, promitand un viitor digital rapid al institutiilor Statului, alea de gen directii sanitare, case de asigurari de sanatate, Anaf-uri locale unde amploaiatii lucreaza pe calculatoare conectate pe centrale cu carbuni si injura zilnic ca “servarele” nu merg.
Suntem o tara ce face miliarde din IT in privat, dar Statului i se rupe de adevarata competenta.
Vorbeam ieri cu un CEO mega smart care conduce o firma listata pe Bursa si mi-a descris cateva dintre esecurile sale in a lucra cu Statul.
Dinspre partea administratiilor publice locale si nationale, nu exista un dram de intentie reala in a duce la capat proiecte de digitalizare.
Toate companiile de transport in comun ar putea fi digitizate de asa maniera incat s-ar sti la secunda o gramada de lucruri ce astfel ar deveni transparente. Dar cine vrea din politic sa se intample asta, sunteti nebuni? Pai, si parandaratul de la licitatiile de carburanti, cauciucuri, piese de schimb, asigurarile mijloacelor de transport cine il mai ia?
Cum sa accepte cineva din “sistem” sa digitalizezi comportamentul financiar al Ministerului Apararii sau Internele? Pai, asa s-ar vedea cum se ciordeste in fiecare unitate militara de la achizitiile pentru echipamente pana la hrana sau renovari!
Daca v-ati uita pe un soft care sa stie sa dea rapoarte globale la nivel de secunda cu cati bani toaca zilnic universitatile Romaniei pe calculatoare, materiale de curatenie, energie, bilete de avion, v-ati CRUCI!
Digitalizarea inseamna ceva rau (pentru politic): inseamna anularea cvasitotala a sanselor de a mai fura linistiti din banul public:
digitalizarea sistemului de sănătate ar fi napalm pentru hotii din sistem: marii golani din Sanatate si firmele din pharma ar pierde anual miliarde de euro daca s-ar confrunta cu transparenta, azi, mii de achizitii publice au loc luna de luna prin negociere directa, nu prin licitatii deschise
digitalizarea sistemului judiciar ar insemna o oglinda perfecta a cat NU lucreaza de fapt judecatorii, desi se plang de supraaglomerare, si am avea o imagine reala a zecilor de mii de dosare tergiversate. Sistemul judiciar romanesc este in evul mediu din punct de vedere al digitalizarii. Recent, Judecatoria Cluj a transmis Baroului Cluj “rugamintea” adresata avocatilor clujeni ca o vreme sa depuna actele fizic, nu via email, fiindca nu mai exista hartie pentru tiparit!
digitalizarea serviciilor publice? sunteti nebuni? Pai, asa am afla numarul real al sinecurilor politice din sistemul de servicii publice unde UN FOCHIST din Braila are salariul de 7400 de lei!
digitalizarea achizițiilor publice? Doamne fereste! Pai, unii corupti din, de exemplu, directiile judetene de asistenta si protectie sociala fac mii de lei pe zi vanzand cartofi (!) prin achizitie directa catre bucatariile DGASPC-urilor care fac supa si tocanite pentru orfanii si asistatii sociali ai Romaniei. Vinzi 2000 de kile de cartofi pe zi (iei kilul de la en gros cu 1,5 lei si il dai cu 4 la DGASPC Neamt), faci ZILNIC 1000 de euro PROFIT! Sa ne zica domnul Ciolacu si despre ciordelile astea cand vorbeste despre evaziune si capusarea banului public!
digitalizarea muncii și protecției sociale. Cum sa faca Romania coalitiei PSD-PNL asa ceva? Pai, numai si digitalizarea Ministerului Muncii ar arata cati paparici politici freaca menta in minister! Ne-ar arata cat de inutile sunt acum ITM-urile, cu functionari care sunt slab platiti si detehnologizati, cu AJOFM-uri judetene pline de frecatori de mangal, cu dosare de asistenta sociala in care mii de mame isi prelungesc statul acasa dupa ce prenatalul le expira transformandu-si prin spaga copiii in handicapati si luand tone de bani nemunciti de la stat pentru handicapul fals al copiilor, numai ca sa nu reintre in campul muncii!
Sa stie bine Bruxelles-ul: nu vrem din PNRR valuta, nici digitalizarea sa ne futa!
Cvadruplu Axel reusit cu simplitate. Doar un om poate face asta azi in lume
Moment istoric în patinajul artistic: Ilia Malinin a reușit primul cvadruplu Axel într-un program scurt la Grand Prix Finals!
Axelul cvadruplu este considerat cea mai dificilă săritură din acest sport, deoarece are patru rotaţii şi jumătate. Nimeni nu a reusit asta in istoria patinajului pana acum!
În trend cu vremurile siliconate
Mai rar așa ceva, în vremile de azi
Poloneza Liliana Lewinska are 15 ani si e campioana mondiala de juniori la panglica. Un moment superb de gimnastica ritmica, n-ati mai vazut demult atata gratie.
Ceva scris în 1956 ce ar trebui să îți dea de gândit
Era în 1956 când filosoful german Günther Anders, mai întâi bun prieten și apoi soțul lui Hannah Arendt, a scris acest pasaj în cartea sa „Omul este învechit”:
„Pentru a înăbuși orice revoltă în avans, nu trebuie să fii violent. Astfel de metode ale lui Hitler sunt depășite. Este suficient să creezi o condiționare colectivă atât de puternică încât însăși ideea de revoltă să nu mai vină în mintea oamenilor.
Ideal ar fi formatarea indivizilor de la naștere prin limitarea abilităților lor biologice înnăscute.
În al doilea rând, condiționarea ar continua prin reducerea drastică a educației, pentru a o readuce la o formă de inserție profesională. Un individ ignorant are doar un orizont limitat de gândire și, cu cât gândirea sa este mai limitată la preocupări mediocre, cu atât se poate revolta mai puțin.
Trebuie să ne asigurăm că accesul la cunoștințe devine din ce în ce mai dificil și mai elitist. Decalajul dintre oameni și știință, acea informație destinată publicului larg este anesteziată de orice conținut subversiv.
Fără filozofie. De asemenea, în acest caz trebuie să folosim persuasiunea și nu violența directă: divertismentul care flatează întotdeauna emoțional sau instinctiv se va răspândi masiv prin intermediul televiziunii. Vom confrunta spiritele cu ceea ce este inutil și jucăuș. Este bine, în vorbărie și muzică neîncetată, să împiedice spiritul să gândească.
Vom pune sexualitatea pe primul loc în interesul uman. Ca tranchilizant social, nu este nimic mai bun.
În general, se vor depune eforturi pentru a alunga seriozitatea existenței, pentru a ridiculiza tot ceea ce are o valoare ridicată, pentru a menține o apologie constantă pentru lejeritate; astfel încât euforia reclamei să devină standardul fericirii umane. Și modelul libertății.
Condiționarea va produce astfel de la sine această integrare, singura teamă care va trebui menținută va fi aceea de a fi exclus din sistem și deci de a nu mai putea accesa condițiile necesare fericirii.
Omul de masă, astfel produs, trebuie tratat ca ceea ce este: un vițel și trebuie monitorizat așa cum trebuie să fie o turmă. Tot ceea ce îi permite să-și adoarmă luciditatea este un bine social, tot ceea ce i-ar pune în pericol trezirea trebuie ridiculizat, sufocat, luptat.
Orice doctrină care contestă sistemul trebuie mai întâi desemnată drept subversivă și teroristă, iar cei care o susțin trebuie apoi tratați ca atare”.
(Günther Anders, 1956, în „Omul este învechit”)