Opus nr. 156 - Miron Mitrea este noul Ica Voinea al lui Ciolacu. Previziuni interesante despre 2024. Cum a ajuns Ciolacu presedintele PSD
Despre “dragnizarea” lui Ciolacu eu am scris primul. In 14 decembrie 2023, spuneam:
In barba premierului Marcel Ciolacu au aparut niste acarieni periculosi care ii ameninta sanatatea decizionala.
Acarienii subt organisme mici, uneori microscopice la nivel educational, cu capul, toracele și abdomenul în general nediferențiate, cu aparatul bucal (o trompă alungită) adaptat pentru ros, înțepat sau supt.
Acarienii din barba lui Ciolacu se gudura, “consulta”, ii soptesc vorbe de adoratie, ii spun ce trebuie MUSAI sa faca, il lingusesc. In fondul cinegetic din barba lui Ciolacu e o bataie mare intre acarieni pentru a cuceri atentia premierului.
Ciolacu se dragnizeaza.
Un jeg media pe numele sau Dan Tapalaga, ala de la UM G4Media, mi-a copiat o luna mai tarziu nu numai metafora, ci si intreaga argumentatie. Deh, atata poate Tapalaga, nu degeaba e “maritat” cu o judecatoare, ca e barbat slab, Danut a fost mereu un ciorditor de idei, genul ala care moare de nervi ca nu a avut niciodata condeiul si brandingul lui Tolontan, in a carui umbra a trait toata viata profesionala.
Tot eu am spus acum doar cateva zile ca Marcel Ciolacu se dancilizeaza: probabil ca Tapalaga o sa “copieze” si ideea asta: dar am zis-o primul in textul “Viorica Ciolacu”!
Sa cititi:
Insist pe dancilizarea premierului Ciolacu: nu reactioneaza EFICIENT la scandaluri precum fermierii, le permite ministrilor subordonati sa jigneasca cetatenii, s-a inconjurat de consilieri de divizia B care il baga in cacat si care nu il ajuta sa actioneze sub presiune.
V-am spus de acum un an despre Bogdan Popescu, consilierul fantoma in care Ciolacu se increde orbeste, si care a distrus “consultand” nume mari ale politicii romanesti.
Azi, va mai dau unul. Miron Mitrea, un soi de Ica Voinea.
Ah, am uitat: nu stiti cine e Ica Voinea. Este un martalog comunistoid de 67 de ani care, pe la mijlocul lui 2019, se dadea mare ca e “premierul din umbra” si ca prietena sa de familie, Viorica Dancila, ii mananca din palme.
Voinea este un acoperit SIE, fostul lider al Uniunii Tineretului Comunist (UTC), mâna dreaptă a lui Nicu Ceaușescu, cu nevasta ce a lucrat la o banca ruseasca, pus de SIE in anturajul Vioricai Dancila ca sa o “ciuguleasca” informativ si sa o “ghidoneze”, basca sa isi mai faca si el niste milioane!
Ica Voinea nu numai ca nu a ajutat-o pe Dancila, dar a si ingropat-o, caci “metodele” lui de “piar” sunt de pe vremea lui Mao.
Asa si Miron Mitrea. Un tip fain, daca stai la o poveste cu el, dar care, la 67 de ani, pur si simplu nu intelege ca e expirat, ba chiar uita ce spunea acum 7 ani.
Nu numai ca nu s-a lasat de politica, ci e bagat pana in gat in ea. Ca de aia haleste 50 000 de euro pe luna “consultanta” de la PSD.
“Expertiza” de mare fost sindicalist a lui Mitrea se vede acum, adica nici vorba, cand Ciolacu este muit in fiecare seara pe toate canalele pe tema protestelor fermierilor.
Domnule premier, George Simion e la o aruncatura de procent de dumneavoastra, in sondajele celui mai corect sociolog pe care il stiu, Mirel Palada, de la Sociopol. Ba chiar mi se pare ca presedintele AUR e la un pas de a spune in seara de iunie a europarlamentarelor: “Am castigat! PSD e invins! Romani, mai facem un pas sa iau si guvernarea, si Cotroceniul?”.
Daca Simion castiga europarlamentarele, chiar si cu juma’ de punct, domnule Ciolacu, va dati demisia?
Si, pana atunci, daca tot stiti ca aveti probleme, aveti de gand sa le reparati? Ca mai sunt trei luni pana la campanie. Asta e “garnitura” pentru electorat? Obosita de Cornuta Cretu? Lavinia Sandruahahahaha? Dan Nicahahaha? Claudiu Mandahahaha? Am inteles. Pai, atunci, noapte-n straita!
Gușă is on fire: Cum a ajuns Ciolacu presedintele PSD
Analistul politic Cozmin Gușă a impartasit, în platoul emisiunii Culisele Statului Paralel, o fila din istoria Romaniei, si anume care au fost jocurile de putere la varful PSD in 2019, dupa ce Viorica Dancila a pierdut alegerile prezidentiale si s-a format un vid de putere în cadrul formațiunii politice.
Gușă a adus în atenție jocurile de putere și negocierile de culise care au avut loc în 2019, dezvăluind cum s-a decis ca Marcel Ciolacu să preia conducerea partidului (se intampla totoul la Grand Hotel Italia - n.m)
„L-am chemat pe Vasile Dancu la masa. Eram in faza in care m-am impacat pentru ultima data cu el, el promitandu-mi in mod solemn ca nu va mai tine legatura cu Coldea. Nu a fost ultima oara cand m-a mintit, dar a fost ultima oara cand ne-am certat.
Am zis „Hai sa incercam inca un proiect in PSD, Dragnea oricum o sa se duca, vreau sa vii cu expertiza ta, sa refaci departamentele. Si imi zice ca nu mai este membru de partid.
Am zis „Lasa ca te facem”.
I-am zis „Tu nu esti bun de lider, dar presedinte de consiliu national, da”. Au trecut cateva luni.
Planul era pentru alegerile din 2020. Nu am vorbit despre proiectul asta decat cu Vasile. Singurul care a stiut a fost Radu Moldovan de la Bistrita, un tip foarte serios, si caruia i-am spus „Pe Vasile o sa-l facem membru la organizatia Bistrita Nasaud”. Asta a fost planul atunci.
In 2019, dupa infrangerea Vioricai Dancila se punea problema unui vid de putere in PSD si a unui moment in care trebuie sa se grupeze o echipa.
Eu atunci, nedorind sa ma intoc in PSD, dar dorind sa ajut sa se agregheze PSD-ul, am fost organizatorul unei intalniri intre 6 oameni, la inceput. Si oamenii se numeau: Vasile Dancu, Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu, Gabriela Firea, Paul Stanescu si Radu Moldovan.
Le-am spus ca PSD nu mai trebuie sa se faca de ras, oamenii au nevoie de un partid normal. Eu nu vreau nimic de la voi, pot sa va organizez, ca va cunosc pe fiecare foarte bine. Si au fost cateva intalniri in care Radu Moldovan a zis ca nu vrea nicio functie și la acele intalniri in care discutam despre strategie, despre cum se va pune partidul, s-au impartit functiile.
Gabi Firea a zis prima: Eu nu vreau sa fiu presedinte, vreau sa fiu vicepresedinte. Paul Stanescu a zis ca vrea sa fie secretar general, Vasile, presedintele consiliului national, si a ramas in dezbatere o functie de prim vicepresedinte si una de presedinte pentru Grindeanu si Ciolacu.
L-am intrebat prima data pe Marcel, si a zis ca vrea sa fie prim vicepresedinte.
Foarte bine, Sorine, a ramas functia de presedinte, ti-o asumi Sorin Grindeanu?
”Da”.
Si avut vreo trei-patru intalniri in care structura de conducere, nu venise inca momentul congresului, era Sorin Grindeanu presedinte, doi vicepresedinti Ciolacu si Gabriela Firea, presedintele consiliului national Vasile Dancu si secretarul General Paul Stanescu. Si se suda echipa, era interesant.
Si mai trebuia sa avem o ultima intalnire, ne-am dus la Cluj, au venit si ei, si am avut o discutie intr-un restaurant.
Trebuia sa batem in cuie structura, ca venea congresul. Marcel era destul de posomorat. Eu nu am fost niciodata prieten cu Marcel Ciolacu cum am fost cu Radu Moldovan sau Vasile Dancu, dar ne stiam bine, eram amici. In seara aia era foarte tensionat. Nu se uita frumos la mine.
Stateam la masa si l-am rugat pe Nelutu Varga (patronul echipei de fotbal CFR Cluj - n.m.) sa nu vina nimeni la noi la masa. Si cine credeti a vrut sa incalce consemnul, si Nelutu Varga nu a putut sa-l blocheze ca era prea prestigios, a fost Ucu Rus. Eu l-am vazut cu coada ochiului ca vrea sa se apropie, i-am zis „Te duci la alta masa, stai acolo, ca tu esti cu Pro Romania, aici e alta masa, se discuta altceva si vedem daca mai discutam cu tine la finalul mesei”.
Fiind suparat, Marcel Ciolacu, l-am intrebat din start de ce e suparat. A zis ca el vrea sa fie presedinte. L-am intrebat pe Grindeanu „Tu ai probleme ca s-a schimbat?”, a zis, ”Nu, pot eu sa fiu vicepresedinte.”
Eu ce pot sa spun, este ca, la cat de prieten am fost cu Hellvig, nu m-a sunat niciodata in acea perioada sa-mi spuna ”Stiu ca tu te ocupi sa ii ajuti pe cei de la PSD”. In afara de ei cinci mai erau doi oameni de fata, Radu Moldovan si Ionel Arsene.
Si asa s-a transat discutia, Eu m-am retras din acel moment, nu le-am cerut niciodata nimic.
Prima data m-am suparat pe Vasile Dancu pentru ca nu a facut nimic in calitate de presedinte al Consiliului National, si-a batut joc de functia aia. Dintr-o echipa care trebuia sa se agregheze, sa faca treaba, sa-si faca fiecare de competentele lui, azi au ajuns praf.
Cine cu cine se mai intelege in PSD dintre astia cinci? Poate Paul Stanescu cu Gabriela Firea. Dar ei doi nu se mai inteleg cu astia. Dancu este izolat ca i-a trebuit sa-l primeasca pe fotoliu sa se instaleze Coldea in scaunul musafirului de la Ministerul Apararii, ca de aia a plecat Dancu. Dancu n-ar fi trebuit sa reia relatiile cu Coldea, mai ales din pozitia lui de ministru al Apararii. Dar el a ajuns acolo din decembrie si in februarie, la final, Coldea deja s-a instalat, si bineinteles ca asta este o vulnerabilitate.
Iar Dancu acum nu se mai intelege cu nimeni, degeaba iese la televizor sa il laude pe Marcel Ciolacu, nu asa se face. Eu nu mai vreau sa ma cert cu Vasile Dancu. I-am spus ”Stai cu Coldea, nu mai vreau sa ma cert cu tine”, dar nici nu imi pica bine, ca suntem prieteni de treizeci si ceva de ani, și este un intelectual remarcabil.
Ajunge cum a facut azi la o emisiune, sa o valideze pe Diana Sosoaca. Sau sa vina, ca a spus el intr-o emisiune, sa spuna ca Diana Sosoaca nu este nici cu rusii, ca e bine.
Aceasta echipa nu mai e. Asta e povestea trista a unei echipe care trebuia sa se consolideze, dar a ajuns sa se sape. Si dupa aia se mira de ce merg treburile prost. Pai treburile se fac in echipa, nu separat. Nu se fac „Lasa ca ma duc eu iar cu Coldea, si imi vad de treaba mea, apoi ii mai dau consultanta lui Geoana”, nu merge asa.
Practic, cat de dezagregat este PNL-ul, daca ne uitam si incepem sa-i luam la bani marunti pe cei din PSD, si e important, pentru ca ei reprezinta guvernarea, ne dam seama ca si acolo sunt niste lupte subterane care se refera inclusiv in comunicatul stalinist.
Pentru ca a venit acel comunicat stalinist (cel al PSD impotriva Realitatii TV - n.m.), eu am dat vina pe Bogdan Popescu, consilierul cel de taina. Insa „bunul” tau prieten Victor Ponta alataieri ca din intamplare, a zis ca a auzit ca anumiti lideri PSD sunt intelesi cu aia de la Realitatea ca sa il distruga pe Grindeanu.
Pentru mine a fost dovada faptului ca acest viclean copil de casa pe numele lui Victor Ponta, este cel care in tovarasie cu Grindeanu, l-au zapacit pe Ciolacu, de a fost in stare Ciolacu sa faca ce nu credeam ca ar fi in stare sa faca vreodata, sa dea drumul acelui comunicat stalinist. Este o cabala impotriva lui Ciolacu? Eu zic ca da”, a conchis Cozmin Gusa.
2024 - ce urmează?
de Dan Diaconu
Am spus că 2024 este anul de confluență în care aproape toate ciclurile istorice se intersectează. Ce înseamnă asta? În mod normal schimbări radicale, modificări de granițe, de sfere de influență și chiar de popoare. Minoritatea care stă la pândă pentru a profita de mișcare are anumite planuri, riguros întocmite, dar nu știu dacă vor reuși să le pună în practică.
Ca o idee generală vă voi spune că, dat fiind setupul exploziv al perioadei, absolut nimic nu va decurge normal. Vor fi schimbări surprinzătoare de situație. De când scriu la blogul acesta nu am avut un asemenea an. A face o prognoză acum e un act sinucigaș deoarece în vârtejul istoriei care se formează sub ochii noștri absolut totul poate sări în altă direcție. Micro-tendințele pe care le urmăresc și care m-au făcut să dau de-a lungul timpului prognoze surprinzător de exacte nu vor mai funcționa anul acesta și în cei care urmează deoarece sunt „forțe turbionare” mult mai mari care efectiv strică toate jocurile. Desigur, mi-am adaptat metodologia, dar nu sunt sigur că va avea vreun efect. E ca și cum ai încerca să prezici locul unde se va afla o crenguță prinsă într-un uragan. Dar îmi asum riscul! Acestea fiind spuse, trecem la prognoze, cu rezervele pe care le-am subliniat.
Primul element pe care-l subliniez este moartea globaliștilor. Sună surprinzător în condițiile în care au reușit să infecteze întreg spectrul politic. Doar că, puterea lor e semnul căderii iremediabile. Ceea ce am văzut anul acesta la Davos era greu de imaginat în urmă cu un an. Toată strălucirea s-a dus, întreg clubul complotiștilor semănând cu o cloacă irespirabilă în care nimeni nu înțelegea pentru ce s-au strâns. Discursuri sforăitoare, practici oculte ciudate, discuții sterpe și speranțe deșarte. De fapt, anul acesta marchează pierderea definitivă a capacității de influențare a sectei Davos. Dar nu numai globalismul de tip Davos va pica, ci și cel pe care-l visează China. Noțiunile precum „Sudul Global” își vor pierde din importanță deoarece de contat vor conta legăturile bazate pe interese stricte, ghidate de tratate mai degrabă bilaterale sau tripartite și mai puțin de framework-uri universal valabile. Așadar, „ordinea internațională bazată pe reguli”, tot clamată de globaliști, e pe cale să se prăbușească cu zgomot lăsând în urmă un dezastru în care relațiile se vor construi la modul direct.
Cea de-a doua megatendință e reprezentată de moartea politicii. Sistemul grupat în jurul partidelor e mort, nu mai răspunde necesităților prezentului. Cu toate că se încearcă refurbish-area sa prin apariția de construcții politice „peste noapte”, sistemul este viciat astfel încât nu are absolut niciun viitor. Într-un fel e bine, în alt fel e rău. Bine pentru că deja nu se mai poate respira în atmosfera sufocantă a minciunilor de partid, iar rău pentru că nu există o variantă de rezervă. Asta înseamnă dezvoltarea de tiranii și alte experimente, care mai de care mai ciudate. Nu exclud în perioada de „încercare” reapariția în forță a socialismului pe largi arii(în special) occidentale, fapt care va adânci criza politică.
A treia megatendință este moartea economiei. Întreg sistemul economic e viciat, bazat pe minciuni și o ineficiență crasă. Din acest punct de vedere, rapoartele cu „performanțele la hectar” de pe vremea lui nea Nicu sunt niște biete minciuni naive față de imperiul minciunii absolute instaurat în prezent. Să vă dau un exemplu: în 2023, din septembrie până în ianuarie am avut o creștere a capitalizării celor mai mari companii nefinanciare ale SUA cu 12.5%, în condițiile în care întregul indice al pieței a crescut cu 12.8%. Ce e asta? O bulă de toată frumusețea. Companiile americane se tranzacționează la un P/S mediu de 2.37, față de 1.39 în 2004-2007(care 1,39 oricum era mare!). Ce ne indică asta? O ineficiență în creștere accelerată. Dacă însă dăm un ochi pe companiile cu cea mai mare capitalizare bursieră constatăm o altă supraevaluare de toată frumusețea. Aceste companii se tranzacționează la niveluri ale indicatorului P/E de peste 30, ajungându-se la valori incredibile precum 113 în cazul Eli Lilly. În fapt nu avem decât o mare miciună, frumos coafată și machiată, dar care pute îngrozitor a putrefacție.
Moartea economiei înseamnă inclusiv picajul unor multinaționale „cu tradiție”. Însă, cel mai rău se va vedea la nivelul „firului de iarbă”, adică la micul investitor care nu va putea face față reglementărilor în exces și impozitărilor aberante. Asta va conduce o sufocare în lanț a economiei cu consecințe dezastruoase la nivelul societății.
Picajul sectoarelor deja se vede limpede, dar se va accentua treptat. De exemplu, asistăm la spargerea „bulei electrice”. Producătorii de mașini electrice suferă deoarece lumea și-a pierdut apetitul de cumnpărare a „experimentelor supraevaluate” din acest domeniu. În timp ce mașinile cu combustibil clasic funcționează indiferent de temperatură, electricele blochează străzile la primele valuri de frig.
Urmează în scurt timp să vedeți dezumflarea bulei AI. După ce s-au băgat miliarde în fantasmele dominate de atotputernicia AI, acum, după ce s-au pus treburile pe masă, se vede că AI-ul nu e chiar ceea ce se crede, iar aplicabilitatea sa e, totuși, limitată.
Nu în ultimul rând, trebuie să menționăm moartea narativului, a narativului ca strategie de manipulare în așa-numita epocă a post-adevărului. Probabil ați observat cum la Davos participanții din zona politică se plângeau că „s-a pierdut controlul asupra fluxurilor de știri”. Ei dădeau ca principal vinovat Twitter-ul(rebotezat X) cumpărat de Musk, doar că nu e cazul. Musk a salvat Twitter de la un faliment sigur, mergând pe strategia libertății de opinie. Oricum, există o multitudine de canale de comunicație prin care se poate comunica suficient de liber, iar strategia de control a picat. Indiferent de modul tiranic în care giganții internetului manipulează narativul, părerea mea e că situația e scăpată de sub control, astfel încât și aici vom vedea o schimbare fantastică. Marile concerne media vor pica sub presiunea lipsei de audiență, în timp ce legea va fi făcută de entități diverse acționând după propria conștiință. Asta e ceea ce urmează în media.
Bazându-ne pe aceste megatendințe expuse, voi face mai jos câteva predicții concrete.
1. Politică
2024 este un an politic 100%, cu alegeri în întreaga lume. Și peste tot alegerilor li se dă o importanță colosală. Doar că, vă voi dezamăgi deoarece, din punctul meu de vedere nu vor fi surprize. Pentru prima dată în istorie, cu mici excepții, de participat la alegeri participă doar marionetele, astfel încât nu e relevant cine iese. Dar să facem totuși predicțiile:
în SUA Trump și republicanii vor câștiga detașat alegerile(asta dacă nu cumva lui Trump nu i se pregătește un asasinat sau dacă nu joacă rolul de rampă pentru altcineva, chestie exclusă întrucât, totuși, e vorba de Trump).
În India Modi va rămâne la putere
În Israel Netaniahu va pierde usturător totul. Inclusiv libertatea sa
În Ucraina Zelenskyi va fi detronat de un puci sau chiar de un asasinat;
În Mexic va ieși în premieră o femeie președinte(Claudia Sheinbaum)
În Germania AfD va avea un scor record, dar se va afla în imposibilitatea de a guverna sau de a participa la guvernare;
în România va ieși lista cea mai de succes: cea aprobată de Ambasada SUA.
2. Economie
Bursa americană va cunoaște cotații record, după care va cădea brusc, la un nivel care acum pare de neimaginat. Este posibil ca titlurile americane să piardă până la 95% din valoarea lor;
Dolarul va fi o monedă fără căutare, iar datoria americană se va vinde pe o piață liberă doar cu numele;
Statul subteran american forțează o reindustrializare a țării, pe fondul „amenințării ruso-chineze”. Pe foaie, „infuzia de emigranți” are scopul ocupării posturilor de muncă de bază, cele pentru care nu se mai găsesc muștirii deoarece sunt prost plătite. De aceea se mizează pe „noii agricultori/căutători de aur” pentru a forma o clasă ieftină de imigranți. Strategie care va eșua;
China va continua politica de asigurare a propriei independențe. Anul acesta vor pune accent păe domeniul alimentar și pe tehnologiile de vârf. Cel mai probabil vor reuși să spargă avantajele Occidentului.
Europa va cunoaște o nouă contracție economică dură, în ciuda încercărilior disperate de a porni economia de război. Statutul de ocupație a SUA va face imposibilă orice formă de revigorare aici;
Polonia va cunoaște o deteriorare a economiei proprii, posibil să se confrunte chiar cu o contracție cauzată de climatul de instabilitate al Europei
Economia românească va cunoaște o stagnare pe fondul măsurilor aberante luate de echipa guvernamentală.
3. Geopolitică
Rusia va pune capăt războiului, învingând Ucraina și, automat, întreg Occidentul;
SUA va avea un eșec usturător în Orient;
China va face pași concreți pentru alipirea Taiwanului;
Argentina va intra în cea mai profundă criză economică, una care-i va amenința existența ca țară;
Uniunea Europeană va cunoaște primele mișcări și acțiuni secesioniste;
Anglia va avea un an economic de coșmar, scăzându-și relevanța pe scena politică a lumii. Posibil să vedem o nouă tentativă de secesiune a Scoției.
Sfârșitul anului ne va găsi în proces de renegociere a sferelor de influență
4. Media
CNN și multe alte instituții gigant vor fi nevoite să facă pași concreți pentru evitarea falimentului: concedieri masive de personal, închideri de linii de business s.a.m.d.
Cea mai mare parte a ziarelor din SUA se vor închide sau vor fi incluse în structuri mult mai mari;
La finalul anului publicul se va informa preponderent din surse independente
Televiziunile își vor înjumătăți audiențele la nivel global
Serviciile de streaming vor cunoaște deteriorări ale business-ului, iar Disney e posibil să cunoască cea mai mare pierdere de clienți(din 2022 e doar pe minus, iar anul acesta tendința se va accelera).
Sustineti-ma cu un abonament, daca va place ce cititi! Ca gratis ii cititi pe aia de va manipuleaza!
BIO LIVIU ALEXA
Liviu Alexa s-a născut la Bistrița, județul Bistrița-Năsăud, în 31 mai 1979 și, deși trebuia să ajungă profesor de franceză, s-a făcut jurnalist de investigații, unul "rău", semnând multe anchete devastatoare despre politicieni corupți, interlopi sau pedofili.
În 2021, a debutat ca scriitor cu o dublă lansare, cu volumul de non-ficțiune “Dumnezeu mi-a dat like pe Facebook”, dar și cu surprinzatoarea "Cum să ai orgasm în 3,5 pași", o carte cu poezii de dragoste scrise într-un stil cu totul nou.
Stilul său de scris este unul aparte, este una dintre vocile cu ton special din presa românească, foarte curajos în abordări și dur în limbaj, șocant de sensibil, enervant de provocator, dar extrem de minuțios în argumentație atunci când își scrie anchetele și analizele.
Acest newsletter este probabil cel mai citit din România și conține, pe lângă analize spumoase și anchete interesante, și recomandări și opinii despre interesele sale, unele ciudate. Adeseori, Alexa își descrie cumpărăturile făcute prin magazine de nișă, prezintă un whisky sau un trabuc, face recenziile cărților citite sau filmelor văzute, le “bagă pe gât” cititorilor poeziile sau melodiile sale preferate, dezvăluie fără jenă emoțiile pe care le are vizavi de un eveniment sau expune poze din călătoriile sale făcute în cele mai neașteptate țări (Panama, Venezuela, Taiwan sau Kazahstan sunt câteva exemple). Merită să îi fii abonat!
“Sunt ca ghimbirul. Fie îți place de mine, fie nu, dar e sigur că mă vei ține minte…”, spune despre el Liviu Alexa.
Oh dar ce incantare. Un raspuns asa erudit pardon de expresie. Va plateste bine putin?
Deci nu pot citi aberatiilr si mizeriile astea nici cu pastile cine dracu poate sa scoata asemenea halucinatii. Cred ca e un ai altfel nu vad cum