Opus nr. 240 - BOMBA ZILEI: Consiliul Concurentei sare in sfarsit la gatul DIGI si Pro TV!Trafic cu organele bietilor morti de la Pantelimon - o pista de lucru. Aplauze pentru ANPC, multa m… Heineken!
Nu cumva numarul mare de morti de la Pantelimon ar trebui sa ii duca pe procurori si la anchetarea unei alte piste? De exemplu, trafic mare cu organe de la bietii morti?
In alta ordine de idei, este incredibil, dar INCREDIBIL, ca Rafila si Raed Arafat NU POT FI DEMISI NICI DE IISUS!
Domnu’ Chiritoiu, sper ca nu cu manusi de catifea, ci cu barosul!
Consiliul Concurenței a declanșat o investigație sectorială în domeniul audiovizual, pe fondul schimbărilor comerciale apărute pe piețele televiziunilor, publicității TV și serviciilor de retransmisie a canalelor TV din România.
Sa citim din comunicatul dat de institutia condusa de acoperitul Bogdan Chiritoiu, sesizat si ras-sesizat de mine si altii de ani de zile:
Analiza a fost declanșată în contextul în care unele companii care dețin canale de televiziune, cu cote importante de audiență, au renunțat la regimul must carry (lista programelor care trebuie să facă parte, obligatoriu, din grila distribuitorilor de televiziune) și solicită plata unor sume de bani pentru a fi retransmise de către distribuitori.
Autoritatea de concurență va analiza structura piețelor de producție de canale TV, de retransmisie a canalelor TV, de publicitate și a oricărei piețe conexe relevante din România. De asemenea, vor fi studiate gradul de concentrare pe segmente de piață, mecanismele de funcționare ale acestora, condițiile comerciale în sectorul audiovizual al programelor de televiziune, precum și impactul ieșirii din regimul must carry asupra pieței serviciilor de retransmisie a canalelor de televiziune din România.
La finalul analizei, Consiliul Concurenței va emite propuneri și recomandări pentru îmbunătățirea sectorului audiovizual. Reamintim că prioritatea autorității de concurență este reprezentată de identificarea și eliminarea oricăror disfuncționalități manifestate în cadrul piețelor și remedierea acestora. În cazul în care va descoperi încălcări ale legii, Consiliul Concurenței va iniția procedurile necesare pentru sancționarea acestora.
Domnule nenea Chiritoiu, io sper ca e ancheta, nu sezatoare literara. Va propun cateva linii de cercetare si investigatie, asa, consultanta gratuita de la mine:
santajarea de catre DIGI Romania sa a operatorilor de cablu concurenti, ma refer la Vodafone si Orange, santaj operat indirect prin intermediul EAD, o companie-proxy a lui Zoltan Teszari in care jocurile le face fostul sau angajat, Adrian Tomsa, patronul trustului Clever, care opereaza pe media brandul PRIMA. Exista DOVEZI ca Vodafone si Orange au fost santajate sa accepte anumite tarife pentru achizitia unor optiuni din pachetul de meciuri de fotbal. Daca mergeti cu pusca peste Vodafone si Orange, obtineti aceste dovezi.
felul preferential in care Teszari Zoltan, prin DIGI Romania SA, a obtinut preturi preferentiale de la EAD (Tomsa Adrian), pentru meciurile difuzate pe DIGI Sport-uri si felul jegos anticoncurential in care DIGI Romania SA ii include lui Tomsa in grila toate rahaturile de canale din portofoliu
santajul aplicat in 2021 si nu numai, de catre Pro TV operatorilor de cablu, folosindu-se de pozitia sa dominanta. Pro TV a obtinut prin forta venituri de zeci de milioane de euro anual de la Digi, Vodafone si Orange, luand halci imense din piata si asa mica de publicitate si punand in pericol existenta comerciala a posturilor mai slab cotate
felul discretionar in care DIGI Romania alege sa includa sau sa temporizeze accesul canalelor TV ce sunt deja in must carry
felul discretionar in care Vodafone Romania a ales sa mute un post mic de televiziune de stiri, NCN, de pe un loc excelent in grila si pe care NCN il avea de ani de zile, intr-o parte a grilei lipsita de importanta, pentru a face loc canalelor lui Teszari sau ale potentatilor politici ai zilei
felul discretionar in care ani de-a randul trustul Media Pro a tinut sedinte anuale cu advertiserii si agentiile de media pentru a le santaja sa accepte, in baza pozitiei dominante, tarife crescute la propriile sloturi de reclama
felul discretionar in care agentiile de media si advertiserii de top aleg sa evite fara niciun motiv posturile critice de stiri Romania TV si Realitatea Plus, in ciuda audientelor imense pe care aceste posturi le fac
Domnule general acoperit Chiritoiu, “numa’ si cum” ati demarat “analiza” si ne-am dat seama ca o sa o mermeliti, de dracu o sa o ia. Noi, astia din media ce supravietuim, nu avem nevoie de “analize” si “recomandari” pe care sa le faceti dumneavoastra CNA-ului, ca CNA are oameni maturi in interior si stiu ei ce sa faca cu audiovizualul pe baza teritoriului de competenta primit, noi avem nevoie sa restabiliti in piata de telecom si in cea media LEGEA, sa starpiti lipsa de concurenta loiala si abuzurile de pozitie dominanta!
Cum e posibil ca Teszari si acolitii sai sa aiba in acelasi timp si terenul de joaca, si echipele si mingea cu care se joaca in piata?
Cum e posibil ca Pro TV sa santajeze pe fata agentii de media si advertiseri si voi, frecatorii de la CC, sa asistati impasibili de peste un deceniu?
Despre asta este vorba, domnule general acoperit Chiritoiu.
ANPC, singura institutie de control care merita aplauze
Serios, ANPC a suferit (sic!) in bine o transformare colosala. Sunt singurii functionari care isi merita din plin banii. I-auzi, marea corporatie, draga de ea, nu are bani pentru a ii respecta pe romani. Fmm.
Poate se oboseste si ANAF sa vada de ce e profitul asta minuscul pe 2023. Ca tot ne plangem ca nu sunt bani la buget…
„Import” de excelență: Un medic orădean cu experiență în transplantul de păr deschide o clinică în orașul natal
O tânără de 18 ani care a fost victima bullying-ului colegilor de școală pentru că avea părul rar și un bărbat de 73 de ani sunt cel mai tânăr și, respectiv, cel mai în vârstă pacient pe care un medic plecat din Oradea i-a tratat așa încât să depășească problemele provocate de alopecie.
Specializat în Marea Britanie în transplantul de păr prin metoda Sapphire FUE, cea mai avansată și minim invazivă, dr. Petru Domocoș vine din toamnă și în Oradea natală, pentru a practica și aici această specializare, la inițiativa unor prieteni care îi vor fi primii pacienți. Mai mult, Dr. Peter - cum este cunoscut - își aduce aici și echipa cu care a reușit peste 700 de astfel de proceduri.
LA IDEEA PRIETENILOR. Practician la celebra Vinci Hair Clinic din Londra și Merchant City Medical Group din Glasgow, dr. Petru Domocoș (foto) a realizat cu succes peste 700 de transplanturi de păr, având între pacienți și vedete din showbiz, sport și business. Din toamnă, primii săi pacienți din Oradea vor fi propriii prieteni, care l-au și convins să-și aducă echipa aici
Absolvent al Facultății de Medicină din Oradea și licențiat al UMF Carol Davilla din București, dublu specializat în medicină internă și în dermatovenerologie, dr. Petru Domocoș lucrează din 2014 în Marea Britanie, unde practică medicina la cel mai înalt standard internațional, fiind recunoscut pentru experiența în transplantul de păr (scalp, sprâncene, barbă), dermatologie clinică, dermatologie estetică, pierderea în greutate și anti-îmbătrânire, având o abordare ce îmbină atât perspectivele medicale, cât și pe cele cosmetice.
După perfecționări în cosmetică și estetică medicală dobândite în Marea Britanie prin intermediul The Medical Skill Course, MedFX, Cosmetic Courses UK, Wigmore Medical Training și Vinci Hair Clinic, Dr. Peter a activat în spitale de renume, inclusiv la London Welbeck Street Hospital, Weymouth Street Hospital, Chesfield Park Hospital și Ramsey Nottingham Hospital.
Un aspect notabil al carierei sale este activitatea pe renumita Harley Street din Londra, recunoscută la nivel mondial, unde colaborează cu numeroase clinici private de top, precum Welbeck Hospital Outpatient Clinic, Merchant City Medical Group Glasgow și Belfast, Vinci Hair Clinic London, 1 Cosmetic Group, Egodent, DRV Aesthetic Clinic și E-med Private Medical Services.
Programări deschise
Cu cinci ani în urmă, Dr. Peter a fost invitat să se alăture ca hair surgeon la celebra Vinci Hair Clinic, renumită pentru excelența în medicina estetică, oferind tratamente de ultimă generație și proceduri personalizate, adaptate fiecărui pacient. Între altele, medicul se mândrește cu un portofoliu impresionant, de peste 700 de proceduri de transplant de păr, în rândul pacienților numărându-se și vedete precum fotbaliști, actori și oameni de afaceri.
Fiind legat de Oradea, unde locuiește familia sa, dr. Domocoș a fost abordat de prieteni interesați să beneficieze de cele mai moderne proceduri de transplant de păr. „Inițial, planul a fost să organizez călătorii scurte la Londra pentru acești pacienți, dar, datorită cererii mari, am decis să deschid un cabinet în Oradea, unde voi veni cu echipa mea din Londra”, spune medicul.
De altfel, lista de programări a fost deschisă pentru luna octombrie, programările putând fi făcute telefonic sau prin WhatsApp la numărul +40721.298.595. Pentru mai multe informații despre activitatea Dr. Peter, doritorii pot accesa site-ul www.welbecklife.com, pagina de Facebook Dr. Peter Domocoș sau Instagram @dr.petru_domocos.
Beneficiile tehnicii Sapphire FUE
Persoanele interesate de transplantul de păr beneficiază de o consultație inițială (în care medicul analizează istoricul pacientului, planifică și proiectează transplantul, stabilește numărul de grefe, identifică zonele unde vor fi transplantate și desenează noua linie de păr), de colectarea foliculilor (cu un micromotor de precizie, pentru extragerea cu minima traumatizare a scalpului), deschiderea canalelor în zona unde urmează să fie transplantați foliculii (cu lame din safir cristalizat 3D, prin incizii fine și precise, pentru integrarea naturală a foliculilor), tranplantarea propriu-zisă (cu o distribuție uniformă și un aspect natural), precum și consultația post-transplant (pacientului fiindu-i oferite instrucțiuni în detaliu pentru îngrijirea post-procedură).
Avantajele procedurii Sapphire FUE (Follicular Unit Extraction) practicate de Dr. Peter sunt caracterul minim invaziv, recuperarea rapidă, rezultatele naturale și permanente.
Textul de mai sus este un advertorial. Nu trebuie sa te superi pe mine ca public advertoriale, fiindca o fac foarte rar si numai pentru lucruri de calitate. In plus, nu te invadez cu porcarii de reclame stupide, ca sa nu mai zic ca pentru mine reprezinta un venit cinstit.
Genul acesta de reclama pe un newsletter atat de puternic ca Strict Secret, cu un milion de vizualizari pe luna si sute de mii de abonati, poate fi o solutie si pentru tine. Daca ai ceva de lansat sau vrei sa dai ceva de stire lumii, Strict Secret este solutia. Geotargetarea mea acopera toate judetele Romaniei, sunt citit de sute de mii de oameni cu educatie si care castiga mult peste medie. Discuta cu mine despre proiectul tau de comunicare pe 0720 00 88 88 (whatsapp).
Textul excelent al unui tanar medic roman cu supraspecializare in terapie intensiva
“Mă numesc Torje Iuliu, un tânăr medic care și-a găsit calea în Germania, dar a rămas mereu cu inima și gândul acasă, în România. Sunt medic primar în anestezie și terapie intensivă, cu supraspecializare în terapie intensivă specială și medicină de urgență. În anii pandemiei, deși am fost departe, n-am uitat niciodată de cei de acasă. M-am întors de câte ori a fost nevoie, am luptat alături de colegii mei pentru a salva vieți, chiar și atunci când speranța părea să se stingă. Am preluat pacienți critici, am organizat transporturi pentru cei ce aveau nevoie de circulație extracorporeală, și împreună cu colegii ultramotivati din Oradea, am pus bazele unui curs de ECMO, pentru ca tinerii specialiști români să poată duce mai departe arta salvării vieților prin tehnici avansate.
Dar acum, în lumina evenimentelor recente, mă tem că ceea ce vedem este doar începutul unei perioade întunecate pentru medicina din România.
Partea I : Vânătoarea de vrăjitoare: Efectele opresiunii publice asupra medicilor din cazul Pantelimon
Cazul de la Spitalul Pantelimon, în care o echipă de medici a fost supusă unei presiuni publice și investigații intense, reprezintă un punct de cotitură în modul în care medicina este practicată în România. Această situație poate declanșa o serie de consecințe pe termen lung, care nu doar că vor afecta comunitatea medicală, dar vor avea un impact major și asupra pacienților.
Partea II : Contextul actual și medicina defensiva
Deja în România, medicina defensivă este o realitate bine-cunoscută. Medicii, temându-se de posibile litigii, acuzații sau sancțiuni, adoptă adesea un comportament defensiv în practică. Aceasta înseamnă că, în loc să ia decizii bazate exclusiv pe cele mai bune interese ale pacientului, ei pot alege să urmeze un protocol mai sigur pentru a se proteja de eventuale repercusiuni legale sau mediatice. Aceasta se traduce prin investigații și tratamente suplimentare, chiar și atunci când acestea nu sunt neapărat necesare, pentru a se asigura că toate bazele sunt acoperite.
Partea III : Ultra-defensivitatea și impactul asupra pacienților critici
După evenimentele recente, este foarte probabil ca medicina să evolueze de la o stare defensivă la una ultra-defensivă. Aceasta înseamnă că medicii vor deveni și mai precauți, evitând să ia decizii riscante, chiar și atunci când aceste decizii ar fi în interesul salvării unei vieți. În cazul pacienților critici, acest lucru poate avea efecte devastatoare:
1. Întârzierea tratamentului: Medicii pot amâna intervențiile care ar putea salva viața pacientului, de teama unor acuzații ulterioare, preferând să consulte mai mulți specialiști sau să efectueze mai multe teste înainte de a acționa. Acest lucru poate duce la pierderea unor momente critice în tratarea afecțiunilor grave.
2. Sub-tratament: În loc să adopte tratamente agresive, care au șanse mai mari de a salva pacientul dar implică și riscuri mai mari, medicii pot alege să urmeze calea cea mai sigură, care însă nu este neapărat cea mai eficientă. Acest lucru este extrem de problematic în cazuri în care o intervenție rapidă și decisivă este esențială.
3. Suprainvestigații și tratamente inutile: Pentru a se proteja, medicii ar putea ordona teste și proceduri care nu sunt necesare, doar pentru a avea o "acoperire" completă în cazul unei investigații ulterioare. Aceasta nu doar că îngreunează sistemul medical, dar poate duce și la complicații pentru pacienți și la costuri suplimentare.
4. Pierderea încrederii între medici și pacienți: Odată ce medicii devin ultra-defensivi, relația lor cu pacienții poate suferi. Pacienții pot percepe ezitarea medicilor ca o lipsă de competență sau de angajament, ceea ce poate deteriora grav încrederea în sistemul medical.
Partea IV : Efectele asupra deciziei medicilor de a pleca din țară
Cazul Pantelimon a fost, pentru mulți medici, un semnal de alarmă. Dacă înainte, ideea plecării în străinătate era doar o opțiune, acum devine o necesitate. Medicii văd în această situație o confirmare a faptului că munca lor nu este apreciată și că riscul de a fi pedepsiți pentru decizii luate în circumstanțe dificile este prea mare.
Într-un sistem deja afectat de deficit de personal medical, această migrare a medicilor va duce la:
1. Un vid de competență: Medicii experimentați, care se simt subapreciați și expuși în România, vor căuta locuri de muncă în alte țări, unde sistemele medicale sunt mai bine echipate , iar în urma lor, rămâne un gol de competență greu de umplut.
2. Saturarea personalului rămas: Medicii rămași vor trebui să facă față unui volum și mai mare de muncă, ceea ce va duce la burnout, scăderea calității îngrijirii și, în final, la o presiune și mai mare pe sistem.
3. O deteriorare generală a serviciilor medicale: Cu mai puțini medici disponibili, timpul de așteptare pentru consultații și tratamente va crește, iar calitatea îngrijirii va scădea inevitabil. În plus, pacienții critici vor suferi cel mai mult, deoarece lipsa personalului medical calificat și ultra-defensivitatea existentă vor împiedica intervențiile rapide și eficiente.
În concluzie, efectele "vânătorii de vrăjitoare" împotriva medicilor din cazul Pantelimon se vor resimți adânc de tot în calitatea actului medical din România. Medicina defensivă, care deja era o problemă, se va transforma într-o practică ultra-defensivă, iar medicii vor fi și mai tentați să plece din țară. Aceste schimbări vor avea consecințe dezastruoase asupra sistemului de sănătate și, cel mai grav, asupra pacienților care depind de un sistem medical eficient și bine gestionat.
Concluzia concluziilor: Omnis actio habet consequentiam.. Noapte bunā , România!
PS pentru presă :
În peisajul mediatic din România, observăm o utilizare tot mai frecventă și obsesivă a expresiei „doamna cu coasa” . Deși folosirea acestui apelativ nu este condamnată prin lege, este important să recunoaștem că un astfel de limbaj poate fi considerat abject și lipsit de respect față de subiectele tratate și de publicul cititor. În loc să sensibilizeze, această expresie riscă să trivializeze suferința umană și să degradeze calitatea jurnalismului. Invităm presa românească la o reflecție asupra impactului acestor alegeri stilistice și la adoptarea unui ton mai sobru și respectuos în relatările lor.
Baiatul asta e ceva…
Monument de nesimtire si ipocrizie…