Opus nr. 247 - Analfabetii functionali ai Romaniei - problema de siguranta nationala. Vodafone sponsorizeaza un proiect cultural deosebit (reclama gratis, ca merita). Dovada ca suntem omorati cu zile
A aparut asta:
Casele de pariuri considera ca Geoana e favoritul la presedintia Romaniei.
Si multi considera ca Geoana e cea mai “comestibila” solutie, lucru care ma face sa vars.
Fiindca asta inseamna ca poporul asta uita si pe asta se bazeaza licuricii si securistii cand le aduc sub nas “solutii salvatoare”.
In 2004, Romania fibrila de speranta la vederea matrozului chior Basescu, imagologizat ca un Popeye ce va lupta cu coruptia, sa ne scape de Vantu si Nastase. Basescu a fost un alcoolist mincinos si toata sleahta sa de apropiati a furat de a rupt.
Desi stiati ca Basea e un mitocan mincinos, l-ati reales in 2009.
In 2014, ati zbierat ca mueciumarosie, ca joscomunismul, ca avem nevoie de un “neamt” serios si iubitor de tara, care sa faca lucrurile nemteste. Ahahahaha, ce mumu v-ati luat! Klaus s-a dovedit o otreapa nesimtita, un tradator de tara pe care ati avut nesimtirea sa il mai votati si A DOUA OARA, permitandu-i sa isi rafineze tupeul: sa lucreze o zi pe luna, sa se plimbe pe milioane de euro anual cu avioane private, sa ignore problemele romanilor.
In 2024, veniti cu duma cea mai neasteptata: vreti sa il votati pe Geoana, un pesedist machiat prost in independent, un profitor al sistemului comunist, un sinecurist de top care toata viata lui a frecat menta pe tone de bani. Ni-l infatisati agresiv ca pe un “om care vrea sa lupte”, ahahaha, asta a luptat doar pentru un post nou si gras, atunci cand a ramas fara.
Poporul “suveran” de care vorbim insa este ala care are, e constatat statistic, o rata de 40 la suta analfabeti functionali.
Am lasat intentionat sintagma “ analfabeti functionali”, stiu cum e corect, “analfabeti functional”, fiindca aceasta categorie este utila si functionala manipulatorilor din servicii si politica, masa de manevra perfecta.
Adica tampiti, lipsiti de educatie solida, dogmatici si manevrabili.
Ei au aparut in ultimii 35 de ani fiindca sistemul educational romanesc e praf, pentru ca profesorii care ne invata copiii sunt si ei prafuiti din punctul de vedere al competentelor si pentru ca am pierdut milioane de creiere dupa Revolutie, prin plecarea romanilor in strainatate, un brain-drain care ne-a distrus total.
Daca aproape jumate dintre romani sunt prosti de rup si afecteaza grav viata celorlalti care fac parte din haita procentului de 60 la suta, daca acesti analfabeti morali si neimplicati in treburile publice, prost educati si care fac umbra pamantului, ne voteaza politicieni hoti si incompetenti, inseamna ca discutam despre o problema de siguranta nationala.
Dar cine credeti ca are curajul, ma refer la politicienii de azi ai Romaniei, sa includa chestiunea asta pe agenda CSAT? Hahaha, pai turma electorala e materialul perfect al clientului politic.
Am un sictir in mine cand vad cum oamenii accepta senin ca elitele care controleaza partidele traditionale sa controleze si TOATE parghiile administrative din stat… ceva de speriat.
Am gasit acest text mai vechi pe siteul Republica, scris de Cristian Lica, cel care explica aplicat si magistral care este profilul prostului de rand caruia ii spunem amabil “analfabet functional”. Merita citit, asa cum merita citita pana la capat editia mea de azi a Strict Secret.
Cum recunoști un analfabet funcțional?
de Cristian Lica
Analfabeții funcțional sunt printre noi, ei nu stau izolați în sate colorate, uitate de timp și de infrastructură. Analfabeții funcțional lucrează în administrațiile urbane, în companiile multinaționale sau sunt mici întreprinzători privați. Ei sunt prezenți și activi pe facebook, pe insta sau pe Tinder.
E plin de analfabeți funcțional în jurul nostru, cu toții am cunoscut o grămadă, în familie, la școală, la liceu sau la facultate, la țară, prin cartiere, prin vacanțe sau pe la televizor. Unii ne-au rașchetat parchetul, alții ne-au ondulat părul, unii ne-au controlat biletele, iar alții ne-au condus țara, făcând parte din parlament sau guvern.
Jumătate dintre români sunt analfabeți funcțional. Cel mai cunoscut dintre ei este Bulă, cel pe care îl știm. Cu toții am fost cu el în clasă.
Definiția uzuală a analfabetismului funcțional este incapacitatea de a înțelege ideea unei povești. Adică e atunci când citești un articol în ziar și nu înțelegi ce vrea să spună autorul. Astfel, diferența între un analfabet și un analfabet funcțional este că analfabetul nu știe literele. Asemănarea este că niciunul nu înțelege cam nimic din seria de semne dintr-un paragraf, precum acesta, chiar dacă analfabetul funcțional îl poate citi, respectiv poate pronunța sunetele aferente silabelor din text. Conținutul propriu-zis de idei al unui text este inaccesibil ambelor categorii de analfabeți.
În funcție de capacitatea lor de a înțelege și de a exprima concepte logice, oamenii pot fi încadrați pe câteva niveluri de performanță cognitivă.
Nivelul 1, cel inferior, îl reprezintă analfabeții, adică cei care nu știu să citească. Surse de informare pentru ei sunt astăzi destule (radio și TV, întrucât pentru youtube tot trebuie să știe literele) însă accesul direct la informație le este practic imposibil. Analfabeții sunt asociați handicapaților culturali.
Nivelul 2 sunt cei pe care îi numim convențional analfabeți funcțional. Ei știu să citească, uneori pot să memoreze și să reproducă ceea cea au citit, însă nu reușesc să înțeleagă conținutul de idei din text.
Nivelul 3 sunt tot analfabeți funcțional dar deghizați de o nuanță fină. Sunt cei care înțeleg ideile din text însă nu sunt capabili să le coreleze cu experiențe anterioare sau cu viața curentă. Astfel, conținutul de idei, deși înțeles teoretic, nu poate fi folosit ca resursă într-o întreprindere viitoare.
Nivelul 4, cel de unde analfabeții funcțional nu prea mai sunt incluși, conține indivizii care nu sunt capabili să formuleze idei proprii, însă reușesc să-și însușească cu temeinicie ideile altora (mentori, profesori sau politicieni).
Nivelul 5, mai degrabă o subcategorie a nivelului 4, îi reprezintă pe cei care, deși dezvoltă idei proprii, sunt incapabili să le exprime. Mai pot fi numiți analfabeți funcțional creativi.
Nivelul 6, ceilalți, deștepții, crema-lumii sau cum vrem să le spunem. Ei sunt cei care știu să citească, înțeleg ideile dintr-un text (sau orice altă formă de conținut informațional), sunt capabili să le reproducă sau să le coreleze cu viață reală. În plus, dezvoltă idei proprii și sunt capabili să le exprime și să le argumenteze.
Nu este cert unde se trage linia corigenței la analfabetism funcțional sau dacă este nevoie să se tragă vreo linie. Însă este cert că analfabeții funcțional sunt victimele ineficienței sistemelor naționale de educație. Ei sunt cei care nu înțeleseseră adunările, atunci când s-a trecut la înmulțiri. La maturitate, ei devin un cost social mai mare pentru comunitate decât un cetățean instruit. Totuși, ei sunt capabili să funcționeze în comunități mici, cu puține reguli sociale. Pot învăța o meserie, cum ar fi condusul mașinii, pot întemeia familii și pot lua credit de la banca. Nu sunt oameni răi ci doar unii cărora trebuie să le explici de multe ori ca să priceapă. Sunt deci greu adaptabili, fac față cu greu progresului, sunt străini de tehnologie și necesită asistență umană în orice întreprindere.
Cel mai simplu mod de a identifica un analfabet funcțional este urmărind gama de cuvinte folosită, pentru a se exprimă. Că să citești un articol pe Republica, e necesar să cunoști circa 5,000 dintre cele 65,000 de cuvinte ale limbii române. Desigur, în conversațiile din limbajul cotidian nu se folosesc toate, ci doar puțin peste 1,000 de cuvinte diferite, în fiecare zi. Acest text, de exemplu, conține aproximativ 1,000 de cuvinte diferite. Intelectualii rafinați și erudiți, care încearcă să exprime cu elocvență nuanțele profunde ale trăirilor lor, folosesc un vocabular zilnic extravagant, exhaustiv și cuprinzător, cu peste 2,000 de cuvinte unice.
Analfabeții funcțional folosesc doar circa 150-200 de cuvinte zilnic. Caracterizările simple, precum bun/rău deservesc la ei o gama foarte largă de atribute, cum ar fi funcțional/defect, rezistent/fragil, gustos/scarbos, în cazul obiectelor sau autoritar/indulgent, generos/zgârcit, cinstit/șarlatan, în cazul oamenilor. Natura este descrisă într-un spectru îngust, limitat de vocabularul redus disponibil: mare/mic, mult/puțin, frumos/urât. Fondul de verbe este la fel de sărăcăcios: Du-te/vino, urcă/coboară, trage/împinge, bea, mănâncă și plătește.
Unul dintre handicapurile cele mai evidente ale unui analfabet funcțional este incapacitatea de a-și accepta acest statut. În fond, absolvirea unui număr de clase, de cele mai multe ori 12, îl poate face să creadă, pe bună dreptate, că este suficient de bine instruit, încât să dea piept vieții. Majoritatea erorilor funcționale ale diferitelor sisteme din jurul nostru, sunt cauzate de lipsa de logică a unor analfabeți funcțional. Însă, inclusiv această idee este inaccesibilă lor. Fundamentaliști ai adevărurilor proprii, rareori își înțeleg handicapurile sau și le asumă. Neînțelegând nici măcar conceptul analfabetismului funcțional, au păreri bune despre propria lor evoluție. Ei sunt predispuși la efectul Dunning-Kruger, al supraevaluării. Pentru a-i testa, întrebați-i pe cei care se bat cu pumnul în piept că “pe vremea mea se făcea școală”, care este diferența între Orientul Mijlociu și Evul Mediu?
Aberația comunistă a funcționat în România timp de 25 de ani, condusă de un cuplu de analfabeți funcțional. În această perioada, nenumărați analfabeți funcțional au devenit directori în majoritatea fabricilor, spitalelor și școlilor, doar pe baza loialității lor la Partidul Unic. Modelul analfabetului funcțional de succes s-a diversificat după Revoluție atunci când, în vidul legislativ și ideologic al anilor 90, diverși analfabeți funcțional au devenit populari, pentru performanțe sportive, muzică lăutărească sau doar pentru tupeu. Ani de zile, mass-media ne-a demonstrat cu vârf și îndesat că analfabetismul funcțional nu reprezintă un impediment în calea succesului.
Un sistem comunist de învățământ, bazat pe alfabetizare forțată, cu fabuloase rezultate fictive, în fond incompetent și corupt, formează până în zilele noastre, analfabeți funcțional degizati în absolvenți de școală, cu diplome în regulă. Elevi care au intrat cu nota 3 la liceu, care au copiat la bac și care au absolvit, plătind, facultăți private, își flutură diplomele aferente, însă nu pot extrage numitor comun sau relata ideea principală a unui text de o pagină.
Analfabeții funcțional sunt, în general, persoane dogmatice, educate tribalist și greu adaptabile în comunități mari.. Sunt conservatori ai valorilor simple, tradiționale, în forma în care le-au înțeles în copilărie. Schimbările de paradigmă îi înnebunesc. Căderea comunismului, ideologie care transformase meritocrația în dialectică, a confuzat complet o generație întreagă de analfabeți funcțional, care erau obișnuiți să funcționeze optim, doar recitand câteva discursuri simple. Ulterior, consecințele tranziției, cum au fost Caritas, falimentul băncilor sau devalorizarea galopantă a banilor din anii 90, le-au accelerat confuzia acestor oameni. Aderarea României la UE este un fenomen imposibil de înțeles de către ei.
Analfabeții funcțional sunt ori sceptici la orice, ori creduli din cale-afară. Ei nu reușesc să urce mai sus de cea de-a doua treaptă a piramidei lui Maslow, adică energia lor se consumă integral pe îndeplinirea nevoilor naturale, de bază. Nevoile psihologice se manifestă rar, iar exprimarea lor este, așa cum am văzut, dificilă.
Analfabetismul funcțional mondial, estimat de diferite studii, variază mult, de la Finlanda (4%) și SUA (14%), până la Brazilia (70%). În UE, România și Bulgaria se luptă pentru ultima poziție a clasamentului (50%). Recentul test PISA ne-a confirmat tuturor că, și din urmă, vin aceleași procente statistice.
Un analfabet funcțional semnează într-o viață sute de documente oficiale, fără să înțeleagă concret, ci doar în linii mari, conținutul textelor sau efectul semnăturii sale. Social, consecința cea mai îngrijorătoare este efectul electoral al acestei jumătăți de populație. Ca peste tot în lume, legile actuale dau drept de vot tuturor adulților, chiar și celor care habar nu au ce fac. Milioane de analfabeți funcțional votează fără să înțeleagă cum funcționează, de exemplu, un parlament sau un partid politic, și evident, fără să înțeleagă utilitatea sau consecințele votului lor. Pentru cei mai mulți, un schimb concret, cum ar fi o sticlă de ulei pentru un vot, are logică, însă un sistem mai complicat decât atât, fără beneficii tangibile și imediate nu poate fi înțeles.
Analfabeții funcțional sunt cele mai expuse victime ale manipulării. Iar ei decid pentru noi.
Liberali idioti cu care ne mandrim
Eugen Radulescu este seful Directiei Stabilitate Financiara din cadrul BNR. Are freza comunista, dar sub freza, are creier. Nu degeaba ocupa functia asta.
In 2023, Radulescu avertiza ca se va ajunge ca pensiile speciale sa reprezinte 1,5 la suta din PIB.
Bine, nu se numesc pensii speciale decât o parte dintre ele. Unele se numesc „pensii de serviciu”, dar eu cred că putem să le numim oricum: „pensii de recunoștință” sau „contribuții de recunoștință.
Nu le numim pensii speciale, dar ele tot aia sunt, că nu respectă niciunul din cele 3 criterii pe care le avem noi, toți ceilalți muritori. Mă refer la durata de cotizație, vârsta de pensionare și modul de calcul al pensiei”, a spus Rădulescu.
Si ce se intampla AZI, in plina criza de buget, cand Guvernul abia stie pe unde sa mai respire?
AGERPRES: PNL a depus la Parlament o propunere legislativă pentru actualizarea permanentă şi indexarea pensiilor din sistemul militar, de ordine publică şi siguranţă naţională, reinstituind mecanismul de raportare a actualizării sau indexării şi la componenta soldei de grad, a anunţat, joi, liderul deputaţilor liberali, Gabriel Andronache.
"Este o măsură reparatorie necesară după ce în perioada guvernării (PNL-PSD - nota lui Fefe) SOCIALISTE acest mecanism a fost abrogat. Considerăm că această idee transpusă legislativ la solicitarea preşedintelui Senatului, domnul Nicolae Ciucă, aduce echitate în sistemul de pensii militare", a precizat Andronache pe Facebook.
Deci numa’ militarii de la MApN, SIE, SRI, STS sa aiba parte de echitate, ati inteles?
Cum spunea un confrate din presa: “Tocmai s-au etichetat, de bunăvoie și nesiliți de nimeni, SOCIALIȘTI!”.
Voi va dati seama cum urineaza astia pe noi?
O sa ma intrebati, bine, ba, Alexa, desteptule, si tu cum ai face-o?
Pai, eu vad doar o solutie. Impozitarea mai mare a acestora care ar avea ca efect reducerea lor. Fiindca “taierea” este neconstitutionala. Romania nu isi permite sa evite prea mult rezolvarea propusa de mine, fiindca lucrurile put deja tare: daca va sperie cifra de 1,5 la suta din PIB cat mananca pensiile speciale, dati-mi voie sa va dau o alta perspectiva si mai infricosatoare - cuantumul pensiilor speciale reprezinte 22 la suta din totalul cheltuielilor cu TOATE pensiile. Aproape un sfert halesc “specialii”, iar ceilalti pensionari sunt tinta totala a acestei inechitati.
Daca aceste pensii speciale vor fi mentinute, nu va mai fi posibila cresterea punctului de pensie, va incepe o alterare in rau a raportului dintre salariul mediu brut si pensii, dar mai adaug inca o dandana: noile pensii speciale care vor mai veni vor fi in continuare raportate la salariile din ultimul an, adica tot mai mari, caci despre asta e vorba in rahatul de propunere legislativa a peneleilor nesimtiti.
Haosul din spitale, dovezi oficiale ca suntem omorati cu zile
Un copil de 4 ani, din comuna Gura Caliței, a murit in 2022 la Spitalul Județean de Urgență „Sf Pantelimon” Focșani, după ce a fost supus unor simple intervenții chirurgicale. El a fost programat pentru o operație de hernie inghinală, medici fiind dr. Ludmila Munteanu, asistată de dr. Costică Bâra. Initial, copilul a fost externat si dus acasa, dar acolo starea sa s-a inrautatit.
Lacrimile de crocodil ale conducerii spitalului din Focsani au fost apa de ploaie.
Avocatul Adrian Cuculis a prezentat ieri un raspuns ferm din partea IML Iasi care face legatura de cauzalitate intre operatie si deces.
Infectiile dobandite si staza septica au fost puse pe seama promiscuitatii actului medical.
Sf. Pantelimon de Focsani are zeci de plangeri penale depuse pentru alte si alte cazuri de decese inexplicabile.
Sa fim seriosi: nu ca e Focsani, un municipiu resedinta de judet vai mama lui, saracit si lipsit de investitii, situatia e la fel in mai toate spitalele din Romania.
Meritam sa murim cu zile in spitale, fiindca NOI suntem prostii care ii realegem pe politicienii jegosi, noi suntem ipocritii care iesim in strada pentru toate rahaturile, dar nu ne strangem doua sute de mii in fata la palatul Victoria sa il daramam.
Tupeu de borfas politic
Mirciulica s-a coflotzit intr-un clip electoral PENIBIL si ne indeamna sa muncim.
El, care nu a muncit la modul REAL nicio zi in viata lui, ca a beneficiat numai de sinecuri si posturi grase unde munca nu era o prioritate.
Nu ma credeti? Va mai bag sub nas CV-ul lui. Tot ce e in CV e dovada sinecurilor si posturilor grase obtinute de Geoana din partea PSD sau a pilelor sale securistice din aparatul de stat.
Oricum ar fi, tot un prostanac ramane. La emisiunea de la Pro TV, milioane de romani au avut prilejul perfect sa isi aminteasca cat de prostalau e Geoana care i-a urat Regelui Mihai “sanatate”, Majestatea Sa fiind un pic decedat.
Un om fara fond, un aburitor, un pacalici cu staif, asta e Geoana.
“Mă întorc la ceea ce spunea Regele Mihai în 2011 când a făcut 90 de ani, Dumnezeu să-i dea sănătate, am fost şi în Senat când a avut ultimul discurs. A acut un discurs şi a spus ceva foarte important: Ţara are nevoie de cârmuitori drepţi şi pricepuţi. Astăzi. România nu are cârmuitori nici drepţi nici pricepuţi”, a spus Mircea Geoană, la Știrile PRO TV.
Dar nu e singurul imbecil care nu stie stapani limbra romana. Retardul de la Cotroceni are si el premiul intai pentru procaria scoasa pe gura in fata olimpicilor:
Dancila merge cu Terhes. PSD nu a stiut sa o recupereze
Viorica Dancila trebuia pastrata in PSD, nu alungata. Pana la urma, dupa acesti ani, s-a dovedit un politician de bun simt si, daca e sa ne uitam la diploma Lasconiei sau la gafele de vorbire ale liderilor politici de azi, mult deasupra lor.
Dancila a platit din greu in media pentru faptul ca e emotiva. Dar proasta nu a fost niciodata si nici lipsita de bun simt.
Nu i-ar fi prins bine lui Ciolacu sa ii stea alaturi Dancila, fost candidat, care inca are publicul ei de Stanga? I-ar fi prins. Dar gasca Badalau-Stanescu l-a convins pe Ciolacu sa o elimine.
Vodafone, ceva frumos pentru cultura romaneasca
I-am tot criticat in ultimele luni, a venit momentul sa si laud compania.
Vodafone a decis sa sponsorizeze un proiect foarte fain - Caminul Cultural. Initiativa ii apartine ultra-talentatului artist Bogdan Simion, culegator de muzica traditionala si lautar, unul dintre ultimii cantareti la cobza, care are doctorat in litere si lautarie, nu e un ageamiu trelingar. Al doilea personaj principal (sic!) e indragitul Andi Moisescu, poate cel mai bun brand personal din Romania in acest moment.
Baietii astia nebunei vor calatori in toata Romania ca sa descopere si sa promoveze muzica traditionala autentica, artisti solizi ce nu beneficiaza de tictocelile lui Tzanca Uraganu sau mai stiu eu care manelar.
Probabil ca va exista si un produs final, un album. Il astept cu maxim interes si cu cardul pregatit.
Uite, va las si un biju muzical de la Bogdan:
In alta ordine de discutii, ma bucur ca a castigat Vodafone contractul pentru cloud-ul guvernamental, fiindca asa avem garantia ca va fi bine facut, mai ales ca firmele controlate de Coldea au vanat aprig acest biznis. Dupa rusinea recenta de la Registrul Comertului, e o veste foarte buna.
Aproape 3000 de moschei in Germania
Citeam ceva pe site-ul Institutului Goethe si am ramas masca afland cate moschei sunt acum oficial in Germania. Se apropie de 3000 de lacasuri de cult pentru cei 5,8 milioane de musulmani traitori in Reich.
Ultima mea excursie de la Dortmund la targul de trabucuri m-a facut sa descopar un oras in intregime dominat de musulmani.
Indienii au cotropit Londra. Nord-africanii calaresc Franta. Musulmanii vor domni in curand in Deutschland.
PS: In foto de mai jos, controversata moschee din Koln.
Poemul de azi
Un golan, un rebel, un coleric, asta a fost poetul Cezar Ivanescu de la moartea caruia se implinesc 16 ani.
In fapt, a fost unul dintre cei mai puternici lirici postbelici, de un dramatism întunecat, vizionar și morbid, un poet adevarat “cum nu se mai fac”, un artist care a trait toata viata in saracie, dar demn. Ceausescu il pusese grav la index si figura ca tinta pentru Directia a 5-a a Securitatii.
Imi plac grozav poeziile lui si vreau sa vi-l reamintesc si voua.
Amintirea Paradisului
de Cezar Ivanescu
Când eram mai tânar și la trup curat,
Într-o noapte, floarea mea, eu te-am visat.
Înfloreai fără păcat, într-un pom adevărat
Când eram mai tânăr și la trup curat.
Nu știam că ești femeie, eu bărbat
Lângă tine cu sfială m-am culcat
Și dormind eu am visat; tu, visând, ai lacrimat
Când eram mai tânăr și la trup curat.
E pierdută noaptea aceea de acum!
Carnea noastră, de-i mai știi al ei parfum
Poamele ce-n poame stau, gustul cărnii tale-l au
Și cad mâine toate, putrede, pe drum.
Fă-l sa fie, Doamne Sfinte, numai om
Pe acel care ne-a ispitit sub pom
Și când pomul flori va da, fă sa-i cada carnea grea,
Cum cădea-va, după cântec, mâna mea…
BIO LIVIU ALEXA
Liviu Alexa s-a născut la Bistrița, județul Bistrița-Năsăud, în 31 mai 1979 și, deși trebuia să ajungă profesor de franceză, s-a făcut jurnalist de investigații, unul "rău", semnând multe anchete devastatoare despre politicieni corupți, interlopi sau pedofili.
În 2021, a debutat ca scriitor cu o dublă lansare, cu volumul de non-ficțiune “Dumnezeu mi-a dat like pe Facebook”, dar și cu surprinzatoarea "Cum să ai orgasm în 3,5 pași", o carte cu poezii de dragoste scrise într-un stil cu totul nou.
Stilul său de scris este unul aparte, este una dintre vocile cu ton special din presa românească, foarte curajos în abordări și dur în limbaj, șocant de sensibil, enervant de provocator, dar extrem de minuțios în argumentație atunci când își scrie anchetele și analizele.
Acest newsletter este probabil cel mai citit din România și conține, pe lângă analize spumoase și anchete interesante, și recomandări și opinii despre interesele sale, unele ciudate. Adeseori, Alexa își descrie cumpărăturile făcute prin magazine de nișă, prezintă un whisky sau un trabuc, face recenziile cărților citite sau filmelor văzute, le “bagă pe gât” cititorilor poeziile sau melodiile sale preferate, dezvăluie fără jenă emoțiile pe care le are vizavi de un eveniment sau expune poze din călătoriile sale făcute în cele mai neașteptate țări (Panama, Venezuela, Taiwan sau Kazahstan sunt câteva exemple). Merită să îi fii abonat!
“Sunt ca ghimbirul. Fie îți place de mine, fie nu, dar e sigur că mă vei ține minte…”, spune despre el Liviu Alexa
Asta cu anal fabeții, funcționali auba am mai zis-o și scris-o, spus-o, pe ici, pe colea prin părțile esențiale.
Adicătelea un Mare Academician Doctor Inginer, care vorbea mai bine romgleza acu 34 de ani decît, de cât, nu mai, numai, zicea CO Doi, ca cum s-ar zice amu șica, 20 22, tuenti, tuenti tu, că cum ar veni și nima nimic nu zice dar atunci împușcară ADI dintr-o ură de clasă (a doua ca trenul feroviar român) care acum a devenit funcțională și alt acad-u, scoate inepția asta de împărat gol și o pune, așa încinsă, pe masă și iote dom-le, că o haliră toți de focul le era ca apa minerală de dulce !
Nu-mi bat capul în cuie de fac hir, las-că(r) pană (citiți fără diacritice și le puneți voi după ... pana va iese :))) acu se va fi gasi-t unu altu so faca =)))
Io le spun și le repet :
- Ești ANALFABET (funcțional), scrie-mi azi și te-am vindecat deja io pe tine mă !
Restul e can-ca-n ...