Opus nr. 297 - CITESTE! Ce poti face in caz de razboi, in functie de ce cash ai. Adevarata batalie: mobilizarea pentru Parlament dupa oboseala turului 1. Cristi Diaconescu, un Geoana ratat.
Mastercard si Visa, probleme mari in SUA
Nu veti vedea nicaieri in presa romaneasca analize si subiecte ca cele din Strict Secret.
Presa noastra e pur si simplu intoxicata de bani politici.
Alege sa sustii voci independente cum e a mea, voci care se straduie sa iti arate perspectivele unui adevar, nu sa iti bage pe gat adevarul “care trebuie”.
Ranjetul puturos al razboiului
Se-mpute treaba rău de tot pe această planetă. Deși președinte ales Donald Trump a dat un semnal clar, asumat și în campanie, că vrea să închidă în cel mai scurt timp conflictul rușilor cu Ucraina, lucru pe care și-l dorește toată lumea (aproape), jegoșii de democrați americani vor să întoarcă lumea cu fundul în sus și i-au băgat sub nas senilului de Biden, ce mai are doar câteva săptămâni și pleacă la azil, un ordin prin care Ucraina poate folosi rachete americane cu rază lungă de acțiune.
Un gest irațional care nu numai că pune paie pe foc în acest conflict, dar apropie globul pământesc la câțiva milimetri de declanșarea celui de-al Treilea Război Mondial, mai ales că tâmpitul de Zelenski, căruia i se termină cu cerșitul de bani și cheltuitul a sute de miliarde de euro fără să dea vreo justificare, a și tras o rachetă, așa, ca să demonstreze ce puțoi curajos e el.
Rusia a reacționat foarte prompt, lărgind printr-o decizie posibilitatea unui atac nuclear chiar și asupra țărilor care nu au componenta nucleare in arsenalul militar.
Vedeți bine că, în centrul și estul Europei, noi și polonezii am fi cam primele ținte mai importante pe această „nișă”.
O să ziceți că exagerez cu temerile mele, eu însă să vă arăt doar fapte și decizii, realități ce nu pot fi contestate:
armata germană a intrat în pregătiri de război
Suedia a și distribuit deja pliante informative cu sfaturi adresate populației în cazul unui conflict
Poate cel mai important, Viktor Orban, boss-ul Ungariei, a convocat Consiliul de Apărare, iar asta mă îngrijorează cel mai mult pentru că, știm bine, Orban are o relație foarte strânsă cu Putin și asta înseamnă că este informat asupra unor posibile „dezvoltări”.
in fine, mai multe Ambasade, printre care și ale României, care funcționează la Kiev și-au suspendat activitatea.
Ai nostri tac ca brazii. Scuze, ca nesimtitii
În tot acest răstimp, nici nenorocitul de încă președinte Klaus Iohannis, nici Ciolacu, premierul, nici papagalul de Ciucă, șeful Senatului și numărul doi în Stat, nici bătrânelul obosit Angel Tîlvăr, ministru al Apărării Naționale, nu au măcăit un cuvânt despre ultimele mișcări de pe planetă, ca să nu mai vorbim de convocarea CSAT sau de mesaje de liniștire adresate populației.
Este un miserupism ingrijorător, pe mine mă infioară nesimțirea și nonșalanța liderilor României, preocupați mai mult de facturile Nordis sau de cu ce șofer a dormit Simion în pat, când noi suntem exact în curul Ucrainei și primii la primire )sic!) în caz de ceva.
Cum România funcționează în ultimii 35 de ani pe principiul „ajută-te singur, fiindcă statului nu-i pasă de tine”, este datoria mea de jurnalist și formator de opinie să îmi asum o frugală listă de opțiuni și sfaturi pentru cei ce vor să se pregătească cât de cât în eventualitatea în care România ar intra în stare de război, că va fi sau nu atacată.
Dar nu vreau sa instalez nicio panica in voi. Discutam aici despre precautie, nu isterie.
O fac și cu sentimentul unui regret enorm că, în ianuarie 2020, am fost un cretin patentat și, deși am avut intenția să plec din țară pentru a-mi proteja familia de restricțiile de mobilitate ale COVID, fiindcă intuiam că va fi nasol, am fost idiot și miserupist, am amanat plecarea și m-am lăsat capturat în stările de urgență și izolare impuse de Guvernul Ludovic Orban.
Este una dintre cele mai frustrante și chinuitoare perioade din viața mea în care, de stres și din cauza temerii că nu știam cum o să arate ziua de mâine, am suferit psihic și fizic enorm.
Așa că vă spun în mare cam ce mă gândesc să fac eu, apoi vă las o listă de propuneri și sugestii despre cum puteți cât de cât să vă pregătiți, cu mențiunea că și, în acest caz, ca și în alte situații de viață, din păcate, totul depinde de câți bani aveți sub cur.
Fiecare dintre noi e dator sa se gandeasca ce si cum
Despre mine, vă pot spune că în momentul în care voi vedea prima agresiune de nivel mediu la integritatea României (adica mai mult decat o drona sau un avion rusesc ratacit, adica o racheta sau intrarea peste granita a unor tancuri), mi-am luat copilul și nevasta și am plecat cu avionul spre alte zări de soare pline.
Mai ales că, dacă va fi un conflict major sau o lovitură mai puternică decât media, este foarte probabil ca granițele României să fie sigilate.
Din afara țării, unde pot locui cam în orice țară minim șase luni, îmi va fi mai ușor să-mi cântăresc opțiunile.
Sunt laș? Nici vorbă.
Dar nu îmi pot lăsa familia de izbeliște în fața deciziilor cretine ale unui criminal ca Putin și 2) nu am nicio încredere că statul român va ști gestiona situația de așa natură încât să mă simt cât de cât protejat.
Sunt câteva lucruri pe care și voi le puteți face în prealabil, cu repetarea avertismentului că nu doresc sub nicio formă să panichez pe nimeni și nici să creez isterii:
Puteți începe să vă faceți mici provizii de alimente neperisabile (conservăraie, făini, apă, obiecte de uz igienic, etc.) Nu sariti calul!
Puteți să începeți să vă faceți în casa sau într-un loc ferit rezerve de cash în dolari sau euro, bijuterii sau chiar lingouri mici de aur. Eu voi opta chiar și pentru o mică bucățică de Bitcoin fiindcă moneda crypto nu are greutate fizică și o poți folosi oriunde în lume, ba un prieten chiar mi-a spus că își va cumpăra bunuri valoroase ușor vandabile gen 20-30 de Iphone 16, pe care să le poată vinde în caz că ar fi la ananghie. Și asta mi se pare o idee bună.
Verificați-vă valabilitatea pașapoartelor și a actelor de identitate și, dacă sunteți în ultimii doi-trei ani până la expirare, mergeți și înnoiți-vă documentele personale. Pasaportul romanesc este unul dintre cele mai puternice din lume, cu acces in 175 de tari free visa.
Analizați foarte bine locul în care vreți să „evadați” dacă vreți să procedați ca mine.
Am prieteni care nu vor să plece in afară în caz că se pornește un război și care și-au pregătit la țară sau în localități foarte mici câte un refugiu încă de pe vremea COVID-ului.
Pentru cei care au această posibilitate, ei bine, ascultati sfatul meu: in caz de ceva, cel mai periculos va fi să stai în cele mai mari centru urbane ale României - București, Cluj. Timișoara, Iași, Brașov, dar este puțin probabil ca o eventuală linie de atac inamică să cheltuie forțe și resurse pentru a bombarda comuna Rebrișoara sau satul de munte Gurău.
Pentru cei care vor să plece, și au această posibilitate, în afara țării, îi sfătuiesc să cumpănească bine opțiunile.
Printre prietenii mei, există un trend că cea mai rapidă și safe opțiune ar fi țările arabe bogate gen EAU, Qatar și Arabia Saudită.
Sunt de acord cu ei, dar eu cred aceste țări reprezintă o soluție pentru cel mult șase luni, daca nu aveti rezidenta acolo.
Toate aceste țări pe care le-am anumerat sunt țări care au reglementat măsuri de siguranță deosebite, care sunt bogate și respectate ca parteneri ai tuturor greilor lumii, că discutăm de SUA, China sau Rusia, și care au avut înțelepciunea să-și lase din punct de vedere diplomatic câte o jumătate de ușă deschisă pentru fiecare dintre puterile mari ale lumii.
Când vă spuneam că aceste țări arabe sunt doar o soluție temporară de până în șase luni, mă refeream la două aspecte, unul care ține de legalitate și al doilea de context.
Emiratele Arabe Unite au devenit o destinație absolut plăcută atât din punct de vedere turistic, cât și business friendly, dar nici ăia nu sunt idioți. Dacă nu aveți rezidență de business sau gold pentru 10 ani va trebui să locuiți în chirie doar pentru șase luni, după care trebuie să ieșiți din țară și nu se stie dacă veți mai fi primiți înapoi chiar dacă mergeți într-o excursie scurtă pana în Kuweit.
În cazul unor conflicte militare majore, toate țările de pe planeta aceasta își vor schimba radical politicile de incluziune, de acces la graniță, își vor schimba perspectiva și optica.
În plus, nu sunt țări musai ieftine. O chirie de nivel mediu în Dubai începe cam de la 2000 de dolari și traiul acolo nu este chiar de nivelul unei țări de lumea a treia.
Contextul care mă îngrijorează când spun că sunt precaut față de țările arabe se referă la acțiunile dure și imprevizibile ale Israelului în regiune.
In cazul în care s-ar declanșa, Doamne ferește, un tămbălău la nivel planetar, nu mai există duma că ba, Israele, „hai să fim decenți”, Israelul va profita cu cinism de orice situație pentru a cuceri efectiv alte teritorii sau pentru a-și regla conturi mai vechi cu țările arabe.
Alți prieteni pe care îi am, adevărat, mai cu bani, și-au pregătit o scăpare chiar spre SUA, opțiune care mi se pare foarte bună dacă îți permiți un domiciliu acolo și dacă apuci să ajungi la timp.
Este greu de presupus, având în vedere mărimea geografică a SUA, că un eventual inamic al NATO va reuși „să curenteze” atâtea zeci de state americane.
O variantă pe care de asemenea o recomand pentru cei care au disponibilitatea și mindset-ul să se tireze din țară este vestul Europei, în special Portugalia și Spania, opțiuni nimerite și din punct de vedere al distanței față de eventualitatea unui conflict militar, cât și din punct de vedere financiar, fiind țări în care se poate trăi bine cu bani destul de puțini.
Care e alegerea mea
Dar nu v-am spus ce țară voi alege eu. Poate o să vă surprindă, dar alegerea mea este Turcia și anume un oraș special din sud-estul ei al cărui nume nu-l voi dezvălui, sper că înțelegeți de ce.
Turcia este puternică din punct de vedere militar, Turcia reprezintă un portal oricând accesibil, atât pentru Orientul Mijlociu, cât și pentru Occident, are dialog si cu Rusia, si cu SUA, dar mai ales Turcia este o țară friendly cu România si o țară foarte ieftină față de restul opțiunilor.
Să vă gandiți la ce v-am spus și să acționați în consecință, dar nu impulsiv, fiindcă nu ăsta este sensul articolului meu.
Nu vreau să va apucați să construiți buncăre sau să depozitați în sufragerie 2000 de litri de apă.
Zvon îngrijorător
Rareori ventilez zvonuri, dar sursa celui de acum este foarte bine pentru mine ca jurnalist de investigasții. Cică Curtea de Conturi a făcut un control la ROMARM și ROTEHNICA și au găsit pe acolo, prin depozitele de armament și tehică, rafturile goale. Sursa mea îmi spune că rahatul e cât casa, chiar dacă a fost bine ascuns sub preșulețul CSAT, în interiorul căruia s-au dat decizii securizate în care România a cadorisit Ucraina cu muniție și tehncă militară, lăsându-ne pe noi în curul gol. Sper din inimă să nu fie așa.
Feriti-va de medicii care isi fac reclama agresiva
Va mai amintiti articolul de acum cateva saptamani cand am scris despre oftalmologul Holhos Teodor, doctorul care s-a comportat infiorator cu un pacient de pe care a supt aproape 4000 de euro pentru o operatie ratata?
Baiatul asta a avut tupeul sa ceara prin ordonanta presedintiala stergerea articolului meu si interdictia de a mai scrie despre porcariile lui. M-a dat in judecata, dar, ghinion, instanta i-a dat flit.
Feriti-va de doctori fara inima ca asta! De medici ca Holhos care isi fac reclama agresiva pe net si care, cand gresesc, ca se mai intampla, se apuca si isi ameninta pacientii sau sterg review-urile negative de pe site-uri!
Cristian Diaconescu, un neGeoana
Daca imi pare rau de ceva pentru acest set de alegeri prezidentiale, e ca s-a risipit un om ca si Cristi Diaconescu. Este tot ce nu este Mircea Geoana.
Cariera lui Diaconescu este impecabila, studiile excelente, cultura generala superba, caracterul foarte ok, nu a avut niciun fel de cacaturi de scandaluri cu spagi si derapaje, si-a servit tara mereu la inaltime, in price demnitate a fost.
In schimb, Geoana, securistofil, sinecurist, pizdar, spagasin, ipocrit, va lua mai multe procente ca Diaconescu.
SPER din inima sa il recupereze Ciolacu si sa il duca consilier prezidential la Cotroceni. Macar atat.
Miza adevarata e pe 1 Decembrie
Duminica asta, 24 noiembrie, va fi un test fizic si de organizare enorm pentru toate partidele. Dar luni dimineata, in functie de cine va intra in turul 2, se va produce o “dezumflare” a electoratului care nu si-a vazut preferatul in finala.
Va exista un puternic sentiment de lehamite si abandon. Sunt voturi pretioase, pescuibile de catre cei puternici si abili.
Sunt voturi ce pot fi usor pierdute si in numar mare de catre cei nepregatiti. De exemplu, PNL. Io zic ca PNL, dupa ce Ciuca va rata (previzibil) intrarea in 2, va fi lovita de un val de demobilizare.
Adevarata miza e parlamentul. Adevarata zi de lupta e 1 decembrie. PSD poate urca de la 32 la 38 la suta. Simion poate urca de la 19-20 la 24.
Cine va avea energie si strategie pe 1 decembrie?
Moraliștii României o înjură pe Antonia, dar au găuri în buzunar
Eram recent la o masă cu niște oameni care nu ar fi trebuit să aibă în mod necesar drept preocupare subiectul că Antonia a semnat un contract de imagine de 2,2 milioane de euro cu Betano, o casa de pariuri, contract ce va dura trei ani. Marii moraliști ai României de pe internetzi, între care și câțiva cu care eram la masă, o acuzau pe cântăreața Antonia de prostituție artistică.
Păi, sunt aici câteva păreri pe care le am eu, nu vi le bag pe gât, dar vi le pun pe masă.
- Un contract de imagine long term pe o sumă atât de mare cu o casă de pariuri este un adevărat succes de business pentru artista Antonia. Mai degrabă văd ca prostituție artistică ce face Dan Petrescu, sau alți fotbaliști din Generația de Aur care, punctual, pentru 20.000-300.000 de euro își vând reputația, făcând reclamă în câte un spot publicitar.
- Să încasezi 60.000 de euro pe lună, în medie, este cu siguranță o plasă financiară foarte trainică într-o lume a artiștilor în care azi ești faimos și mâine poți pica în uitare sau derizoriu. A mai scos Delia ceva în ultima vreme? Dar Smiley? Dar Bănică Junior? Nu.
- Trecând peste faptul că nu e treaba măgarului de unde beau oile apă și că opțiunea Antoniei, certamente luată după consultarea cu soțul ei Alex Velea, o privește direct și personal, eu consider ca e o alegere foarte bună pentru un reset sabatic de care orice artist are nevoie, fie pentru a-și reconsidera identitatea artistică, fie pentru a puncta un moment important din viață: de exemplu să faci un copil sau să-ți consolidezi familia, etc.
- 60.000 de euro pe lună înseamnă că Antonia nu mai trebuie să meargă de opt ori pe lună la concerte de căcat în Rădăuți sau la zilele orașului Roșiorii de Vede și că se poate odihni mai mult, profitând de trecutul său muzical valoros
- Nuanța că prostituție artistică înseamnă se te lipești de „nocivele” case de pariuri mustește și ea de ipocrizie. Dacă ar fi doar în România dominația caselor de pariuri, mai treacă-meargă, dar moraliștii nemulțumiți din țara noastră, înainte de a comenta despre Antonia poate au chef să meargă puțin și până la FC Arsenal sau Real Madrid, PSG sau Bayern și să-i tragă pe ăia de urechi, că se prostiuează sportiv, acceptând pe tricouri sau la marginea gazonului bannere culogourile caselor de pariuri, și abia apoi să se întoarcă în țară să ne mai zică „cum e” cu prostitutia in business.
DIICOT – rușinea pâmântului: dosarul ratat asupra fraților TATE va cântări greu
Curtea de Apel București a respins mai multe probestrânse de DIICOT în dosarul fraților Tate, celebrii milionari și influenceri britanici aciuați la București.
DIICOT are cinci zile pentru a remedia dosarul, dar ce să mai remedieze, când întregul eșafodaj al procurorilor a fost făcut din plastilină, adică din probe măsluite, din conversații traduse greșit, din presupuneri.
Frații Tate, că ne plac ei sau nu, au fost arestați pe degeaba, li s-au sechestrat bolizii pe degeaba, imaginea lor a fost sfârtecată pe nedrept și, ce e mai rau, tot căcatul acesta a dovedit că cel putin procurorii DIICOT care au lucrat la acest dosar sunt niste incompetenți care au pătat obrazul institutiei cu lipsa lor de profesionalism.
Pentru frații Tate, mă refer la cititorii care le cunosc filosofia de viață, este o victorie mai importantă ca un milion de euro, pentru că ei din imaginea de rebeli trăiesc și victimizarea pe care DIICOT le-a oferit-o pe tavă ii va face si mai influenti si mai bogati in randul prostimii.
Îmi cer scuze că zic asta din postura unui cetățean și jurnalist ce apreciază și respectă Justiția, dar procurorul-șef al DIICOT ar trebui demis de îndată.
Hoitarii mormântului lui Prigoană. Azi pițigoiul cu gușă, Cătălin Hideg
Când era acuzat de ciordeli în pandemie Cătălin Hideg nu răspundea jurnaliștilor la telefon.
A devenit mai vocal și foarte vizibil în scandalul Coldea unde, într-adevăr a avut curaj să-l înregistreze pe Generalul Negru și să-l dea în primire la DNA.
Din respect pentru curajul lui de atunci, m-am ferit să comentez gesturile sale ulterioare din dosarul Coldea, tânguirile lui penibile făcute pe la posturile de televiziune, cum că nu mai are bani, că trebuie să își bage firma în insolvență, că statul trebuie să îi cumpere firma, ca și cum el ar fi ceva Hodorkovski al României și nu știm noi.
Unora ca Hideg, confruntați abrupt cu beneficiile de imagine ale popularității, li se dezvoltă foarte rapid sindromul narcisismului media.
Băgatul în seamă cu orice preț devine o adicție.
Cum scandalul Coldea a cam scăpătat, Hildeg cel pițigăiat s-a gândit că ar fi nimerit să se cocoațe puțin și pe sicriul lui Prigoană în numele unei prietenii îndelungate și a unei relații de naș-fin pe care a avut-o cu acesta. Ce îi dă lui dreptul să se considere mai prieten cu Silviu decât a fost Silviu cu mine, nu stiu, cert e că Hideg a început să-și asume rolul de șef de sindicat al prietenilor nervoși că familia lui Silviu Prigoană nu i-a chemat la înmormântare.
În primă fază, am înțeles supărarea lui Hideg și a altora pentru că și eu am resimțit-o. Dar ăsta a fost doar un impuls, după ce mi-a trecut impulsul, am acceptat seren că decizia familiei este sfântă și că este dreptul lor inalienabil de a decide în ceea ce îl privește pe defunct.
Dacă Hideg rămânea doar la videoul făcut public în care își exprima nemulțumirea că sindicatul de fini și prieteni nu a fost chemat la procesiune, aș mai fi înțeles.
Dar văd că el continuă să apese pe accelerație și să se erijeze într-un purtător de cuvânt al nu se știe cui, smiorcăindu-se pe la televiziuni și arogându-și calitatea de staroste funerar, organizând slujbe de pomenire pe la Mănăstirea Comana.
Bă, Hideg, dă-te drecu jos de pe mormântul lui Silviu și du-te vezi-ți de falimentele tale.
Înțeleg ca Adriana Bahmuțeanu să plângă și să apară pe la televiziuni. E mama copiilor și are și drepptul să le gestioneze partea de avere, dar tu ești doar un hoitar al situației și pur și simplu întinezi memoria lui Silviu.
Mastercard si VISA, luate in SUA la tinta de republicani
In fapt, procesatorii de carduri, care opereaza si in Romania, au monopol pe acest business. Iar americanii nu prea suporta monopolul.
Pe cand si in Romania o anchetzica, domnule Chiritoiu, sa vedem, Consiliul Concurentei are momite sa se apuce de astia mari?
Sorina Matei despre George Simion
Sustine-mi independenta jurnalistica cu un abonament lunar!
Imbecilul Nicolae Ionel Ciucă, sef Partidul Naţional Liberal, despre faptul ca Marcel Ciolacu a discutat cu Donald J. Trump
“… nu cred că este bine să vorbești cu dumnealui înainte să își preia mandatul”, a declarat Ciuca.
Ba, Ciuca, cat poti fi de embesil, baaaaaaaa?
Popotarul Ciuca, cretino-general si sef de partid istoric, considera ca Trump e ceva prostovan, daca e “doar” ELECTED president.
MOOOOOOOR!
PS: Apropo, Rares Bogdan Robert Sighiartau unde ii sustinerea republicanilor pentru Bunelu’?
Bolojan, facut arsice de fosta sa mana dreapta
Dacian Palladi a fost ani buni city manager la Oradea, in mandatul pe atunci primarului Ilie Bolojan.
Palladi este doxa de carte si un tip care a fost sfatuitor eficient pentru multi politicieni oradeni.
Cumva-cumva insa, Palladi s-a cam oparit ascultandu-l pe Bolojan la dezbaterea falsa de la Gigi24 si a rabufnit, facandu-l pe Ilie “butonar”. E de citit postarea sa de aseara, mai ales de catre cei care il vad pe Bolojan un Iisus administrativ:
Un text superb de Dan Pavel
Venit din Coreea de Sud, curentul ultrafeminist care incearca sa le convinga pe femeile din intreaga lume sa nu mai faca sex cu barbatii, sa intre in greva cotzaielii, plus alte aberatii, prinde tot mai mult teren. Mucalitul Dan Pavel scrie un text superb despre asta:
“ Înainte de alegeri: ”Oare avem nevoie de bărbați? Bărbații sunt inutili! Ha-ha, proști!”
În timpul campaniei: ”Nu avem nevoie de bărbați! Jos bărbații! Huo!”
În timpul alegerilor: ”Căcat! Bărbații sunt 48 la sută din electorat și am fi avut nevoie de ei. Hei, bărbații! De ce nu votați cu noi? Huo!”
După alegeri: ”CĂCAT!!! Și-acuma ce facem? A, știu! Ne radem în cap, nu ne mai îmbrăcăm sexy, nu mai vorbim cu bărbații și nu mai facem sex în afara căsătoriei!”
Ăăă.. ok. Acceptăm provocarea! Vă sunăm noi, dacă e.
Să le spună cineva ăstora că au învârtit potențiometrul la progresism până l-au dat peste cap și-au ajuns la conservatorism extrem.
Mai au să-l accepte pe Hristos în sufletele lor și au fix același stil de viață ca alea cu baticul pe cap, de care n-ai loc cu mortu-n biserică.
Popa aprobă noul val de feminism. Sper să fie importat în România cu același succes ca afară.
De exemplu, eu nu pricep nici acum de ce ne vorbește Lasconi de parcă tot ce facem în timpul liber este să trimitem poze cu penis în mesageria Maiei Sandu. Știu că bărbații din România nu-s chiar atât de evoluați ca cei din Vest. Mai ales că ai noștri n-au nevoie de permis de coaie, sutien și părul portocaliu ca să fie aliați ai feminismului. Dar există totuși un segment masculin care n-ar vota cu Simion sau cu Ciolac peste Ciucăză. Ne-am fi uitat mai degrabă în gura Lenuței ca președinte. Părea să aibă măcar potențialul de a nu ne face muia cu dinți un mandat întreg. Măcar să ne dea ea o muie normală, dacă nu se poate o Românie normală. Poate că ar fi bine să nu insulți inteligența bărbaților cu acuzații penibile de misoginism și cu un vocabular sărăcăcios, bazat pe idei puține. Zic și eu, nu mă pricep. Oricum, pentru o jurnalistă cu Facultatea de Lucernă făcută la 35 de ani, nu aveam mari pretenții de complexitate frazeologică, dar măcar peste Simion, în pula mea!
A fost jale asta în campanie. Kamala de Kâmpulung. M-a scos din toate răbdările. Bine că s-a retras Mandolină ca să-i dea alea 0,36% din procentele lui. Împreună cu votul de la coiul meu stâng ar mai crește cu 0,54% în sondaje. Mă mir că are și procentele pe care le are. N-ar trebui să fiu șocat pentru că în top e Ciolacu. Un semn clar că pe meleagurile astea bubuie prostia de tresar artileriștii din Ucraina. După cum arată sondajele în momentul de față, sunt teribil de curios să aflu cui va acorda USR sprijinul în turul doi. Lui Ciolacu sau Simion? E între ciocan și nicovală.
Cu oricine ar coopera, ar trăda electoratul lor de bază, iar dacă nu cooperează cu nimeni devine din nou complet periferic. În patru ani uită lumea de ei. De asemenea aș fi de-a dreptul extaziat să aflu cu cine m-ar sfătui focile moralizatoare să votez în turul doi. Data trecută am recunoscut cinstit că nu am votat pentru că nu m-a lăsat conștiința. Cu AUR n-aveam cum pentru că aș fi votat împotriva unor prieteni dragi, iar cu USR n-aș mai fi votat din pricina ticăloșiei arogante. Cu PSD nu aveam cum pentru că nu pot legitima tot aceeași mafie care e la putere de 35 de ani, iar PNL este târfa PSD în nouă cazuri din zece. Acușica se termină alegerile și-o pun iar de alianță USL 4.0. Trebuie să ai un tupeu fantastic să te dai dreapta lovită după ce ai făcut dezastru la guvernare în cofăptășie cu PSD. Ăla care a scos tancurile pe străzi ca să lupte cu virusul este cel bun? Fuck off!
Eram sătul de miliție pandemică și militarism, de măsuri de sărăcire și de suprataxare. N-am influențat votul nimănui, dar am recunoscut sincer, după alegeri, că n-am mai votat. Sunt orfan politic de două decenii. Am devenit extrema dreaptă pentru că stau ca prostul pe centru, iar două treimi din partide au virat către bolșevism corporatist, iar cealaltă sfântă treime calcă la blană pedala fascismului. Mi-am luat la muie de la frumoși și liberi de mi s-a blocat pagina de Facebook. Ia să văd eu acuma ce face tefeleul în turul doi! Unde mai sunt toate morsele civice? Cu cine votăm noi, focișoarele mele? Cu Nordis sau cu Soluția Imorală? Anularea votului nu schimbă procentele. Și dacă stăm acasă luăm tot aceeași muie. Promit că mă spăl corect pe mânuțe, și-ntre degețele! Îmi pun măscuța, îmi fac al nouălea booster, îmi ștampilez certificatu' verde, înjur niște pensionari, mai tai din sprijinul persoanelor cu handicap și pun tricoul cu elgebeteu pe mine. Mai trimit trei miliarde pentru război deși copiii noștri mor de foame, nu mai glumesc despre femei și votez cum vreți voi ca să nu-mi dați iar Report și Block. Cu cine votez, zânele mele? Nu-mi răspund focile... Acum sunt toate în genunchi în fața icoanei cu Banca Mondială și mormăie:
”Elena noastră care ești în USR, Sfințească-se procentul Tău, Vie candidatura ta, Facă-se normalitatea ta, precum în Senat așa și-n Camera Deputaților. Progresul nostru cel de toate zilele, dă-ni-l nouă astăzi și ne iartă pe noi de misoginismul nostru, precum și noi iertăm dreptei unite. Și nu ne duce pre noi sub pragul electoral, ci ne izbăvește e extrema dreaptă. Că a ta e președinția, slava Ucraina și Pfizer. În numele Kamalei, Elenei și Sfântului Progresism... Amin!”
Ioi, ce fain!
S-au nascut multi pui de zimbru anul asta in Fagaras.
BIO LIVIU ALEXA
Liviu Alexa s-a născut la Bistrița, județul Bistrița-Năsăud, în 31 mai 1979 și, deși trebuia să ajungă profesor de franceză, s-a făcut jurnalist de investigații, unul "rău", semnând multe anchete devastatoare despre politicieni corupți, interlopi sau pedofili.
În 2021, a debutat ca scriitor cu o dublă lansare, cu volumul de non-ficțiune “Dumnezeu mi-a dat like pe Facebook”, dar și cu surprinzatoarea "Cum să ai orgasm în 3,5 pași", o carte cu poezii de dragoste scrise într-un stil cu totul nou.
Stilul său de scris este unul aparte, este una dintre vocile cu ton special din presa românească, foarte curajos în abordări și dur în limbaj, șocant de sensibil, enervant de provocator, dar extrem de minuțios în argumentație atunci când își scrie anchetele și analizele.
Acest newsletter este probabil cel mai citit din România și conține, pe lângă analize spumoase și anchete interesante, și recomandări și opinii despre interesele sale, unele ciudate. Adeseori, Alexa își descrie cumpărăturile făcute prin magazine de nișă, prezintă un whisky sau un trabuc, face recenziile cărților citite sau filmelor văzute, le “bagă pe gât” cititorilor poeziile sau melodiile sale preferate, dezvăluie fără jenă emoțiile pe care le are vizavi de un eveniment sau expune poze din călătoriile sale făcute în cele mai neașteptate țări (Panama, Venezuela, Taiwan sau Kazahstan sunt câteva exemple). Merită să îi fii abonat!
“Sunt ca ghimbirul. Fie îți place de mine, fie nu, dar e sigur că mă vei ține minte…”, spune despre el Liviu Alexa