Opus nr. 303 - Cauze si efecte. Singura solutie: guvern PNL-UDMR cu sprijin PSD. Punandu-l pe soricelul Negrescu in frunte, PSD n-a inteles nimic din blamul romanilor. PNL s-a scos cu Bolojan.
Romania nu duce lipsa de creiere adevarate, atata doar ca nu le vedeti la televizor. Oamenii care gandesc in afara cutiei nu sunt primiti la canalele de stiri unde se organizeaza sezatori plictisitoare cu 14 invitati care nu spun nimic, unde jurnalismul este filtrat de facturier.
Astazi va aduc pe masa ideile catorva oameni cu creier care nu incap pe televiziunile de stiri cu audienta, fiindca le strica apele. Unele opinii sunt incogruente. Nu-i bai. Trebuie sa invatam sa privim lucrurile din mai multe perspective, nu doar din bula noastra.
Cititi-le cu atentie, gandurile lor au menirea de a pune si gandurile noastre la lucru. Oricum, cei de mai jos va ofera inmiit mai multe explicatii despre CE si DE CE s-a intamplat totul, decat o fac televiziunile si presa alterata.
Situatia in care am fost pusi de poporul de 2,2 milioane care l-a votat pe Georgescu si de cei 1,7 milioane care au votat-o pe Lasconi este imposibila.
Georgescu fura curent grav si pare un mitoman nemedicat, Lasconi, asta stim deja ca am vazut-o, e proasta cu prelungitor, o tzatza cu creierul cat gaina, papusarita de Basescu si de Coldea.
Oricare dintre cele doua alegeri este gresita, dar, totusi, ceva va trebui sa alegem.
Din punctul meu de vedere, singura solutie este ca duminica in Parlament PNL si PSD sa ia niste voturi cat de cat consistente si sa faca o majoritate cu UDMR, fiind obligati de data asta nu de un slogan, ci de o realitate cruda, sa conduca “in interesul Romaniei” si sa izoleze total Cotroceniul.
PNL a dat un semn imbucurator prin desemnarea lui Bolojan ca presedinte interimar. O sa vedeti, ei vor recupera bine de tot.
Dar PSD nu a inteles nimic din ziua de duminica, e incredibil, credeam ca virusul de a insista in prostie a infectat doar PNL, dar m-am inselat.
Activarea demisiei lui Ciolacu doar pe 2 decembrie e o pacaleala ieftina. Daca PSD va face un scor bun, Ciolacu va zice, no, sa decida colegii, iar “colegii” il vor pastra in fruntea partidului. Insa eu nu cred ca va fi un scor bun.
Orice scor sub 30 la suta e un esec pentru PSD, dar nedand un semn puternic de schimbare, asa cum a facut PNL cu Bolojan, PSD va pica urat de tot.
Dar asta e viata. Asta e si viata politica. Nu te trezesti la timp din greseli, te papa cancerul.
Sub egida lui Bolojan, este destul de sigur ca nu se vor intampla cacaturi guvernamentale si asta pentru ca Bolojan vrea sa demonstreze la nivel national ce poate si ca poate. Asa ca nu va accepta in guvern decat oameni despre care el stie ca livreaza. Nu va accepta papagali din PNL, fiindca baronii PNL nu il pot presa cu nimic in aceste momente, e prea fierbinte si prea sus in ochii electoratului. Nu va accepta mizerabili nici de la PSD. Si va da o forta mai mare in guvern UDMR-ului.
Probabil va chema si USR in caruta executivului. Eu zic ca e o greseala.
In cazul in care partidele clasice - PNL si PSD - nu fac eforturi vizibile de mobilizare duminica asta, AUR, Sosoaca si POT (Partidul Oamenilor Tineri) - pare-se partidul pe care il va sprijini Georgescu - au MARI SANSE sa faca guvernul. Si atunci sa te tii, nenica, vom avea distractie cat 10 comedii de pe Netflix si HBO la un loc!
Lucrurile par nasoale. Va repet ce am zis ieri: e foarte bine ca se intampla asa, ca s-a intamplat asa.
Partidele clasice vor fi obligate sa se reformeze, altfel dispar.
Partidele clasice vor sti de acum inainte ca, daca se mai joaca cu poporul si il mai mint si ignora, o sa o suga rau.
Partidele noi vor trebui sa demonstreze ca sunt mai bune decat alea vechi, de aici castiga Romania, caci e evident ca partidele tinere trebuie sa renunte la ce au facut ai avechi: la coruptie, la hotie, la nemunca.
E bine si pentru popor ca s-a intamplat asta. In sensul ca poporul STIE ca acum EL conteaza.
Nu putem evita in urmatorii patru ani cateva chestiuni STRINGENTE, daca vrem sa avem o Romanie sanatoasa pe termen lung:
updatarea Constitutiei
usurarea posibilitatii de a se organiza alegeri anticipate pentru a reseta Romania politica in cazul in care se ajunge la blocaje
reaseazarea in banca corecta a serviciilor secrete
consolidarea REALA a autoritatii comisiilor de control parlamentare asupra SIE si SRI
eficientizarea si modernizarea sistemului de achizitii publice
limitarea mandatelor alesilor locali si parlamentari, dar si a sefilor de servicii la 2
dezafectarea aparatului birocratic prin eliminarea sinecurilor de partid si implemntarea unor standarde de competenta
implementarea referendumurilor ignorate in trecut de politicieni - reducerea numarului de parlamentari este un MUST
Sigur, mai sunt multe altele, dar astea mi se par mie absolut necesare.
Avea dreptate Gadea la ora tarzie din noapte
Cand are chef sa faca presa si cand e si lasat de Varan sa o faca, Gadea e un admirabil ziarist. Dar asta se intampla rar.
S-a intamplat in noaptea de duminica spre luni cand Mihai a avut un acces de demnitate profesionala:
„Eu în această seară, din motive corect, nu vreau să mă apuc de dumneavoastră, și cei de la PSD, și cei de la PNL. Că dacă mă apuc…, mă ia de jos. Ați vorbit despre candidat unic, ați vorbit despre lucruri pe care să le construiți împreună pentru perioada următoare, românii v-au dat peste 50% la europarlamentare, după care v-ați bătut joc de ei…. Dar o să mă ocup mai târziu de dumneavoastră, și de cei de la PNL care ne-au adus în această situație. În seara aceasta e altă întrebare. Avem de-a face cu un candidat care nu a apărut pe nicăieri, decât în niște imagini pe TikTok. Avem vreo justificare pentru ceea ce se întâmplă, cu un candidat apărând pe primul loc? Avem de-a face cu cea mai mare intruziune în alegerile din România a unei puteri străine? E posibil să vă dați cu tigăile în cap mâine și să iasă tot o varză. Întrebarea e ce este în spatele acestei operațiuni, cine sunt cei care au inventat conturi și toată țara e bujbe? Cred că toți ar trebui să-și pună creierele laolaltă”, a declarat Mihai Gâdea, aproape de ora 3.00 dimineața.
Prima problema e ca nu poti spune asa ceva si tu sa lucrezi in continuare la un trust care are blat cu PSD si care a primit de la PSD posturi eligibile in Parlament pentru nevestele si sotii jurnalistilor din Antene.
Alta problema e ca este ipocrit sa zbieri la politicieni dupa ce cacatul s-a intamplat, cata vreme inainte de alegeri, Antena 3 a promovat pupatul in cur pe chitanta al PNL si PSD, fara sa critice partidele si manipuland prin absenta jurnalismului opinia publica.
Să nu mai halim toate prostiile ca guguștiucii
De Dan Pavel
Bă, oricine ar ieși președinte, pe mine vă puteți baza. Eu rămân mereu în opoziție. Mă urăște toată lumea că nu aplaud ca foca. Jumătate din public mă face putinist și cealaltă jumătate crede că sunt cârtiță progresistă. Probabil că sunt primul spion rus care a votat mereu pro-occident, antivaxxer vaccinat, creștinopat agnostic pro-LGBT din istoria serviciilor. Măcar n-am un CV plictisitor. Consider că e de datoria noastră, ca cetățeni, să-i criticăm pe toți. Să faultăm mereu elita arogantă ca să rămână cu picioarele pe pământ. Când ajung la putere, toți politicienii ne devin dușmani pentru că interesele lor și instinctele de supraviețuire vor avea întâietate asupra intereselor noastre. Nu am niciodată așteptări de la clasa politică. E bine să nu tragi speranță la proști ca să nu fii dezamăgit.
Singura mea dorință puerilă de viitor ar fi să nu ne mai implicăm în lovituri de stat și războaie, oricare ar fi ele. Să nu mai facem defilările rușinii cu trupe întoarse de la crimele altora de război. Afoni trebuie să fi fost conducătorii noștri ca să bage soldații pe sub arc, la întoarcerea din Afganistan. A fost cel mai rușinos debut al vreunei campanii pre-electorale. Politicienii își bat joc prea des de militari. Mi l-a spălat presa pe Ciucă de mi s-a făcut greață efectiv. Această căprioară blocată în lumina farurilor politice. Generalul care a scos tancurile pe străzi ca să lupte cu virusul. Un conțopist în uniformă ridicat la rang de erou. Un buflei obedient: Yes, sir! No, sir! Absolutely, sir! Strătejic partnăr! Olueiz Neito! Măcar Ciolacu putea fi respectat în calitate de valutist politic. Îmi provoca totuși un sentiment mai profund decât mila față de un melc politic, și-anume teama că ar fi în stare să ne ducă pe toți în portbagaj la pădure.
Aș fi preferat să ne vedem mai degrabă de nevoile noastre ca țară, decât de combinațiile politice ale altora. Să nu mai halim toate prostiile ca guguștiucii. Globalismul e un eșec total. Cine mai trage de el în momentul de față este idiot sau ticălos. Toată lumea s-a grăbit să-și dea industria pe mâna Chinei și să-și ia energia de la ruși, iar acum tragem ponoasele. Ăia care au exportat resursele, au sabotat producția internă și au liberalizat piața de energie merită arestați din punctul meu de vedere. Subminarea Economiei Naționale e poezia mea preferată din Codul Penal. PSD și PNL au devalizat o națiune. Au demontat-o bucăți și au vândut-o la fiare vechi, la preț de nimic. Și ei și vectorii care au aplaudat ticăloșiile astea drept europenism adevărat merită să fie colegi de celulă. Nici nu mă miră că crește sentimentul anti-european. Electoratul suveranist e aproape la 40% dacă îl aduni din toate cotloanele. Ni s-a promis independență și securitate, dar ni s-a livrat opusul. Ni s-a promis prosperitate, dar calitatea vieții din România a scăzut simțitor în ultimii ani. Acum ni se spune că trebuie să suferim mereu și să renunțăm la drepturi de dragul a ceva. De dragul planetei, al Ucrainei. al Europei, al unei normalități abstracte pe care nu ne-a definit-o nimeni altcumva decât prin taxe noi și pulan ideologic. Am și uitat a câta generație de sacrificiu sunt copiii noștri. Prefer să nu mai număr.
Din păcate sentimentul anti-european este prost țintit, ca să zic așa. Au grijă vectorii noștri să nu nimerim ținta niciodată. Nu-i vina europenilor. Puteam spune nu. Puteam avea discernământul necesar ca să negociem o relație sănătoasă cu aproape oricine. Uniunea Europeană este o idee fundamental bună, dar a fost deturnată efectiv. A fost parcată în curtea unor instituții complet opace și nedemocratice care nu răspund în fața nimănui. Nu avea de ce să nu ne placă conceptul de cooperare militară și socio-economică europeană. O Europă unită și suverană ar fi o idee genială în contextul în care suntem înconjurați de imperii. Păcat că toată chestia se frânge din pricina jocurilor de interese, a corupției și a sabotajului legislativ impus peste toți de-o dată. Europa nu este unită, ci se canibalizează din interior. Ăia de la Bruxelles sunt departamentul de marketing al unor corporații supra-naționale, nu lideri pe bune. Deciziile se iau în culisele puterii sau se pierd în marasmul birocratic din parlament. Dictatura aroganților e pe ventilație mecanică. Mi-e teamă să nu-și dea obștescul într-un război global. Sper să înțeleagă și să coboare de pe tronuri înainte să fie prea târziu.
Mai sper ca asociația PNLSD să obțină niște scoruri jalnice și la parlamentare. Merită din plin după ce a făcut în ultimii ani cu pandemia, cu armamentul și propaganda de război. A ajuns să ne ia inima când ne uităm la facturi. Pentru noi nu sunt bani, dar decartăm miliarde pe armament fără niciun sughiț. Dacă exista dreptate pe lume, reptilele astea din ultimii ani erau în spatele gratiilor, nu în parlament. De la orice partid ar fi fost ele. Măcar așa, de control, un an doi. Să simtă un pic de răcoare și flegmă pe anus. Sper ca următorul job al lui Ciolacu să fie la covrigărie, iar Ciucă să-i frământe aluatul. Să facă salmonela și să umble căcați pe ei toți ăia care cumpără covrigi de la el. Dar, pentru că nu există dreptate pe lume, costumele astea goale, boierașii ăștia obezi și divorțați de realitate vor primi pensii speciale și locuri călduțe prin cotloanele puterii. Să nu vă închipuiți că vreun partid îi va arunca vreodată în stradă. Toți se tem de ce soartă ar putea avea și ei la o adică. De șobolani ca ăștia nu putem scăpa nici măcar cu otravă electorală.
Rămân la părerea că alegerile din România sunt un teatru ieftin și, în ultimă instanță, inofensiv. Are multe măști tragice care țin publicul în tensiune, dar e un monstru fără dinți. Deciziile importante se iau în altă parte. Niciun candidat nu reprezintă pe nimeni, dar mai important decât orice, nu reprezintă o amenințare pentru profitul oligarhiei. Nu afectează ”bunul mers”. Undeva trebuia să existe un echilibru în mesaj și plan de acțiune, dar nu l-am văzut nicăieri. Toți au tras la unison, ca boii, într-o direcție. Plm... trăim într-o realitate care are 360 de grade. Nu găsiți alte direcții? Permiteți-mi să rămân cu tichia mea de staniol și să nu mai particip la circ. Nu vreau să fac rău nimănui, nici măcar accidental. Credeți-mă când vă spun că puteți fi naționaliști ortodocși sau progresiști gay. Nu vă urăsc, nu vă vreau răul. Vreau o cale de mijloc. Am prieteni din toate colțurile vieții și nu pot gândi în tușe atât de groase încât să am de ales între servilism total și fascism naționalist.
Acestea fiind spuse, cu Elena Lasconi nu pot vota. Este vârâtă pe gâtul electoratului ca și Iohannis - o soluție ”inevitabilă” ce reprezintă continuitatea oligarhiei arogante și a falimentului european. Ar trebui să o votăm de frica Rusiei sau ceva. Sunt prea bătrân ca să mai pun botul. Este reprezentanta mafiei de la Bruxelles care a îngenunchiat Uniunea cu măsurile de deindustrializare și sclavagism energetic. Ea și partidul ei luminat au fost cele mai înveninate toroipane din pandemie. Apoi cele mai înveninate toroipane ale ”reformelor” din energie. Apoi cele mai înveninate toroipane de război. Unde m-am uitat, numai toroipane. Au fost promotorii cenzurii, măsurilor punitive, amenințărilor și al șantajului pe criterii vaccinale. De la ei simt numai dezgust față de toți cei ce nu le sunt identici. Din partidul ăla n-am auzit decât otravă, hărțuire ideologică și aroganță în ultimii ani. Liberalizarea pieței de energie, să tăiem ajutoare sociale, să-i lăsăm fără asigurări pe ăia care nu vor să se supună, să cumpărăm armament, să închidem centrale, să închidem agricultura care poluează, să luptăm cu Rusia etcetera. Mai dă-vă și-n pula mea de psihopați, că nu se duc copiii voștri pe front! Dacă nu mă înșel sunt plecați din țară.
Lasconi e o reptilă care a descoperit ortodoxia în ceasul al șaișpelea ca să câștige niște capital politic. Aș fi respectat-o mai mult dacă recunoștea că o doare în cur. Aș fi acceptat-o mai ușor dacă n-o folosea pe fii-sa ca să dea exemple de progresism, în speranța că-i prostește pe tineri. O să-i prostească pentru că nu mai e greu în ziua de azi. Tot ce îți trebuie e o perucă de culoarea lor favorită sau un tricolor plin cu mici. S-a închis cercul analfabetismului funcțional după trei decenii de dezastru în educație. Sper ca ăștia tineri să nu ne sugrume la bătrânețe pentru dezastrul politic pe care l-am lăsat în urma noastră. Sunt o nouă generație pierdută. Elgebetismul Leanței mi se pare la fel de fals ca și ortodoxia ei de ziua a șaișpea. Și eu pot să pup oasele la biserică și-apoi să promit căsătorii de același sex, apoi să dau înapoi și să o las cotită. Asta nu mă face nici credincios, nici activist LGBT. Mă face ipocrit.
Am încrede în pocăința ei cum aveam și-n dreapta credință a lui Ciolacu. Ăștia pupă crucile sau steagurile în funcție de cine intră în cameră cu telefonul pornit. Ca politician este la fel de slabă și alfabetizată necorespunzător. Are un vocabular cleios și limitat. Zâmbește fals, e rigidă atât mental cât și fizic, arțăgoasă și iute la mânie. Are o cultură generală sărăcăcioasă care o face borderline funcțională. Nu dă semne că ar avea o înțelegere aprofundată a niciunui subiect. Ideile sunt puține și toate duc în același loc - în brațele aceleiași mafii de la Bruxelles pe ideile căreia falimentează Europa în ziua de azi. Astea nu sunt soluții. E ca și cum aș vrea să angajez pe cineva și-l întreb ce calificări are, iar el îmi răspunde: ”Știe tati ce am de făcut și mă sfătuiește el pentru că mă iubește foarte mult!”. Îhî. Ideal ar fi să te descurci singur când tati nu poate să te țină de mânuță, mai ales că nu e tac-tu pe bune și interesele lui s-ar putea să fie divergente mâine.
Nici cu Călin Georgescu nu pot vota. Nu mă sperie, dar mă cam sperie, nu știu cum să zic. Habar n-am dacă e rusofil, legionar sau orice altceva. În ziua de azi poți fi acuzat de putinism și pentru că nu-ți place piftia. Nu pot vota cu el pentru că este echivalentul unui yoghin politic care bagă vrăjeală naționalistă și bioenergii patriotice. E filosofia unui antrenor de wellness naționalist. Trebuie să am IQ 85 ca să pun botul la povețele lui tradiționale, rupte din veceul lui Ion Creangă. Ăsta vinde ulei de șarpe, să moară cipilan! Emulsie de ceață. Are o soluție filosofică pentru orice, mai puțin una politică. Nici măcar nu-l pot numi de dreapta, că n-are chestii suficient de specifice. E pasta pe care o emană toți generalissimii când n-au idei, dar trebuie să coaguleze un popor din ceva. O zeamă ce doar promite că face bine la oasele înțepenite ale unei națiuni care nu și-a înțeles niciodată istoria foarte bine. Nu contest că e deștept, lucid sau că este mai articulat decât Leanța, dar îmi pare așa... genul cu care te îmbeți într-o seară și te fute ideologic în somn. Dacă nu ești atent, ajungi să-i bei pișatul și să crezi că scapi de gută. Știu că am cititori suveraniști și nu vreau să vă jignesc preferințele. Votați cu cine vă place, dar cu tot respectul vă spun că nu rezonez la naționalismul lui abstract și ezoteric.
Am umblat suficient prin corporații și trusturi de media încât să miros un bullshit de la cinci kilometri. Călin e file de poveste. Te poartă duios pe valul unui românism idealizat, cu oile păscând liniștite pe deal și-o rază patriotică printre norii aducători de ploaie binecuvântată. E mișto de tot, pe trip cu pruncul Iisus în brațele lui Zalmoxis, cu tradiția milenară, cu dacii liberi, țăranul român cu mâinile crăpate pe sapă, ochii alburii ai bunicii care mă așteaptă în prispă. Sunt mișto de tot astea. Super tari! Le-am trăit personal copilărind la țară. Se numesc Branding. Exact cu asta mă ocup în 80% din timp. Să potrivesc culori, imagini și simboluri în pachetul perfect pentru larg consum. Amestec forme și nuanțe care să vă fure ochiul la raft, dar asta nu spune nimic despre calitatea produsului. Asta este Călin pentru mine. Produsul unui creativ de la agenția de patriotism. Rezultatul unei împachetări de calitate, promovate algoritmic și cu un marketing extrem de profesionist. Nu pot vota genul ăsta de exercițiu de branding. Știu că a fost ministru, raportor și plm. Deci e tot de-al lor, dintre rânduri. Un erou împins tare în față pe ultima sută, care se sprijină pe un aparat de promovare extrem de competent.
Cam atât gândesc eu și aici mă opresc definitiv cu gânditul. Dacă votez cu oricare din ăștia doi, aduc un deserviciu românilor. Legitimez una din două căi greșite. Mă puteți șterge liniștiți din listă dacă nu rezonați. Nu mi-a păsat de audiența aia mare de-atunci, d-apoi de asta mică de acum. Eu n-o să vă port pică și tot n-o să vă vreau răul. În rest, mult succes tuturor, indiferent cum ați vota în următoarele duminici.
Ce n-au înțeles ei
de Sorina Matei
PSD și-a pus interimar și cu forța un președinte – pe Victor Negrescu – șoricelul cuminte și disciplinat al Bruxelles-ului – care turuie numai în sloganuri, cu cuvinte și sintagme pe care nici el nu le înțelege. Personal, am avut o experiență cu Negrescu într-o emisiune – când îl pupa în fund pe Dragnea și ei voiau să dea ordonanța pe amnistie și grațiere. Atunci îmi repeta din 10 în 10 secunde că el este de fapt cu „statul de drept” și „independența Justiției”, sloganuri la modă în acele vremuri. Când l-am întrebat ce este „statul de drept” și ce este de fapt „independența Justiției” – cum le definește și cum funcționează aceste principii în mod real - nu a știut să răspundă. De atunci, n-a evoluat deloc. Doar a schimbat direcția pupatului...
PNL – partid istoric – și-a pus interimar și aproape cu forța un președinte – pe Ilie Bolojan - un om legendat – ca bun gospodar, om serios, bun administrator – dar care – fix ca în cazul Drulă / USR – vorbește extrem de tehnic pentru publicul larg și generează empatia unui fier de călcat. Nu reușești să comunici, ai o problemă. Haios la PNL este că – fix ca în cazul PSD – în spatele lui s-au încolonat rapid toți cei care i-au gestionat ( a se citi distrus) campania lui Ciucă – ca baronul necuvântător de Bruxelles – Dan Motreanu.
USR este condus de flower power pupici Lasconi, inutilă descrierea – dar redusă de Traian Băsescu la personajul „Elena”- căreia i-a dat un sfat decisiv pentru a avea succes: „să rămâneți blondă, doamnă”.
Iar AUR este condus de George Simion, băiatul de galerie și de pe asfalt, care a evoluat mult – dar care – așa cum am mai scris – a vrut să crească rapid, arzând etapele, și care din lipsă de maturitate, naivitate sau prostie, s-a luat după mintea lui Viorel Hrebenciuc, Marcel Ciolacu, Sebastian Ghiță și a altor puturoși – și a pierdut. Tânăr fiind, a crezut că timpul nu mai are răbdare...
Cam în halul acesta se prezintă scena politică românească la vârf, la nivel de leadership, după cutremurul votului direct al poporului de acum 2 zile.
Pare că n-au înțeles nimic.
În lipsă de oferte, caractere și alternative, oamenii și-au căutat singuri un președinte pe rețele de socializare prin care au cerut cu năduf un reset total al sistemului care i-a adus la disperare după 35 de ani.
S-au refugiat aproape disperați în spiritualitate, în românism, în strămoși, în ieșirea din Matrix, în anti-woke, în istorie și-n multe lucruri care n-au legătură – dar comunicate articulat, hotărât, cu direcție și cu speranță - de un domn, din underground, care "arată bine", stă pe un scaun și „le zice foarte bine”.
Nu spune puțin în vorbe multe, spune mult în vorbe puține, îndemna Pitagora. Pentru că arta comunicării cu oamenii este limba pe care o vorbesc liderii.
Umilirea prostovanului de Simion
Io v-am zis ca tantalaul de Simion isi face moara in casa aducandu-l pe analfabetul de Becali in AUR. Uiteca deja ciobanul il umileste grav.
Candidat din partea AUR la Camera Deputaților, Gigi Becali (66 de ani) a dezvăluit că a primit încă de acum o lună informații cu privire la Călin Georgescu.
Patronul celor de la FCSB a dezvăluit că i-a spus lui George Simion, candidatul AUR la președinția României, că îi pare bine că l-a bătut independentul Călin Georgescu, deoarece are un discurs mult mai puternic.
Pai, Simioane, cat poti fii de prost!
Dezvaluiri importante: Cine e misteriosul bogătaș BOGPR care a făcut campania independentului Călin Georgescu
Publicatia Gandul are o ancheta interesanta. In lumina succesului neasteptat al lui Georgescu, e importantsa stim si cine sta in spatele acestui succes. Asta e rostul Strict Secret - sa va puna pe masa toate informatiile.
De la o zi la alta, dar mai ales după spectaculoasa accedere în turul doi al alegerilor prezidențiale, numele independentului Călin Georgescu a devenit din ce în ce mai vehiculat pe rețelele sociale și, în special, pe Tiktok. A fost acuzat că lucrează cu ferme de troli și că ar fi sponsorizat, din umbră, de un milionar-fantomă, candidatul învăluindu-se într-o „perdea de fum”. Duminică, însă, a răsturnat toate calculele și a încheiat primul tur al alegerilor pe locul 1.
Reporterii noștri de investigații vă dezvăluie acum cine este misteriosul bogătaș BOGPR care i-a coordonat și finanțat campania lui Călin Georgescu și vă prezintă, în premieră națională, imagini cu sponsorul. Dar și cu vila de unde ar fi coordonate posibilele ferme de troli care se află în serviciul candidatului înscris în cursa pentru Cotroceni.
Până azi, nu se știa mai nimic despre BOGPR.,
La începutul acestui an, el a apărut de nicăieri pe TikTok și a devenit personajul momentului.
Ascuns în spatele unui cont fără postări, s-a remarcat prin donațiile de sute de mii de euro către maneliști.
Zeci de mii de euro a plătit, într-o singură seară, pe live-urile lui Nicolae Guță (DETALII AICI!).
Între timp, BOGPR a început să doneze sume impresionante și altor conturi, așa încât, la un moment dat, s-a vorbit că ar fi virat peste 2 milioane de euro unor influenceri cunoscuți din România. Astfel, a ajuns să-și creeze o reputație în mediul online, iar numele lui să fie pronunțat din ce în ce mai des.
Cu toate acestea, nimeni nu-i cunoaște numele real și nu știe cum arată. Fiindcă a avut grijă MEREU să nu-și dezvăluie chipul. Din ce motive, nimeni nu știe, dar cu siguranță ascunde un secret: ori conducând o astfel de operațiune clandestină vrei cât mai multă discreție, ori unii îl vor recunoaște și vor oferi informații sensibile, ori cine știe ce alt motiv.
Aparent, Bogdan Peschir nu iese cu nimic în evidență și încearcă să fie cât mai discret
În urma unor investigații jurnalistice, întinse pe mai multe zile, o echipăGÂNDUL a reușit, însă, să-i afle identitatea și nu doar atât. Ci mult mai mult! BOGPR, pe numele real Bogdan Peschir (fost Paraschivoiu), este proprietarul unor firme de IT și e stabilit în Brașov.
Acolo, el ocupă și o vilă tip unitate militară, într-una dintre zonele selecte ale orașului, nu departe de Piața Sfatului. Imaginile pe care vi le prezentăm azi, atât cu vila ”fantomaticului” BOGPR, cât și cu el sunt unele în premieră absolută.
Aparent, Bogdan Peschir nu iese cu nimic în evidență. Cu toate că în garajul vilei sale se găsesc un BMW Z4M și un Porsche Cayenne, însumate la peste un sfert de milion de euro, susținătorul lui Călin Georgescu circulă cu taxiul și se îmbracă fără să epateze. Semn că încearcă să fie cât mai discret.
Cel mai important donator de pe TikTok, la cumpărături într-o piață din Brașov
Imaginile realizate de noi sunt mărturie. Zilele acestea, l-am fotografiat într-o piață din Brașov, la cumpărături, cu un fes tras pe cap.
Nimeni n-ar fi putut să bănuiască faptul că este poate cel mai important donator de pe TikTok. Omul care îl promovează intens pe Călin Georgescu. Și care nu s-a ascuns să-și declare afinitățile politice.
De curând, el a postat pe contul său un mesaj ”de reținut”:
”Pentru cei interesați de identitatea mea și promovarea lui Călin Georgescu pe Tiktok. Sunt un antreprenor și investitor român. Nu am afaceri cu statul, nu sunt mason și nu mi s-a oferit vreo potențială funcție sau vreun beneficiu material din partea campaniei CG. Nici măcar nu îl cunosc personal. Suportul meu pentru dânsul este complet voluntar. Consider că nu fac nimic imoral să sprijin o campanie în care cred. La fel cum Elon Musk a susținut cu peste 100 milioane de dolari și promovare prin contul personal sau apariții publice campania Trump în SUA. Cred că antreprenorii români au dreptul să susțină oamenii în care cred, oamenii care pot produce o schimbare reală a sistemului ticălos care ne-a distrus țara. Vă mulțumesc!”
După acest mesaj, BOGPR a revenit cu altul, ”de interes general”:
”Cu mine nu funcționează intimidările și amenințările voalate. Vă aduc la cunoștință că atingerea adusă vieții private este sancționată de codul penal românesc (art. 226 și altele), la fel și calomnia, defăimarea. Aceste articole menționează inclusiv pedeapsa cu închisoarea. Mai mult, urmează să înregistrez brandul BOGPR și va intra sub incidența legilor internaționale. Începând de astăzi, dacă nu vă opriți cu sugestiile și defăimarea sau calomnia publică (inclusiv de pe conturi făcute pentru trolling) vă anunț că nu cedez până nu veți plăti daune morale pe cale legală și voi ruga organele competente să investigheze, respectiv să aplice, pedepsele corespunzătoare. P.S. Atacurile sistemului făcute prin diverse mijloace mă motivează și mai mult să îl susțin pe Călin Georgescu și îmi confirmă că le este frică, prin urmare este alegerea corectă pentru popor”.
„Jocurile externe” și „fermele de troli”, în spatele campaniei lui Călin Georgescu?
Iată că bogătașul, care apărea pe rețele sociale aparent fără vreun motiv, și-a dezvăluit acum și intențiile. Să îl susțină la Președinție pe Călin Georgescu împotriva ”sistemului”, susține el.
Iar asta îl costă sute de mii de euro pe care i-a alocat prin ”donații” celor mai vocali influenceri români, cu precădere din zona TikTok-ului, și care, îl ultima perioadă, l-au recomandat pe Călin Georgescu drept „președintele ideal”.
Presa a scris că în spatele campaniei lui Călin Georgescu ar fi fost identificate și mai multe ”ferme de troli” și că ar exista indicii ale unor „jocuri externe”. Așa s-ar explica și faptul că, încă de vineri, BOGPR ar fi indicat în cadrul unor discuții scorul lui Călin Georgescu din primul tur de scrutin cu o diferență de numai un singur procent.
Supranumit ”Regele TikTok-ului”, BOGPR s-a ocupat în detaliu de campania desfășurată pe rețeaua socială atât de populară în România.
Dacă înainte cu o săptămână, Călin Georgescu nici nu era cuprins în sondajele apărute în spațiul public (altă chestiune inexplicabilă), în doar câteva zile, după ce ”trolii” lui BOGPR au inundat TikTok-ul, candidatul independent a apărut ca opțiune serioasă de vot pentru românii chemați la urne.
Românii au vorbit la vot și i-au dat pe alde Ciucă și Ciolacu cu cracii-n sus
de Robert Turcescu
Dacă vă întrebați ce s-a întâmplat la aceste alegeri, răspunsul e lesne de aflat citind postările în care se strigă din rărunchi că Georgescu e diliu, e omul Moscovei șamd. Băi, ăștia n-au înțeles pe ce lume trăiesc!
E o lume în care există, da, da, există și oameni care cred în familia tradițională, merg la Biserică, se închină la moaște, nu le au cu LGBTQ, îl respectă pe mareșalul Antonescu etc. În urmă cu foarte puțini ani, erau majoritari și foarte vocali. Acum sunt tot majoritari, dar foarte tăcuți. Însă au vorbit la vot și i-au dat pe alde Ciucă și Ciolacu cu cracii-n sus. Să disprețuiești un electorat care ți-a arătat CLAR că e ferm, că are o opțiune bine definită, înseamnă- mai ales ca om politic- că ești tâmpit! Că nu înțelegi nimic din ce se întâmplă în jurul tău. Că nu vezi REZISTENȚA care s-a creat și care luptă în felul ei. Ieri a ales să-l voteze pe Georgescu. Mâine s-ar putea să voteze în chip zdrobitor un partid despre care nici n-ați știut că există. Poimâine s-ar putea să-i vedeți în stradă, pentru că s-au adunat multă tensiune, multă frustrare, destul de multă umilință și o prea lungă perioadă de tăcere.
Semnalul ieșirii din tăcere s-a dat după victoria lui Trump și acum începe lupta la baionetă. Niște oameni politici responsabili (caricatura asta de Lasconi nu intră în discuție!) ar trebui să fie realmente îngrijorați și să înțeleagă că nu-i de glumă, că s-a forțat prea tare în ultimii ani o schimbare de lume. Nu merge așa. Călin Georgescu n-a ieșit câștigător în primul tur pentru că e el cel mai frumos și cel mai deștept dintre candidați sau pentru că i-a băgat Putin voturi în urne, ci pentru că a fost identificat ca singurul ins în stare să ducă o luptă împotriva aberațiilor propuse de sistem. Nu e o luptă cu NATO sau împotriva UE. Numai tâmpiții refuză să vadă realitatea: sunt peste 40% dintre votanți care au ales voci anti-sistem la scrutinul de duminică. La alegerile parlamentare vor fi, probabil, și mai mulți. E o REVOLUȚIE. Bună, rea, naiba știe, dar e o REVOLUȚIE! În loc să admită că sunt în fața unui semnal extraordinar de puternic, văd așa-ziși oameni politici, influenceri și gorniști TV care speră să oprească înaintarea tăvălugului cu glumițe, cu miștouri, cu prezentarea lui Georgescu ca fiind diliu, putinist sau securist. Băi, tâmpiților, e un tăvălug, nu e o îmbrânceală! Și dacă dispare Georgescu mâine, apare altul imediat! Această orbire mă face să cred că vom avea și în următoarele două duminici niște rezultate la vot absolut surprinzătoare. Iar tensiunea nu se va stinge, pentru că abia au început confruntările. Următorii ani vor fi, din păcate, ani de ură și de răzbunare.
EXECUȚIA
de Adrian Onciu
”Lupta va fi foarte dificilă, avem un candidat pro-vest și unul pro-est. Situație este gravă”. Sunt cuvintele lui Cătălin Drulă, fostul șef al USR. Omul cu ranga.
Sună puțin a disperare. În materie de competențe, meciul Lasconi-Georgescu s-a tranșat înainte de a începe. Primărița de la Câmpulung a aruncat prosopul în ring – diferența de valoare este uriașă, iar timpul mult prea scurt până la eventuala dezbatere televizată între cei doi finaliști. Ar fi sinucigaș din partea consilierilor USR (se aude, domnu’ Coldea?) să-și expună candidatul submediocru în fața a milioane de telespectatori. Cu toată bunăvoința d-nei Lasconi de a răspunde prompt la orice întrebare. Chiar și despre cum funcționează bateriile Patriot.
În lipsa unui candidat competitiv, aflat la înălțimea așteptărilor, sfătuitorii din umbră au ales singura strategie rămasă la îndemână: nimicirea adversarului printr-o campanie de denigrare nemaivăzută. Plus o presiune constantă asupra maselor indecise, prin scoaterea de la naftalină a protestatarilor #rezist deciși să apere în stradă, cu orice preț, libertatea de a fi sclavi în propria țară.
”Nu vrem un legionar la putere”, respectiv ”Uniți, salvăm țara de Georgescu” au scandat tinerii adunați ieri în fața Teatrului Național - unii rămași cu măștile de protecție din pandemie. Așa au simțit ei, uitându-se la rezultatele primului tur. Au simțit că ne paște o mare primejdie și că doar Lasconi ar putea fi remediul, după ce milioane de români au fost infestați fulgerător, pe TikTok, cu virusul naționalist de inspirație legionară.
Trăim o atmosferă cu adevărat revoluționară. Se mișcă țara. Un simpatizant al lui Putin încearcă să ne deturneze de la drumul euroatlantic. Să ne priveze de umbrela de securitate a NATO, de scutul de la Deveselu, de minunatele rachete, tancuri și elicoptere care vor sosi în țară pentru a ne proteja de invazia rușilor. Să ne priveze de traiul bun pe datorie - până când partenerii strategici de la departamentul Finanțe-Bănci vor năvăli peste noi pentru a pune sechestru pe ce-a mai rămas nevândut.
”Libertate de iubim, ori învingem ori murim” au scandat simpatizanții bucureșteni ai Elenei Lasconi și ai Ursulei von der Leyen. Sunt aceeași care au sperat în victoria Kamalei Harris. Și care nu înțeleg nici în ruptul capului că viitorul aparține patrioților, și nu globaliștilor.
Procesul de lapidare în piața publică a lui Călin Georgescu abia a început. Cel mai la îndemână (și în același timp penibil) instrument de denigrare rămâne folosirea insistentă a poveștii cu ”pericolul rusesc”. Din nou și din nou. Repetată la infinit, până prinde la populimea înfricoșată de măcelarul Putin. Nu contează că fake-urile similare cu Trump sau Simion au fost expuse cât se poate de elocvent. Nu contează niciun contraargument de bun simț, cât timp zeci de așa-ziși experți continuă să peroreze minciuni, cu citate smulse din context. Contra cost, bineînțeles.
Institutul Elie Wiesel, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului, asociații de tip Accept și alte asemenea instrumente ale globaliștilor nu contenesc să tragă semnale de alarmă. Ne paște un mare pericol. Vom avea un președinte putinist, xenofob, antisemit - chiar fascist și un pic ”cam nebun” (după cum pretinde mâna dreaptă a Dianei Șoșoacă; apropo, liderul SOS zice că l-ar vota pe Georgescu, dar doar dacă o numește pe ea premier).
În plus, vom avea un președinte antivaccinist, cu fața spre Dumnezeu, sceptic cu privire la lipsa de efecte nocive a rețelei 5G, sceptic cu privire la aselenizarea din 1969, convins că la ONU s-a intersectat cu neomarxiști sataniști non-umani (gen Klaus Schwab).
Una peste alta, ciudatul candidat Georgescu nu cadrează cu așteptările partenerilor strategici. România trebuie să română vigilentă la ”pericolul rusesc”, pregătită să plătească la timp taxa de protecție și gata oricând să intervină pe câmpul de luptă.
Soldați globaliști, vă ordon: toate tunurile pe Călin Georgescu! Și nu uitați, Lasconi președinte!
Parerea sociologilor
Lapidarea lui Calin Georgescu
Rectorul Universității Babeș Bolyai explică votul de duminică: ”Georgescu a accesat mai ales bazinele autohtoniste și antisistem”
Clasarea pe prima poziție a candidatului Călin Georgescu în preferințele românilor a fost posibilă datorită unui cumul de factori prea puțin abordați de sondajele de opinie. „O surpriză neanticipată. A accesat mai ales bazinele autohtoniste și antisistem”, spune rectorul UBB, profesorul Daniel David, citat de Monitorul de Cluj.
Călin Georgescu, un candidat pro-rus, cu perspective naționaliste și anti-europene, se situează pe primul loc, cu peste 22% din voturi, urmat de candidatul (USR) Elena Lasconi, care a trecut pe locul doi în preferințele românilor, cu peste 1.770.000 de voturi (19,17%).
Psihologul Daniel David, rector al Universității Babeș-Bolyai, a explicat că, din punct de vedere psihocultural, avem trei mari bazine electorale:
* un bazin cu un profil psihocultural colectivist (zonă adesea mai autohtonistă și mai suspicioasă față de instituțiile vestice);
*un bazin cu un profil psihocultural al individului autonom în fază de emancipare (adesea antisistem, în contextul educațional românesc și al situații democrației la nivel internațional);
*bazin cu un profil psihocultural al individului autonom mai emancipat (adesea în conectare instituțională dominantă cu spațiul vestic).
Potrivit profesorului Danil David, candidatul Călin Goergescu a reușit să acceseze mai bine decât alți candidați (de tip „sistem”) bazinul electoral anti-sistem și autohtonist.
De altfel, Georgescu nu a refuzat nici participarea de la dezbaterea televizată organizată de UBB, crescându-și astfel șansele de a ajunge în atenția electoratului.
„Domnul Georgescu vine ca o surpriză neanticipată la acest nivel de sondajele de opinie (și științific trebuie analizat de ce; probabil nehotărâții, cei care au refuzat să răspundă și diaspora contribuie la explicație.). El a accesat mai ales bazinele autohtoniste și antisistem”, explică psihologul Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai, în analiza publicată pe blogul personal.
Astfel, în timp ce Elena Lasconi (USR) a reușit să acceseze toate cele trei bazine electorale, liderul PNL, Nicolae Ciucă a fost perceput drept un candidat de tip „sistem” cu o profilare prea puțin adecvată., explică David.
„Domnul Ciucă ar fi trebuit să participe la dezbaterea prezidențială și să ia „steagul dreptei” dacă ar fi fost să aibă o șansă, știind deja cum stă în estimări. Cineva i-a spus altceva și asta a ieșit! Lucru aparent ciudat de la un candidat al unui partid cu scoruri destul de bune la europarlamentare și la alegerile locale. Și asta trebuie analizat științific, deși faptul că a fost candidatul de tip „sistem”, fără o profilare adecvată nici măcar aici, cred că este unul dintre factorii principali care explică eșecul”, potrivit analizei realizate de psihologul Daniel David, rectorul UBB.
Sustinatorii lui Calin Georgescu nu vor sprijini AUR la parlamentare
Un text bun al jurnalistului Mihai Belu
România întoarce armele
de Dan Diaconu
Ieșirea pe primul loc a „pro-rusului” Călin Georgescu este un eveniment care a „răsturnat masa” jocurilor mărunte ale slugarnicei politici dâmbovițene. Este deosebit de interesant fenomenul. Niciodată până acum nu ne-am confruntat cu așa ceva. Iar acest candidat, aparent venit de nicăieri a demonstrat mai multe elemente pe care le vom discuta în continuare.
În primul și-n primul rând, Călin Georgescu a avut o campanie electorală în care nu a cheltuit niciun ban. A reușit, în schimb, să genereze un efect de wow prin capacitarea unei mase substanțiale de voluntari, canalizați extrem de bine. Deschid o paranteză pentru a-i sublinia elementul acesta unui potențial candidat care nu m-a ascultat! Jocul lui Călin Georgescu a fost abil instrumentat. S-a bazat pe puterea progresiei geometrice. O lungă perioadă de timp a evoluat banal, dar pe măsură ce masa de voluntari creștea, evoluția sa în sondaje părea de neînțeles. Toți au avut impresia că a apărut de nicăieri, cu toate că sunt ani buni de când Georgescu se află în campanie electorală.
Evoluția lui Călin Georgescu de la aceste alegeri este, fără doar și poate, un merit al anilor de când se marketează, cu toate că de multe ori nu prea convingător. Și-a pus singur cărămidă peste cărămidă, cu o cerbicie greu de înțeles pentru mulți. Totuși, trebuie să recunoaștem că jocul său nu ar fi fost posibil fără un boost pe care l-a primit în această campanie. Permiteți-mi să las pe mai târziu acest subiect.
Din punct de vedere obiectiv, Călin Georgescu a venit pe un teren care i-a fost propice. Este cât se poate de clar că figurile împinse de partide nu satisfac electoratul. Pe cine ar putea impresiona o figură banală precum cea a covrigarului din Buzău, o prostie pură precum cea a lui moș Teacă Ciucă, un comportament de galerie precum George Simion, o tanti spălăcită, aflată într-o perpetuă menopauză politică sau târla de independenți împinși de diverse zone ale nemuritorului „Să Trăiți!”? E cât se poate de clar că, în târla aceasta, Georgescu se distinge. Arată mai bine, are maniere, vorbește corect și, chiar dacă uneori alunecă în fanfaronism, își găsește resorturile pentru a-și reveni.
În plus, Georgescu se distinge inclusiv prin programul său politic. Este singurul candidat care susține că nu e tocmai o axiomă ideea ca UE-NATO ne vor binele. E singurul care vorbește despre pace, în condițiile în care, în atmosfera sufocantă a politichiei autohtone, a spune pace echivalează cu a fluiera în biserică. E singurul care arată cauza subdezvoltării, indicând necesitatea ca România să-și producă intern cât mai mult din necesarul propriu. E singurul care vorbește despre securitatea alimentară și energetică. Și, de ce să n-o spunem, e singurul care pare spălat.
Din aceste privințe, Călin Georgescu pare a-și fi găsit culoarul ideal de propulsare. Fără doar și poate, față de cocliții împotriva cărora candidează, el este o lumină. Dar asta, desigur, nu exclude și fața nevăzută. Să nu fim copii. N-ai cum să ieși la lumină fără ca cineva să nu pună puțin umăr. Călin Georgescu, prin backgroundul său, a fost întotdeauna un om al sistemului. Chiar dacă s-a separat, chiar dacă a jucat singur, nu putem ignora amestecul sistemului. De altfel, abia acum treburile devin interesante.
Sistemul a fost cel mai retrograd jucător din istoria postdecembristă a României. La fel cum a fost și pe vremea socialism-comunismului autohton și, de ce nu?, la fel cum a fost inclusiv înainte de intrarea noastră sub umbrela Moscovei. Aș vrea să înțelegeți că noi putem vorbi de „Sistem” în România cam de prin 1920-1930. De altfel, la nivel mondial noțiunea de „Sistem” este una de dată recentă, cele mai vechi fiind totuși de pe la sfârșitul secolului al XIX-lea.
Sistemul autohton este unul eminamente ticălos. Se mulează perfect pe dorințele ocupantului, având chiar inițiative menite a-i amplifica teroarea generată asupra populației autohtone. De fiecare dată când începe o ocupație, sistemul e generatorul terorii, comportându-se slugarnic în fața ocupantului. Sistemul autohton se deschide în fața sa, se lasă penetrat până-n măduva oaselor, nu face niciun gest de frondă, câștigându-și astfel încrederea. Însă, în ciuda comportamentului de-a dreptul scârbos, niciodată nu-și inhibă o funcție, cea a propriei supraviețuiri. Chiar dacă-și devorează șefii așa cum cere ocupantul, chiar dacă acceptă fără să clipească să fie penetrat, stâlcit, chiar și ologit, instinctul de supraviețuire nu-i moare niciodată. Și, la momentul oportun și-l manifestă prin ample lovituri de palat. Am văzut-o pregnant la 23 august 1944 și în 16-21 decembrie 1989. În ambele situații, sistemul s-a întors violent lăsându-i în afara jocului pe cei care nu mai erau „în cărți”. Așa, ca istorie, o să remarc faptul că am avut parte de fronde atât în timpul regimului băsescu, dar și în cel al lui Iohannis. S-au văzut mișcări laterale clare. Ceea ce vedem însă acum este ascuțirea unei lupte intestine: pe de-o parte vectorul Georgescu și de partea cealaltă vectorul Lasconi. Ciolacu nu există din punctul de vedere al acestei lupte politice - și asta, probabil, vi se va părea surprinzător. La momentul la care scriu aceste rânduri încă nu s-a decis cine va candida în turul 2. Din acest punct de vedere putem spune că se duc lupte intestine în sistem?
Pe moment nu mă pot pronunța. Ideea e că, în cele două mari evenimente ale trecutului, serviciile secrete aveau șefi cu personalitate, astfel încât trecerea sistemului dintr-o parte în cealaltă nu a ridicat probleme. De data aceasta, în servicii este o situație incertă. SRI nu are un conducător, fiind vorba acolo de o situație de provizorat până la alegerea președintelui. De altfel e ciudată situația, fiind foarte greu de înțeles ce anume a generat o asemenea stare de fapt. Ar fi interesant de revăzut declarația lui Hellvig de după părăsirea postului. La SIE avem o conducere stabilă, dar nu pare a fi una care să se ridice la nivelul celor ale trecutului(nu exclud posibilitatea ca tocmai discreția în care se află să fie un semn al faptului că se ridică peste cele conducerile anterioare; realitatea e că nu am date, ci doar bănuieli). Cu toate incertitudinile care planează, putem bănui că nu avem totuși o omogenitate, ceea ce ar putea crea probleme, Cheia, în această situație, e Lasconi. Dacă se va califica în Turul 2, va fi pentru prima dată în istorie când sistemul va fi împărțit la o manieră atât de evidentă, într-un moment critic al României.
Să ne înțelegem: trăim timpuri istorice. În asemenea momente, de obicei România întoarce armele. Fără doar și poate hegemonul este la apus. Ca să înțelegeți mai bine situația, vă voi spune că Lasconi e un fel de Kamala Harris: la fel de prostă(poate chiar mai rău), la fel de deranjată la cap(poate chiar mai rău). Așadar, o calificare a lui Lasconi în Turul 2 ar reedita meciul Trump-Harris pe peste Ocean, aici, la noi, transformându-l într-o bagatelă tragicomică. Dacă însă Ciolacu va fi cel din Turul 2, cred că putem să ne gândim mai limpede la întoarcerea armelor.
Alegerile, ca de fiecare dată, sunt un joc al sistemului(pe care nu trebuie însă să-l limitați doar la serviciile secrete). Acum e vorba de un joc de supraviețuire deoarece suntem într-un moment critic al istoriei. În funcție de cum se va juca acum vom ști dacă vom face pasul spre noua lume în avangardă sau după ce vom îndura încă un moment de teroare. Vedem ce ne rezervă viitorul, însă câteva elemente sunt mai mult decât clare:
media tradițională a pierdut definitiv jocul; au fost remarcabile văicărelile unora ca Pândaru sau Chireac; pentru ei vine mare suferință!
sistemul de partide al României este expirat și din ce în ce mai puțin relevant;
trebuie să se stopeze finanțarea politicii de la stat întrucât e clar că sunt bani aruncați aiurea;
lumea cea nouă începe să se vadă din ce în ce mai clar; dacă România va întoarce armele, avem șansa să recuperăm imens din ceea ce am pierdut până acum. Altfel ne va fi teribil de greu. Asta însă o vom vedea peste două săptămâni.
P.S. Am avut dreptate în ceea ce-l privește pe Ciucă. Asta însă pare o veste bună pentru el. Oricum, între funcția de președinte și-o ciorbă de fasole, sigur ar alege cea de-a doua variantă!
Suveranism. Stimați oameni de afaceri, onorabili CEO, analiști economici, bancheri, ce părere aveți voi despre suveranism?
de Dragos Damian, CEO Terapia
Milioane de români din țară sau diaspora au pus ștampila pe buletinul de vot. Stau toți analiștii politici, se uită la cifre și nu le vine sa creadă. Parcă suntem în comedia trimestrială cu analiștii economici cărora nu le vine să creadă evoluțiile economiei și PIB-ului, toți sunt perplecși.
Asa-i ca v-a trecut glontul pe la ureche – in fine, la ora la care scriu inca nu a trecut, inca pluteste trecand prin sectiile de votare la numaratoare – stimati oameni de afaceri, onorabili CEO, profesori de finante, analisti economici, experti in macroeconomie, bancheri, lobisti avocati de M&A?
O tara depopulata cu peste 5 milioane de romani in diaspora, infrastructura la pamant, sistemele sanitar si de invatamant controlate de oligarhi, o justitie in care iti gasesti cu greu dreptatea, indatorare in crestere, slujbe in pericol, o inflatie imposibil de stapanit. Asta este ceea ce vad milioane de romani din tara si diaspora cu ochiul liber, fara sa fie nevoie de lideri providentiali sa le-o spuna. Liderii providentiali doar aprind fitilul. Milioane de romani au plecat in diaspora, au devenit cel mai mari finantatori ai milioanelor de romani, membrii familiilor lor, ramasi in tara. Si cei ramasi si cei plecati au realizat ca la nivelul de coruptie, birocratie si nepasare administrativa nu se mai poate face nimic si anul asta au devenit cu totii masa tacuta critica, de peste 30%, care si-a varsat oful. Bine ca politicienii sunt cel putin la fel de narcisisti cat sunt oamenii de afaceri, pentru ca cine stie cum ar fi aratat turul doi. Bine ca a fost doar un semnal de alarma (speram…) si ca mai sunt inca posibilitati de corectie.
Este convenabil sa-i spunem ”nationalism”, putem sa-i spunem ”anti-sistem”, ”fascism” sau ”legionarism” daca ne ajuta sa dormim bine noaptea – insa curentul este de suveranism. Imi vreau tara inapoi, orice ar insemna asta.
Cum se spune prin Ardeal, îi bai, stimati oameni de afaceri, onorabili CEO, profesori de finanțe, analiști economici, experți in macroeconomie, bancheri, lobbisti, avocați de M&A. Nu ati vazut ce fierbea din interior, ocupati cu analizele google despre mersul economiei din birourile de clasa A, cu teme intelectuale precum digitalizarea, energia verde si inteligenta artificala si cu seminariile si conferintele din locatiile de cinci stele. Si evolutiile astea incredibile tocmai acum, cand erati cu totii pregatiti de petrecerile de Craciun si de concediile in tarile calde….
In anul cu cele mai cresteri de salarii si pensii, cu cele mai multe ajutoare date de politicieni in toate directiile si cu cele mai multe promisiuni electorale, romanii voteaza cu suveranistii. Ironic, nu?
Comentariu de Dragoș Damian, director general Terapia Cluj și director executiv PRIMER (Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din Români
BIO LIVIU ALEXA
Liviu Alexa s-a născut la Bistrița, județul Bistrița-Năsăud, în 31 mai 1979 și, deși trebuia să ajungă profesor de franceză, s-a făcut jurnalist de investigații, unul "rău", semnând multe anchete devastatoare despre politicieni corupți, interlopi sau pedofili.
În 2021, a debutat ca scriitor cu o dublă lansare, cu volumul de non-ficțiune “Dumnezeu mi-a dat like pe Facebook”, dar și cu surprinzatoarea "Cum să ai orgasm în 3,5 pași", o carte cu poezii de dragoste scrise într-un stil cu totul nou.
Stilul său de scris este unul aparte, este una dintre vocile cu ton special din presa românească, foarte curajos în abordări și dur în limbaj, șocant de sensibil, enervant de provocator, dar extrem de minuțios în argumentație atunci când își scrie anchetele și analizele.
Acest newsletter este probabil cel mai citit din România și conține, pe lângă analize spumoase și anchete interesante, și recomandări și opinii despre interesele sale, unele ciudate. Adeseori, Alexa își descrie cumpărăturile făcute prin magazine de nișă, prezintă un whisky sau un trabuc, face recenziile cărților citite sau filmelor văzute, le “bagă pe gât” cititorilor poeziile sau melodiile sale preferate, dezvăluie fără jenă emoțiile pe care le are vizavi de un eveniment sau expune poze din călătoriile sale făcute în cele mai neașteptate țări (Panama, Venezuela, Taiwan sau Kazahstan sunt câteva exemple). Merită să îi fii abonat!
“Sunt ca ghimbirul. Fie îți place de mine, fie nu, dar e sigur că mă vei ține minte…”, spune despre el Liviu Alexa