Opus nr. 320 - Raportul serviciului secret al Republicii Moldova pe care trebuie sa îl citească orice român. SRI si SIE, voi de ce nu ați putut emite așa ceva? Firul roșu al tâmpeniilor de la noi
Joia trecută, Republica Moldova a dat României si lumii întregi, prin intermediul Serviciului de Informații si Securitate (SIS), o lecție de profesionalism si patriotism din ăla adevărat in momentul in care Alexandru Musteata, șeful serviciului secret național, a venit in Parlament si a făcut public raportul privind “FRAUDELE ELECTORALE CONSTATATE ÎN CADRUL ALEGERILOR PREZIDENȚIALE ȘI A REFERENDUMULUI REPUBLICAN - Imixtiunea externă în procesele electorale din Republica Moldova”.
Pare-se ca jurnaliștii romani nu fost interesați de documentul SIS si au dormit bine de tot in week end.
Bai, fraților, dar nimeni.
Nicio televiziune de știri nu a preluat raportul, niciun ziar “de top” nu a disecat ce se spune in el.
Iar raportul securiștilor moldoveni e excepțional, profesionist si INGRIJORATOR pentru noi, românii, căci ne arată câteva lucruri nasoale:
SIS a fost mai competent si mai vigilent decât SRI si SIE la un loc, serviciile noastre având bugete cât casa
SIS a depistat ingerințe rusești încă de acum un an si ceva si a urmărit TOATE firele atacurilor soft si hard ale Moscovei.
SIS a fost capabil, ca dovada ce va arat mai jos, adică RAPORTUL, sa emită un document justificativ in fata Parlamentului, un document solid, CREDIBIL, mult peste poveștile cu pești prezentate in CSAT de SRI si SIE si restul serviciilor romanesti
Va conjur sa aveți răbdare sa citiți documentul de 16 pagini al SIS, l-am tăiat pentru voi sa fie citibil si “mestecabil”.
Eu, cel putin, la finalul lui, am rămas cu gura căscată.
Mi-este ACUM foarte clar ca:
România a fost ținta unui atac hibrid din partea Rusiei: toate elementele de ancheta din documentul moldovenesc al SIS se regăsesc in “economia de joc” a campaniei electorale din România, desigur cu diferențele de rigoare care au însemnat particularizarea strategiei rusești: similaritățile constau in utilizarea de bani pentru plata influencerilor, a platformelor social media, manipularea unui segment semnificativ de populație prin intermediul rețelelor de socializare si prin coruperea “factorului ecleziastic” (adică a popilor din eșaloanele inferioare ale BOR), exploatarea elementelor de crima organizată, utilizarea de personaje cu CV profesional specializat (mercenari, tabere de pregătire).
Elementele de diferențiere a atacurilor hibride au fost foarte bine gândite de ruși pentru fiecare tara, chiar daca cu același obiectiv: alterarea alegerilor.
In Moldova, tara săraca, rușii s-au concentrat pe finanțare masivă cu cash, creând rețele întregi de transport al banilor si corupând cetățeni săraci sa își trădeze tara; pe promovarea subiectului șantajului energetic; absenta unui personaj dominant, mesianic, concentrarea pe subiecte de interes care au atins orizontul de așteptare al populației: teama ca Moldova va fi cotropită de gay, ca ortodoxia va fi interzisă, ete.
In Romania, tara muuult mai bogata, diferențele au fost următoarele:
- consolidarea sentimentului suveranist, promovarea puternică, dar cu mantă, pe rețelele de socializare a lui CG, transformat in personalitate cu potențial mesianic, alimentarea fricii fata de război.
Impresia mea, si vreau sa citiți foarte bine ce scriu in următoarele rânduri, este ca cele întâmplate in România s-au particularizat si complicat foarte mult in momentul in care interesele rușilor de alterare a alegerilor din România s-au întâlnit cu interesele unui grupuscul PUTERNIC de rezerviști, foști lideri importanți ai serviciilor de informații românești, pensionați si frustrați, autodeclarati la un șpriț mari patrioți, care au contribuit practic la crearea unui plan de lovitura de stat.
Este si motivul pentru care cred ca prezenta in schema de atac hibrid inițiată de ruși a unor elemente locale profesioniste, mă refer la acești foști ofițeri de rang înalt ai serviciilor de informații, a făcut foarte dificilă depistarea mișcărilor subversive de către SRI si SIE.
Adică rezerviștii le-au tras-o activilor pentru ca STIAU cum se pot feri de ei, doar fuseseră si ei înainte activi la cel mai înalt nivel.
Tot opinia mea este ca rușii, nici prin creanga minții, nu sperau ca sistemul de protecție informativă al României va fi atât de varza încât ei sa îl penetreze atât de ușor si sa creeze haosul care a urmat.
Cu Diana Sosoaca, “sistemul” de putere romanesc s-a dus după fenta.
Doar in cheia mea cred ca trebuie sa vedeți inexplicabilul gest al CCR de atunci, din 5 octombrie, pentru ca sistemul romanesc de putere încerca sa reacționeze cumva si a considerat ca eliminarea Sosoacai va fi suficientă.
N-a fost.
Vreau sa fie clar: nu vreau sa jignesc prin analiza mea niciun fan Călin Georgescu. Vreau doar sa avertizez ca manipularea profesionista poate altera si “reimprima” cele mai alese minți, daca e făcută cum trebuie.
Este foarte posibil ca domnul Călin Georgescu sa nici nu fi știut ca a fost “alesul”, fațada unui grup de manipulare atât de puternic precum mixul dintre ruși si gruparea de rezerviști securiști romani, doar sa fi fost împins subtil si pervers de la spate.
In toată nebunia creată, așa cum sta bine unui concept de “haos”, au mai apărut si doua “colaterale” care numa’ bine au pus gaz pe foc: greșeala strategica a lui Ciolacu de a redirecționa voturi către Simion in duminica alegerilor si prin care și-a tăiat singur craca de sub picioare si votul furios al diasporei care au urcat-o pe Lasconi pe locul 2 si l-a consolidat pe CG.
Rușii desfăceau a doua punga de popcorn: haosul era total - președintele României a spus in prima faza ca nu are elemente de fraudare a alegerilor, CSAT a confirmat, CCR a confirmat de asemenea: totul era “in regula”…
Dar treaba s-a imputit si evaluările TARZII ale SRI au arătat ca lucrurile au scăpat de sub control, “instituțiile” s-au mobilizat cu si mai multă agitație, mai ales ca au început sa sune telefoanele de la Licurici, care întrebau îngrijorați: “ce faceți, papagalilor? v-au luat ăștia codul PIN de la tara?”.
S-a folosit același mecanism: CCR. Doar o mai făcuseră cu o luna si jumătate înainte, prin eliminarea Dianei Sosoaca.
Efectele sunt teribile, dar au fost asumate de politruci si Mările Puteri:
populația e furioasă tare,
neîncrederea in sistemul politic e sub zero,
nu pot fi organizate alegeri prea curând fiindcă electoratul s-ar răzbuna din nou,
România a decăzut colosal in ochii partenerilor strategici europeni si americani care și-au dat seama cât de prosti sunt conducătorii noștri si ca nu pot pune nicio baza pe ei.
Mai jos aveți raportul serviciului secret moldovenesc. Va rog sa îl citiți cu răbdare, apoi sa reveniți si sa mai citiți o data analiza mea.
Fiindcă va veți da si singuri seama ca:
nici AZI nu avem răspunsuri concrete despre ce s-a intamplat
nici AZI nu e nimeni arestat, mă refer la ADEVARATII vinovati
chiar si AZI, in ceasul al 12-lea, sistemul de putere romanesc încearcă sa ne arunce praf in ochi cu Potra si alți trepăduși. De ce nu au fost încă arestați rezerviștii din servicii care l-au ajutat din umbra pe CG?
nici AZI nu avem vreo demisie de la conducerile operative ale SRI si SIE, stau toți pe burta, ca apa e mica, poate scăpa încă o data
noi, aia care eram lăudați de CIA si MI6 ca ce buni suntem pe intelligence, am fost făcuți ca la Vadu Surpat de rusi
nici AZI nu avem un raport transparent si EDIFICATOR al SRI si SIE pentru cele întâmplate
nici AZI, in ceasul al 200-lea, securiștii si politicienii nu înțeleg sa RESPECTE Poporul si sa fie transparenți cu el.
Acestea fiind zise, sa purcedem împreună la a citi raportul SIS:
BIO LIVIU ALEXA
Liviu Alexa s-a născut la Bistrița, județul Bistrița-Năsăud, în 31 mai 1979 și, deși trebuia să ajungă profesor de franceză, s-a făcut jurnalist de investigații, unul "rău", semnând multe anchete devastatoare despre politicieni corupți, interlopi sau pedofili.
În 2021, a debutat ca scriitor cu o dublă lansare, cu volumul de non-ficțiune “Dumnezeu mi-a dat like pe Facebook”, dar și cu surprinzatoarea "Cum să ai orgasm în 3,5 pași", o carte cu poezii de dragoste scrise într-un stil cu totul nou.
Stilul său de scris este unul aparte, este una dintre vocile cu ton special din presa românească, foarte curajos în abordări și dur în limbaj, șocant de sensibil, enervant de provocator, dar extrem de minuțios în argumentație atunci când își scrie anchetele și analizele.
Acest newsletter este probabil cel mai citit din România și conține, pe lângă analize spumoase și anchete interesante, și recomandări și opinii despre interesele sale, unele ciudate. Adeseori, Alexa își descrie cumpărăturile făcute prin magazine de nișă, prezintă un whisky sau un trabuc, face recenziile cărților citite sau filmelor văzute, le “bagă pe gât” cititorilor poeziile sau melodiile sale preferate, dezvăluie fără jenă emoțiile pe care le are vizavi de un eveniment sau expune poze din călătoriile sale făcute în cele mai neașteptate țări (Panama, Venezuela, Taiwan sau Kazahstan sunt câteva exemple). Merită să îi fii abonat!
“Sunt ca ghimbirul. Fie îți place de mine, fie nu, dar e sigur că mă vei ține minte…”, spune despre el Liviu Alexa
bun comentariu
Ce se putea scrie s-a scris..... . Poate la final o comparatie intre bugetele celor 2 institutii similare din Moldova si Romania, raportate la PIB, populatie, buget general , etc. Plus ca nu stiu daca si serviciile lor au dreptul la firme sub acoperire , acet fapt facand derizorie orice comparatie a bugetelor oficiale. Pana la urma ar trebui aplicat vechil proverb - Atatia bani , Atata peste -