Opus nr. 323 - Elita tace pe tema dezvăluirilor Snoop: arestam si noi pe cineva de la PNL? Dar procurori care să ancheteze cheltuielile partidelor avem? Nu, nu, AEP! Planeta cade bucată cu bucată.
Am mai jos o analiza despre semnele rău prevestitoare ale celui de al treilea război mondial. Sa o citiți. Sa speram din suflet ca nu vom ajunge acolo, deși planeta s-a umplut de bube. Va dau in acea analiza si o știre despre care presa românească tace chitic.
Păcăliciul Viorel
Dar, mai întâi de toate, despre păcăliciul de Ponta, papariciul aciuat la PSD, sclavetele lui Coldea, cel care se chinuie sa împingă in presa “narativa” ca a fost el la reședința lui Trump de la Mar-a-Lago si a stat O JUMA’ de ORA cu președintele ales al Americii si i-a spus el câte in luna si in stele.
Ponta e un pacalici, un cioflingar, un găinar media, ar vinde-o si pe mă-sa pe un cec gras.
Sa ii “multumim” lui Ciolacu pentru nesimtirea incalificabilă de a-l fi readus pe papagalul asta de Ponta in viața politica românească, fiind șeful PSd e principalul vinovat!
Revenind la Fonfleul Zilei, la minciuna grandioasă, prostoiul de Ponta insista si insista prin diverși vectori ca a fost la Trump in vizita, aruncând fumigene.
Prima fumigena s-a stins repede, s-au cazat internauții pe ei de ras când au descoperit ca poza de sorginte AI era un pic “defecta” si una dintre mâini avea ahahahaha 6 degete:
Ponta e genul de ciorbutanez care nu are pic de rușine si, bazându-se pe faptul ca informația e greu de confirmat, insista si insista ca a fost acolo cu Trump, aruncând un nou set de poze, de data asta, cel mai probabil veridice, daaar, cu micul mare amendament, ca sunt poze fără valoare: are dreptate Alexandreasca atunci când rade de escroc!
Doamne, Doamne, nedrept ești câteodată cu cei care chiar se străduiesc sa facă ceva pentru tara si prea blând cu trădătorii ei!
Deci, pareri? Acuma ca știm ca a fost prostie si ca nu au fost rușii, ci și rușii, și liberalii, ce facem?
Vad ca se tace cu gratie pe tema dezvăluirii făcute de Snoop. Întrebările sunt multe, le pun eu:
de ce Kensington si liberalii, care se pare ca știau CLAR cel puțin faptul ca întreagă lor campanie a fost “preluată” pentru/in favoarea lui Călin Georgescu nu s-au dat singur in gât in careu in fata colectivului?
influentarea electoratului de către liberali chiar si in acest fel nu este tot o infracțiune? este! Georgescu era acuzat de publicitate electorală nemarcata! Pai, asta a liberalilor pentru Georgescu ce a fost? A fost arestat cineva? Pare-se ca nu numai eu mă gândesc la asta, ci si alți confrati:
PNL, cel putin din răspunsurile date către Snoop (ca sa nu mai zic de Kensington) da de înțeles ca a fost de acord cu “deraierea” campaniei. Întreb așadar: si atunci de ce ar mai trebui primiți la guvernare?
Dar adevarata problema, hahaha, dintre multe alte adevărate probleme care privesc finanțările partidelor din bani PUBLICI, este asta: ca si in PNL, si in PSD, s-a furat GRUPA MARE in ultimii ani din acest bani. PNL a fost arestat de o gașca de perversi cu agenții digitale care au scurs bănetul spre ei si niște șefi liberali prin campanii inutile. PSD a ciordit de a rupt din banii de la AEP si niște procurori abili ar putea repede sa își dea seama de asta.
Stiti cum e, neicusorilor: pe noi ne anchetează ANAF-ul, pe reprezentanții Statului ii calcă Curtea de Conturi, dar partidele politice cui răspund pentru felul in care toaca banii? AEP-ului? Ahahaha, dobitocului obraznic, sulfei cu mustața de Toni Greblă? Noooo, pai nu e bine!
Parchetul trebuie sa intre de urgenta in contabilitatea PSD, PNL, AUR, USR si UDMR, sa extragă de la AEP documentația de justificare si o sa aibă mari surprize!
Dar, pana una alta, turul 2 trebuie reprogramat. Statul Paralel/SUA/Licuricii nu au decât sa fure voturi pentru Lasconi, daca asta e soluția “corecta”, dar e nevoie de reinstalarea încrederii in democrație.
Planeta se prabuseste. Se pupa ce traim acum cu “semnele” ce au precedat in trecut razboaiele mondiale? Analiza mea
Lucrurile s-au imputit foarte tare pe planeta Pământ.
Azi noapte a ieșit asta: aliatul care îl mai susținea la guvernare pe premierul Canadei, Trudeau, i-a transmis public ca ii face vânt peste bord.
Franța este in curul gol, după eliminarea premierului Barnier, lucrurile sunt si mai haotice. În timp ce țara se află în incertitudine politică, iar finanțele publice sunt în scădere, starea economiei este foarte îngrijorătoare. Toamna a fost marcată de un val de planuri de restructurări și falimente. Închiderile anunțate de grupuri mari precum Michelin. Auchan și ArcelorMittal sângerează, dar și micile afaceri resimt din plin criza.
Germania e pe pastile, cancelarul Olaf Scholz a fost demis. Coaliția s-a destrămat după ce reprezentanții Partidului Liber-Democrat (FDP) au demisionat în urma unei dispute privind datoriile, lăsându-i pe social-democrații lui Scholz și pe Verzi fără majoritate parlamentară tocmai când Germania se confruntă cu o criză economică tot mai gravă.
Spania e îndoliată. După inundațiile devastatoare, Spania are de surmontat moralul unei națiuni furioase. Plus niște zeci de miliarde de euro pierderi.
Italia clampane mult, dar e si ea varza. După ce PIB-ul a stagnat în mod neaşteptat în trimestrul trei, biroul naţional de statistică al ţării a anunţat că nu se aşteaptă la o redresare pe termen scurt şi a anticipat o creştere economică de doar 0,5% pentru 2024, la jumătate din ţinta oficială a guvernului de 1%.
Dacă estimarea ISTAT se va adeveri, Italia ar reveni în locul său obişnuit printre cele mai slabe performere ale zonei euro, contrazicând imaginea optimistă înfăţişată de Meloni prin ziarele plătite, cât şi de unii economişti, cu doar câteva luni în urmă.
Romania este in mijlocul unei furtuni de grad zero. Furtuna e înconjurată de o tornada de proporții. Deasupra furtunii si tornadei, tronează o secure bine ascuțită care amenință sa desăvârșească moartea democrației in România. Nu are sens sa mai dezvolt, ca știți.
SUA sunt in corzi financiare. Trump latră ca vrea 5 la suta contribuție pentru fiecare tara membra NATO, amenință Europa cu taxe peste taxe, fiindcă știe ca America e in casat pana in gât. Pentru a înțelege simplu si repede isteria studiată a lui Trump, citiți mai jos:
Japonia a intrat in martie 2024 in recesiune. In septembrie 2024 a fost ținta unui cutremur bursier. Japonia este si in mijlocul unei crize demografice. 4 din 10 japonezi sunt mai in vârstă ca Pazvante Chiorul.
Coreea de Sud traversează cea mai gravă criză din istoria modernă a țării. 150.000 de oameni au ieșit în stradă şi au cerut demisia preşedintelui, după ce acesta a încercat să impună legea marţială în ţară
Rusia pare ca se simte foarte bine. Putin se faloseste ca un trelingar si amenință in stângă si in dreapta Europa si SUA cu noile sale rachete Oresnik.
NATO, prin vocea lui Rutte, răspunde slab si oferă soluții despre care e greu de estimat ca vor putea fi puse in practica: pe fond, are dreptate, dar membrii NATO au probleme financiare cât casa. Cine poate pune zeci de miliarde jos după criza COVID, după criza generată de conflictul din Ucraina?
In timp ce noi mâncăm sarmale si nemtii se întreabă de ce un saudit cretin a intrat cu mașina in oameni la un târg de Crăciun, șefii Europei au înțeles (cam târziu) la început de decembrie 2024 ca americanii au de gând sa lase Europa singura in NATO si ca e nevoie (era nevoie demult) ca Europa sa nu mai depindă de protecția militară a SUA, sa își consolideze singura capacitatea militară de răspuns.
Iata o stire despre care nu se vorbește in presa românească: capii Europei au stabilit deja ca e nevoie de 500 de miliarde de euro!!!! buget de realizat in maxim un an pentru înarmarea continentului!
Pentru asta insa e nevoie de schimbări legislative radicale, care acum un deceniu erau imposibil de pus pe masa: se va schimba legislația bancară la nivel european, astfel încât si bancile sa poată intra ca investitori in zona militară, ba chiar si fondurile de pensii vor avea dreptul a investi, ca sa nu mai zic de emiterea de fonduri si obligațiuni. Am informații ca si marile companii europene cu cash vor putea sa o facă, căci se aude ca se vor relaxa si politicile de ESG.
ESG este un acronim care se referă la trei factori cheie în evaluarea performanței și impactului unei companii: Environmental (mediu), Social și Governance (guvernanță).
Deci, semnele sunt NASOALE.
Mi-am permis sa fac pentru voi un mic RMN istoric al “simptomelor” comune celor doua conflagrații mondiale. SPER din inima sa mă înșel.
Voi analiza mai jos "semnele" sau patternurile comune care au precedat cele două războaie mondiale, evidențiind paralelele și similitudinile care au contribuit la declanșarea acestor conflicte majore
Înainte de Primul Război Mondial:
- Cursa înarmărilor navale dintre Marea Britanie și Germania a creat tensiuni majore
- Dezvoltarea accelerată a industriei militare în toate marile puteri europene
- Creșterea masivă a cheltuielilor militare și modernizarea armatelor
- Dezvoltarea de noi tehnologii militare și testarea lor în conflicte locale
Înainte de Al Doilea Război Mondial:
- Remilitarizarea Germaniei sub Hitler, încălcând Tratatul de la Versailles
- Cursa înarmărilor aeriene și dezvoltarea forțelor mecanizate
- Creșterea exponențială a bugetelor militare în toate țările majore
- Testarea noilor arme în războiul civil din Spania și conflictele din Asia
Primul Război Mondial:
- Creșterea naționalismului în toate marile puteri europene
- Mișcări pan-slaviste și pan-germaniste tot mai vocale
- Propaganda naționalistă în mass-media
- Glorificarea militarismului și a "destinului național"
Al Doilea Război Mondial:
- Ascensiunea fascismului și nazismului
- Ideologii rasiste și de superioritate națională
- Propaganda de stat masivă
- Militarizarea societății și cultul liderului
Primul Război Mondial:
- Tripla Alianță (Germania, Austro-Ungaria, Italia)
- Tripla Înțelegere (Marea Britanie, Franța, Rusia)
- Sistem rigid de alianțe care a transformat conflicte locale în războaie generale
Al Doilea Război Mondial:
- Axa Roma-Berlin-Tokyo
- Aliații (Marea Britanie, Franța, ulterior URSS și SUA)
- Pactul Ribbentrop-Molotov ca element destabilizator
Primul Război Mondial:
- Competiție pentru resurse și piețe coloniale
- Dezvoltare economică inegală între puteri
- Protecționism și războaie comerciale
Al Doilea Război Mondial:
- Marea Criză Economică din 1929-1933
- Hiperinflatia în Germania
- Șomaj masiv și sărăcie
- Inegalități sociale extreme
Primul Război Mondial:
- Dispute teritoriale în Balcani
- Dorința de revanșă a Franței pentru Alsacia și Lorena
- Competiție colonială în Africa și Asia
Al Doilea Război Mondial:
- Revizionism german față de Tratatul de la Versailles
- Expansionism japonez în Asia
- Dispute teritoriale în Europa Centrală și de Est
Primul Război Mondial:
- Diplomație secretă și lipsa transparenței
- Absența mecanismelor eficiente de mediere
- Rigiditatea sistemului de alianțe
Al Doilea Război Mondial:
- Eșecul Ligii Națiunilor
- Politica de apeasement față de agresori
- Incapacitatea de a preveni escaladarea conflictelor
Primul Război Mondial:
- Conflict între autocrație și democrație
- Militarism vs. pacifism
- Imperialism vs. autodeterminare națională
Al Doilea Război Mondial:
- Democrație vs. fascism/nazism
- Capitalism vs. comunism
- Conflict între sisteme de valori fundamental diferite
Primul Război Mondial:
- Presa naționalistă agresivă
- Demonizarea inamicului
- Glorificarea războiului
Al Doilea Război Mondial:
- Propagandă de stat sistematică
- Utilizarea radioului pentru manipulare în masă
- Cenzură și control informațional
Primul Război Mondial:
- Elite militare influente
- Monarhii autoritare
- Diplomați și politicieni belicoși
Al Doilea Război Mondial:
- Dictatori carismatici (Hitler, Mussolini)
- Lideri militariști în Japonia
- Elite radicalizate
Primul Război Mondial:
- Mișcări sociale și politice radicale
- Terorism și asasinate politice
- Conflicte de clasă
Al Doilea Război Mondial:
- Crize politice și lovituri de stat
- Violență politică organizată
- Dezintegrarea ordinii sociale tradiționale
Analizând aceste pattern-uri comune, putem identifica câteva "semne de avertizare" care ar trebui să ne alerteze și astăzi:
1. Combinația dintre nationalism agresiv și înarmare accelerată este deosebit de periculoasă
2. Sistemele de alianțe rigide pot transforma conflicte locale în războaie generale
3. Crizele economice și inegalitățile sociale extreme pot alimenta extremismul și conflictele
4. Propaganda și manipularea opiniei publice joacă un rol crucial în pregătirea psihologică pentru război
5. Eșecul instituțiilor internaționale și al diplomației poate duce la escaladarea necontrolată a conflictelor
6. Liderii autoritari și elitele militariste reprezintă un factor de risc major
7. Polarizarea ideologică extremă poate face compromisul și negocierea imposibile
Multe dintre aceste "semne" sunt vizibile azi, chiar acum:
- Creșterea tensiunilor între marile puteri
- Cursa înarmărilor în domenii noi (spațiu, cyber)
- Ascensiunea naționalismului și populismului
- Crizele economice și inegalități în creștere
- Propaganda și dezinformarea facilitate de social media
- Slăbirea instituțiilor internaționale
- Polarizarea ideologică globală
Lecția fundamentală este că războaiele mondiale nu izbucnesc brusc, ci sunt rezultatul unor procese îndelungate de deteriorare a relațiilor internaționale, polarizare și escaladare a tensiunilor.
Dumnezeu sa ne ferească de mizeria războiului!
PS: Daca vrei sa citești in continuare lucruri speciale, ajută-mă si cu un abonament lunar de 49 de lei! Io nu-s Antena 3 si nici G4Media sa iau bani de la securiști!
BIO LIVIU ALEXA
Liviu Alexa s-a născut la Bistrița, județul Bistrița-Năsăud, în 31 mai 1979 și, deși trebuia să ajungă profesor de franceză, s-a făcut jurnalist de investigații, unul "rău", semnând multe anchete devastatoare despre politicieni corupți, interlopi sau pedofili.
În 2021, a debutat ca scriitor cu o dublă lansare, cu volumul de non-ficțiune “Dumnezeu mi-a dat like pe Facebook”, dar și cu surprinzatoarea "Cum să ai orgasm în 3,5 pași", o carte cu poezii de dragoste scrise într-un stil cu totul nou.
Stilul său de scris este unul aparte, este una dintre vocile cu ton special din presa românească, foarte curajos în abordări și dur în limbaj, șocant de sensibil, enervant de provocator, dar extrem de minuțios în argumentație atunci când își scrie anchetele și analizele.
Acest newsletter este probabil cel mai citit din România și conține, pe lângă analize spumoase și anchete interesante, și recomandări și opinii despre interesele sale, unele ciudate. Adeseori, Alexa își descrie cumpărăturile făcute prin magazine de nișă, prezintă un whisky sau un trabuc, face recenziile cărților citite sau filmelor văzute, le “bagă pe gât” cititorilor poeziile sau melodiile sale preferate, dezvăluie fără jenă emoțiile pe care le are vizavi de un eveniment sau expune poze din călătoriile sale făcute în cele mai neașteptate țări (Panama, Venezuela, Taiwan sau Kazahstan sunt câteva exemple). Merită să îi fii abonat!
“Sunt ca ghimbirul. Fie îți place de mine, fie nu, dar e sigur că mă vei ține minte…”, spune despre el Liviu Alexa
Ce ne faci tu Liviule .. :( ce dor imi e de un articol cu adidasii tai galbeni, cu plimbarile tale prin lume, cu parfumuri, cu celebritati, cu filme, cu ..si cu ..
Se pare ca nu e vreme pentru "maruntisuri", si e clar .. nu e vina ta. ma bucur ca ai inca lanterna aprinsa si ne scrii. sa fii sanatos!
cum zicea dnl Lama -> pe acest pamant avem doua treburi: sa fim fericiti si sa fim folositori.
seara faina!
Cât de clar și pe față sunt probleme in toate puterile lumii și cât de ușor e manipulată lumea să se uite cu totul în altă parte 😢