celor singuri, le urez curaj.
celor veseli, le doresc sa imparta.
celor tristi, le spun sa planga tot ce mai au de plans si apoi sa zambeasca.
celor morti sufleteste, prinsi in capcanele proprii sau puse de altii, le doresc sa renasca pana nu e prea tarziu.
mie? imi doresc sa am mereu tot ce am acum.
un 2025 plin de reusite si iubire va urez...
Sunt oameni care nu pot fi salvati si altii care nu vor sa fie salvati.
Liviu Alexa
Douamiidouajpatrule meu
A fost un an așa cum trebuie sa trăiasca orice om la un moment dat: cu plecări din Statia Vieții si cu multe lumini frumoase.
L-am pierdut pe prietenul nostru, Victor Lungu, redactorul șef de la Ziar de Cluj, l-am pierdut din punct de vedere fizic, l-am păstrat insa in minte si in inima. Oricât aș încerca sa mă întristez mai tare, pe ecranul minții îmi revine mereu zâmbetul lui larg si rasul zgomotos, si atunci zâmbesc si eu.
Dupa 15 ani împreună, ne-am pierdut pisicile: pe Jessica si Misu, am plâns tare cu toții in familie. Dar Dumnezeu ne-a trimis doi înlocuitori de top: pe Zoli si pe Negru, si asta a fost vindecător.
Am călătorit împreună cu ai mei dragi mai mult ca niciodată si am petrecut timp cu sens mai mult decât speram cu Ștefan.
Am avut o grămadă de lovituri de presa anul acesta si m-am consolidat foarte mult din punct de vedere profesional. Strict Secret a fost ideea salvatoare pentru mine, scăpându-mă de uraganul prost care a maturat presa.
Am făcut Camino Portugues si am mai forțat încă niște limite personale ale răbdării si ambiției. A fost o experiența colosală.
Am dat la o parte din cercul meu niște oameni, chiar mulți. Unii nu vor sa se salveze, unii nu pot sa se salveze, iar eu trebuie sa înțeleg odată pentru totdeauna ca nu are sens sa încerc pe viitor sa mai arat cuiva niște lucruri despre viața si puterea interioară. E inutil. E neeconomic din punctul de vedere al energiei.
Am reușit niște lucruri in plan personal incredibile. Nu va pot vorbi despre ele, dar sunt extrem de importante si mi-am dovedit încă o data ca sunt foarte puternic.
Nu e vorba numai despre slăbit, deși am punctat bine si la acest capitol in acest an: am păstrat ZILNIC cei 10 000 de pași, am mâncat in 80 la suta din cele 365 de zile o singura data pe zi, am făcut foarte mult sport.
E vorba de niște rescrieri ale hărților mele mentale. Sunt foarte mândru de asta.
Keep it simple: cat mai multe puncte de fericire personală, familie si iubire pentru ea, sa rămân rebel in continuare si iubitor de libertate, in toate privințele, sa rămân vesel in continuare așa cum am fost dintotdeauna, sa cant in fiecare zi așa cum am cântat dintotdeauna.
In 2025, vreau sa termin cele trei cărți pe care le am scrise pana la jumătate si pe care le-am cam ignorat. Vreau sa mai slăbesc încă 15 kilograme, sa îmi fac încă cel puțin 10 tatuaje. In 2025, vreau sa încep o serie de reportaje in orașele mici si dărăpănate ale României. In 2025, vreau sa găsesc bani de la sponsori si sa duc minim 1000 de copii si adolescenți la un spectacol de opera. Tot anul viitor, vreau sa fac un proiect media care sa se numească #romaniademancare si sa le arat chiar romanilor ca nu suntem chiar pleava la acest capitol, ca avem rețete si feluri de mâncare, chiar si adaptate, care sunt senzaționale, ca avem cârciumi si cantine si restaurante care fac papa foarte bun.
In 2025, mai vreau sa fac un Camino, probabil 350 de km pe jos in Turcia.
Oi mai vedea eu ce mai vreau sa fac in 2025. Mie îmi vin repede ideile si nu stau mult pe gânduri.
Firma de curățenie cu cornite
Urmaresc demult contul asta de Tik Tok. Un tip a început acum un an si ceva un biznis inedit si care ii aduce bani buni de pe caprele sale. Atâta doar ca nu din laptele caprelor, ci din… ronțăit.
Clientii il cheama cu caprele lui ca sa curețe terenuri virane pline de scaieți si tufe imposibile. Financiar, le merita si lor, fiindcă daca ar chema firme specializate, i-ar costa dublu. Asta vine cu 250 de capre, le lasă mucos trei zile pe terenul respectiv si domnițele rad totul curățând la perfecție terenul. Mori de ras.
Cu banii pe care Grindeanu ii toaca pe autostrăzi nefăcute
Sfaturi simple, chiar daca vin de la un om in vârstă
Street Art - fotografii premiate de AAP Magazine
Recomandare de film pe Netflix
Pentru nivelul tot mai slab al lui Netflix, Carry On este o surpriza plăcută. Un acționar thriller foarte bine construit ca si poveste. Vi-l recomand pentru zilele astea ce vor deveni la un moment dat plictisitoare.
No, ce bataie si-o fi luat pruncul!
Poemul de azi
Bucurie dulce
de Emil Brumaru
Bucurie dulce
Pădure roșcată
Umbra roua-și smulge
Dintre sânii-n roată
Caldă peste lume
Și mi-o dă în spume
S-o mănânc anume
Pân’ o să-mi sugrume
Vrejul de om reavăn…
Coajă de mesteacăn
Ia-mă dă-mă-n leagăn
Suie-mă în soare
Să-i pun întrebare
De ce-mi ești tu dragă
Când anii-mi dezleagă
Bruma lor întreagă
Din strâmta desagă
De ce-mi ești tu scumpă
Când vin hoți să-mi rumpă
Haina grea de plumbă
Cămașa-mi dezbumbă
Mâinile-mi piepți bagă
Inima să-mi tragă
Și s-o ducă, ducă-n
Râșnița năucă
Să devin nălucă…
Songul de azi
Sa ne bucuram ca existam pe Pământ, e singurul paradis de care suntem siguri.
Hai ca va pup!
See you on the other side!
BIO LIVIU ALEXA
Liviu Alexa s-a născut la Bistrița, județul Bistrița-Năsăud, în 31 mai 1979 și, deși trebuia să ajungă profesor de franceză, s-a făcut jurnalist de investigații, unul "rău", semnând multe anchete devastatoare despre politicieni corupți, interlopi sau pedofili.
În 2021, a debutat ca scriitor cu o dublă lansare, cu volumul de non-ficțiune “Dumnezeu mi-a dat like pe Facebook”, dar și cu surprinzatoarea "Cum să ai orgasm în 3,5 pași", o carte cu poezii de dragoste scrise într-un stil cu totul nou.
Stilul său de scris este unul aparte, este una dintre vocile cu ton special din presa românească, foarte curajos în abordări și dur în limbaj, șocant de sensibil, enervant de provocator, dar extrem de minuțios în argumentație atunci când își scrie anchetele și analizele.
Acest newsletter este probabil cel mai citit din România și conține, pe lângă analize spumoase și anchete interesante, și recomandări și opinii despre interesele sale, unele ciudate. Adeseori, Alexa își descrie cumpărăturile făcute prin magazine de nișă, prezintă un whisky sau un trabuc, face recenziile cărților citite sau filmelor văzute, le “bagă pe gât” cititorilor poeziile sau melodiile sale preferate, dezvăluie fără jenă emoțiile pe care le are vizavi de un eveniment sau expune poze din călătoriile sale făcute în cele mai neașteptate țări (Panama, Venezuela, Taiwan sau Kazahstan sunt câteva exemple). Merită să îi fii abonat!
“Sunt ca ghimbirul. Fie îți place de mine, fie nu, dar e sigur că mă vei ține minte…”, spune despre el Liviu Alexa
Bafta maxima !!!
La multi ani, cu sanatate, inspiratie, si macar un pic de noroc! Si... multumesc!