Opus nr. 349 - IQ-ul Romaniei este 88. Ce inseamna. Stare de urgenta si amanarea alegerilor? "Motive" de declansare. Rares Bogdan, probleme mari: nu mai are ce cumpara de la Loro Piana.
Am luat o mica pauza de reflectie si rebranding personal (mi-am pus 5 implanturi dentare, lucru care m-a “zdranganit” serios). Dar nici nu aveam ce sa scriu sau, cum sa zic, nu simteam.
E atata urlet isteric in societatea romaneasca, incat nici daca folosesti cele mai rafinate metode de yoga nu poti ramane neafectat.
In cateva saptamani, “aniversam” un an de ura poporala, societala, ura care a inceput in martie 2024, inainte de campania la europarlamentare si care a continuat intr-un crescendo insuportabil pana azi si… sunt semne ca va continua mult si bine anul acesta.
Toate scrutinurile din ultimele 12 luni si, mai apoi, scandalurile aferente, au divizat inca o data o Romanie divizata. Daca acum un an, Romania semana cu un pacient operat pe coloana care e adus acasa de ambulantieri, azi seamana cu acelasi pacient, dar pe care ambulantierii l-au scapat de pe targa pe caldaram, apoi l-au tarat pana la liftul stricat al blocului si i-au dat drumul in hau, pe casa liftului, lasandu-l in intuneric, cu noi fracturi.
Cu toate ca in ultimele 12 luni s-au schimbat atatea, si atat de in rau, unele lucruri nu s-au schimbat: clasa politica este la fel de jegoasa si cinica, poporul este la fel de naiv si manipulabil, infractorii cu gulere albe care smantanesc tara sunt cam aceiasi, suntem la fel de neorientati in raport cu noile dezvoltari de pe Glob, avem in fata acelasi viitor incert si obscur, cum l-am avut de cateva sute de ani.
Unii dintre noi se pot bucura ca am “scapat” de un dement, dar ar trebui sa fim mega disperati ca a fost posibila aparitia lui.
Romania mai e un stat doar din punctul de vedere al Google Maps, o vezi pe harta. In rest, realitatea e ca suveranitatea tarii nu mai exista, serviciile secrete cele mai importante sunt muci, institutiile de forta sunt haotice, guvernul poate pica oricand.
Ce suveranitate sa mai luam in considerare cand ambasadorul Frantei la Bucuresti se duce in “vizita” la CCR intr-un gest public de influentare ce ar trebui considerat drept tradare?
Ce servicii secrete mai sunt alea, daca Pahontu Lucian, seful de facto al SPP, a reusit sa ascunda de SIE, SRI si DGIA, batalionul de mercenari interlopi condusi de Potra?
Ce institutii de forta sunt alea care permit unui infractor ca Potra sa se care din tara bine merci, care nu gasesc la primele perchezitii armele de asalt si care nu il aresteaza pe Georgescu pentru asociere si conspiratie cu Potra? Adica, no, abia azi, dupa spartul targului, s-a anuntat conexarea dosarului lui Georgescu cu al lui Potra… Vax…
Prieteni (sau dusmani), in nici 45 de zile, am trait sa vedem atins FIECARE punct din articolul de mai jos din Codul Penal referitor la infractiunile de subminare a securitatii nationale":
Art. 394.
Fapta cetăţeanului român de a intra în legătură cu o putere sau cu o organizaţie străină ori cu agenţi ai acestora, în scopul de a suprima sau ştirbi unitatea şi indivizibilitatea, suveranitatea sau independenţa statului, prin:
a) provocare de război contra ţării sau de înlesnire a ocupaţiei militare străine;
b) subminare economică, politică sau a capacităţii de apărare a statului;
c) aservire faţă de o putere sau organizaţie străină;
d) ajutarea unei puteri sau organizaţii străine pentru desfăşurarea unei activităţi ostile împotriva securităţii naţionale,
se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
Guvernul Romaniei nu mai are o majoritate reala, lasati motiunea de cenzura picata recent.
In tot acest haos, se vehiculeaza scenarii cu mare doza de aderenta.
Sa va zic ceva despre scenarii: incepand din 6 decembrie 2024, eu, cel putin, consider ca e posibil ORICE in Romania.
E posibil ca alegerile sa fie amanate? Da. Daca, de exemplu, ar fi retinut Ciolacu pentru scandalul Nordis, doar 24 de ore, guvernul ar pica in nas, si, chiar daca ar primi doar control judiciar, nu ar mai putea fi legitim moral pentru a acoperi scaunul. Marile Puteri - de azi, pe langa Washington, Bruxelles, voi introduce si Moscova - vor zice: ba, romanilor, aveti presedinte interimar, guvern in picaj, ce alegeri va mai trebuie? Nu vedeti ca sunteti instabili?
E posibil ca alegerile sa fie amanate? Da, daca miscarile de strada se vor inteti si vor degenera in violente pentru a-l “forta” pe Bolojan sa activeze starea de urgenta. Sau daca, Doamne feri, gealatii neidentificati ai lui Potra ar face o nefacuta si ar organiza atentate sau alte crime.
Dar, de data aceasta, starea de urgenta s-ar putea declara nu pentru “iminența producerii sau producerea unor dezastre/calamități, cu scopul prevenirii, limitării sau înlăturării efectelor acestora”, ci pentru:
“pericole grave, actuale si iminente pentru siguranța națională sau funcționarea democrației constituționale”.
Si simt in glanda ca suntem foarte aproape de o asemenea posibilitate.
Poporul e drogat rau de manipularea mass-media. Mogulii trag cu disperare fumigene mirosind a opiu informational, fiecare vrea sa isi puna presedinte.
Unul tocmai e pe cale sa isi piarda “obiectul muncii” si se reconverteste mediatic spre sustinerea unui inlocuitor pentru Calin Georgescu. Azi a aparut “varianta” “expertului” Dan Dungaciu, hahahaha, care se da mare specialist in intelegerea lumii ruse si expert in analiza Balcanilor.
E atat de specialist boul asta de Dungaciu, incat acum 1200 de zile, scotea pe gura porumbelul asta: zicea el, expertul vrejului, ca nu va fi nicio invazie in Ucraina.
“Breaking News” de ora 17: ciobanul Becali turuie ce ii spun securistii care il santajeaza, gata!, nu mai candideaza, Dan Dungaciu e “solutia”.
Dungaciu e doar un CG mai stralucitor, in rest…
Daca CNA, care in ultima vreme a devenit o institutie esentiala, ar avea puteri sporite, ar trebui sa intre cu bocancii in editorialul unor televiziuni si nu ma refer la a reprima sau restrange libertatea de exprimare, ci pentru a opri jeturile de kerosen aprins aruncate spre popor si care ii strivesc acestuia orice platos de speranta in mai bine.
Prapastia dintre electorat si politicieni s-a transformat in gaura neagra: liberalismul si social democratia sunt la pamant, suveranismul tocmai s-a sinucis, progresismul a murit datorita isteriilor USR.
Prin moartea politica a lui Georgescu, se va termina si cu mitul Salvatorului, caci ce “salvator” a fost asta care nu s-a putut salva pe sine macar?
De ce a aparut Georgescu, in afara de ignoranta serviciilor secrete? De ce Iohannis a inselat de doua ori poporul? De ce Basescu a fost salvat de popor de la doua suspendari? De ce comunistul Ion Iliescu a ramas sa naseasca abia nascuta democratie romaneasca?
De asta: mai jos aveti date stiintifice despre IQ-ul general al Romaniei. Da, exista cercetatori si experti care masoara nivelul de inteligenta al natiunilor.
Al nostru, 86,8, e un IQ comparabil cu cel al unui gibon. Atata s-a putut cu noi.
Persoana care are 86,8 ca IQ, daca ar fi sa nu discutam de popor, ar fi o persoana foarte aproape de retard, dar considerata indestul de sanatoasa mintal incat sa poata absolvi o scoala profesionala si sa aplice pentru un job ce presupune munci repetitive.
Asemuind IQ-ul poporului roman de azi, stabilit stiintific, cu al unui gibon, este clar ca unui gibon nu ii putem vorbi despre Speranta, Educatie, Iubire, Viitor. Pe gibon il intereseaza sa isi procure mancare, sa socializeze cu alti semeni din specie si sa se reproduca.
E de rau ca suntem un popor cu IQ atat de… “mediu”?
Pai, se poate si mai rau. Ca sa nu ziceti ca “bag in ele”, aveti aici studiul complet.
Mai jos, aveti IQ-ul nepalezilor, popor cu care ne-am imprietenit fortati de imprejurari economice in ultimii ani, in sensul ca romanii nu mai au chef pentru unele munci si avem nevoie de alte natiuni care sa ni le faca.
IQ-ul general al poporului nepalez este la jumate din cel al romanilor, ceea ce explica sentimentul de toleranta al romanilor fata de ei, caci ii considera un fel de labradori utili, scuze pentru comparatie, dar nu am gasit alta rima, in conditiile in care romanii sunt de un rasism feroce.
In stilul caracteristic al romanilor, am putea zice ca e de bine si 88 ca IQ, ca nu suntem chiar prostii pamantului, ca mai sunt 70 de tari sub noi, mai proaste si mai retardate. Asa ar face orice roman, nu?
Dar daca v-as spune ca, de exemplu, Cambodgia e cu 10 puncte ESENTIALE in IQ mai desteapta ca Romania? Si daca v-as spune ca “nenorocitii” de unguri is pe locul 25 in lume (bulgarii sunt oricum mai sus ca noi)?
în 1994, analfabetismul funcțional din Romania afecta 10% din elevii care absolveau clasa a VIII-a. Astăzi, rata analfabetismului funcțional afectează între 40 și 50% dintre elevii care termină gimnaziul, adică a crescut cu 400-500% față de anul 1994.
Stiti cine sunt copiii din 1994? Aia care au acum 30 de ani, detesta tot, nu au citit decat maxim o carte-doua in viata lor, vor salarii de 2000 de euro la prima angajare, nu merg la vot si nu au cultura civica.
Mai am vesti triste.
Rata abandonului școlar din România este de aproximativ 15% (mult peste media de aproximativ 10% a UE) și este plauzibil să credem că mulți dintre acești elevi abandonează școala înaintea vârstei de 15 ani.
Doar 11% dintre elevii români înțeleg un text citit, sunt capabili să extragă din el o informație și chiar să-l evalueze, arată Raportul privind nivelul de literație al elevilor din România.
Doi din zece români nu s-au spălat pe dinți niciodată, iar România este pe ultimul loc în UE la capitolul sănătate orală.
63% dintre români nu se spală pe dinți, conform ultimelor date ale Institutului Național de Statistică. Doar 17% din populație intră într-un cabinet stomatologic, în scop preventiv.
Stati, unde plecati?
Cel puţin 780.000 de români au consumat droguri măcar o dată în viaţă, potrivit Raportului european privind situaţia drogurilor 2018.
Apoi, unul din 20 romani este depresiv.
Idem, Romania are printre cele mai nefericite femei de pe Terra…
Ce sa va mai zica nenea Liviu Alexa?
Poate sa va spun doar ca exista in Romania unul dintre cei mai fericiti politicieni din lume: Rares Bogdan. Ia, priviti mai jos cat e de fericit…
Rares Bogdan, probleme mari: nu mai are ce cumpara de la Loro Piana
Pentru ca poporul roman este generos si prost si uituc, Rares Bogdan a fost cadorisit prin vot cu al doilea mandat de europarlamentar. Salariu baban, deconturi cat casa, viata dulce si imunitate de top.
Scos din cercul marilor decizii ale PNL, Rares Bogdan se ocupa si el cu ce poate in aceste vremuri grele.
Recent, l-au surprins într-o ipostază demnă de celebrele reviste de modă: îmbrăcat în lux, din cap până în picioare, în articole vestimentare exclusiviste, preferate și de Vladimir Putin.
Toată ținuta lui Rareș Bogdan este semnată integral de casa de modă italiană de lux Loro Piana, una dintre cele mai exclusiviste mărci din lume.
Cel mai spectaculos element din întreaga ținută rămâne geaca de lux purtată de Rareș Bogdan. Aceasta seamănă izbitor cu geaca purtată de Vladimir Putin în timpul unui eveniment oficial. Costul? Aproximativ 13.000 de euro.
Un misto dulce-amar
România Secretă se lansează cu un cadou: descarcă GRATUIT cartea „HAI SĂ FIM OAMENI!”
Un foarte bun prieten de-al meu,. Razvan Dragos, a lansat pe Substack un proiect inedit: Romania Secreta. Dati click si abonati-va, fiindca nu va vand gogosi. e foarte faina ideea.
In plus, pe post de cadou noilor sai cititori, Razvan va ofera gratuit si ultima sa carte. Aveti link mai jos, o sa va placa abordarea.
HAI SĂ FIM OAMENI! - mic ghid de regăsire”. O colecție de idei, exerciții și povești inspirate de minți strălucite care au înțeles ceva esențial despre ce înseamnă să fii viu. Fiecare capitol tratează un subiect care te va face să-ți pui, cel puțin, niște întrebări. Sau nu. E alegerea fiecăruia. Subiecte cum ar fi puterea momentului prezent, sau (re)programarea creierului, sau mecanismul renunțării, sau dragonul din noi, sau cum gândim (și) cu inima. La finalul fiecărui capitol, vei găsi câte o povestire scrisă de mine, care aduce în viața reală esența din capitol. Pentru că cel mai bine învățăm din povești. Sau, cel puțin, așa cred. Vei mai găsi în această carte și o parte din povestea vieții mele de până acum, pentru că am simțit s-o exorcizez din mine
Descarca de aici cartea - LINK.
Primarul Sucevei e de saptamana trecuta oficial infractor
Primarul Vasile Rîmbu a fost condamnat la 1 an și 4 luni de închisoare, însă fără nicio consecință reală, după ce Tribunalul Suceava a decis amânarea aplicării pedepsei. Cu alte cuvinte, Rîmbu rămâne în funcție și fără interdicții, cu condiția să respecte câteva obligații minime timp de doi ani. Procesul s-a desfășurat într-un ritm surprinzător de rapid, iar verdictul vine chiar înainte ca faptele să se prescrie.
Primarul Vasile Rîmbu și-a aflat pedeapsa în dosarul în care a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava.
Tribunalul Suceava a decis să aplice o condamnare de 1 an și 4 luni cu amânarea aplicării pedepsei, ceea ce înseamnă că nu are niciun fel de consecință și interdicție. Aceasta se revocă doar dacă Vasile Rîmbu nu respectă o serie de obligații într-un termen de doi ani de supraveghere.
Mai exact, acesta este obligat să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Suceava, la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea, să comunice schimbarea locului de muncă și să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
Aceeași soluție a fost dată și în cazul Danei Mihaela Mamciuc, șefa Serviciului Juridic din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava la acea dată, în primăvara lui 2020.
Mai trebuie spus că soluția de vineri de la Tribunalul Suceava nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Suceava.
Dosarul s-a judecat cu o rapiditate ieșită din comun, fiind date termene chiar și la 3 zile, ceea ce contrastează total cu modul în care se derulează procesele la instanțele sucevene. Probabil, contează faptul că în luna mai a acestui an faptele de care sunt acuzați cei doi se prescriu și o eventuală tragere la răspundere pe calea justiției nu ar mai putea fi posibilă.
Succint, Rîmbu este acuzat că a încercat să obțină informații nepublice din ancheta deschisă la acea dată deja de Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, în dosarul privind infectările masive cu Covid, în Spitalul Județean, la debutul pandemiei.
În martie 2022, procurorii au deschis un dosar penal in rem pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Dosarul viza modul în care conducerea spitalului a gestionat pandemia, sub acuzația că din cauza nerespectării regulilor de prevenire s-a ajuns la extinderea masivă a virusului în spital și în comunitate.
“Coincidenta” din ascensiunea baiatului lui Ciolacu
de Iulia Rosu
La examenul de rezidențiat, medicul Filip Andrei Ciolacu a ocupat locul 4.503 din 6.243 de candidați. Punctajul lui: 579. Punctajul minim de trecere: 562. Cu toate astea, a ajuns la Spitalul „Matei Balș”, din Capitală, sub coordonarea ministrului Alexandru Rafila.
Filip Andrei Ciolacu a fost repartizat, conform punctajului, la Târgu Mureș. Apoi, medicul s-a detașat în București, la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”. Potrivit listei oficiale a UMF, în spitalul Balș, singurul coordonator de rezidenți pe Microbiologie este Alexandru Rafila, ministrul Sănătății din Guvernul Ciolacu și membru PSD.
Ministrul Rafila spune că „nu este un conflict de interese”.
Premierul Ciolacu spune, nervos, că sunt 20.000 de rezidenți detașați. Dar sunt puțin peste 20.000 de rezidenți în total în România. Știm sigur că mulți dintre ei nu sunt detașați nicăieri.
Avem trei solicitări trimise la Ministerul Sănătății înainte de publicarea textului, rămase fără răspuns. Deși ne-ar fi ajutat să publicăm date exacte, astfel încât să știm care este adevărul. Nu numere aruncate la întâmplare, în apărarea fiului - un medic, în vârstă de 25 de ani. Cum o spune chiar tatăl lui.
- Câți medici rezidenți avem la ora actuală? MS: „Peste 20.000”
- Câți medici rezidenți sunt detașați la ora actuală? MS: … liniște.
Ceilalți tineri din familia Ciolacu au reușite mult mai mari.
➡️ Nepotul Mihai Ciolacu - „un om normal”, cum îl descria unchiul său - a cumpărat apartamente de lux în București și Constanța, sub prețul pieței. În deal-ul de la mare a fost și fiul Filip Ciolacu. Cei doi veri și-au luat apartamentele în aceeași zi, pe același etaj, de la firma lui Felix Stroe, președintele PSD Constanța și actual senator. A dezvăluit @public record.
📌 Al doilea nepot al premierului Marcel Ciolacu, Cristian Ionuț, a fost angajat fără concurs într-una dintre instituțiile statului cu cele mai mari salarii din țară: Autoritatea de Supraveghere Financiară. A arătat recent Recorder.
„Acum 10 ani? De unde să știu eu ce funcție aveam? Eram parlamentar. Sunteți sigur că a fost așa? Vreți să vă spun și unde e mormântul mamei?”, a declarat nervos Ciolacu.
Nu o fi nicio legătură între realizările tinerilor din familia Ciolacu, doar coincidențe. Poate că atunci Marcel Ciolacu nu ar fi trebuit să-și urce fiul în avionul Nordis cu care a mers să facă o „aroganță”, să vadă și ei o cursă de Formula 1 la Monaco.
Ceva mumos din istoria Romaniei
de George Damian
Povestea asta cu garanții de securitate amestecate cu cedări de resurse minerale am mai văzut-o în istorie, chiar în istoria României. E vorba despre echilibre și interese, nu prea există principii imanente și imuabile în relațiile internaționale, ca să folosesc o expresie deprinsă de la un coleg de liceu, așa se lucra pe vremea noastră în liceu taică, cu chestii imanente și imuabile. Pentru că la asta trebuie să căscăm larg ochii acum: la echilibre și interese.
Deci. (Asta e o aroganță, la noi în liceu dacă începeai cu „deci” la istorie primeai nota 2, la vârsta mea îmi permit să încep o argumentație cu „deci”). O să vă zic o poveste foarte puțin cunoscută, cu garanții de securitate și tratate economice cu cedări de resurse minerale. În martie 1939 Hitler invada ce mai rămăsese din Cehoslovacia după Tratatul de la Munchen. Puțin mai înainte venise la București relativ discret un băiat de la Berlin, Helmuth Wohltat, un economist german cu idei ciudate, pe vremea aia teoretiza necesitatea unei uniuni monetare și vamale europene, scria studii despre integrarea economică a Europei și specializarea regiunilor pe ramuri, dispariția granițelor, chestii transnaționale. În timpul liber, ca să câștige un ban, lucra pentru un alt băiat de la Berlin, Hermann Göring. Așa, și Helmuth Wohltat a venit la București să încheie un tratat comercial cu România, îl interesa mai ales petrolul. Flăcăii de la București au priceput repede mesajul: Cehoslovacia dispare de pe hartă, băiatul Helmuth vine și ne cere petrolul.
În cărțile de istorie scrie că România a fost aliată în perioada interbelică cu Franța și Marea Britanie, dar asta e așa, o vorbă de dânșii inventată. În 1939 sistemul de alianțe al României se ducea pe apa Sâmbetei cu mare viteză, dispăreau aliații unul după celălalt. Nu prea avea România tratate de alianță eficiente, iar ce avea făcea puf! – și dispărea. O soluție de moment, o improvizație ca să-i zicem așa (dacă poți lega cu sârmă e păcat de Dumnezeu să pui șurub!) au fost garanțiile franco-britanice pentru România și Polonia după dispariția Cehoslovaciei. Adică Londra și Parisul au promis că garantează frontierele României și Poloniei așa cum existau în 1939 – când, cum, în ce condiții se puneau în practică aceste garanții franco-britanice nu știa nimeni exact. Și așa s-au înființat prin Tratatul Wohltat firmele mixte germano-române pentru exploatarea resurselor din România care îi interesau pe băieții de la Berlin (mai ales petrol). Firme care treptat au tins către un monopol în domeniile lor. De funcționarea acestui tratat s-a ocupat la București un băiat pe nume Carl Clodius, căruia românii i-au făcut cadou în august 1944 o excursie în Uniunea Sovietică doar dus după ce l-au predat trupelor sovietice. Clodius a zis să nu rămână dator și i-a învățat pe sovietici să facă Sovromurile pe modelul Tratatului Wohltat. Toată lumea a avut de câștigat din afacerile astea, mai puțin românii.
Ideea este că în septembrie 1939 când Germania și Uniunea Sovietică au invadat Polonia s-a văzut foarte clar ce valoare aveau garanțiile franco-britanice – ștergerea Poloniei de pe hartă a durat câteva săptămâni. Există bănuiala că cedările economice din Tratatul Wohltat au făcut ca parteneriatul germano-sovietic să se manifeste în 1939 în Polonia și nu în România, deși faptul că Polonia avea granițe comune cu Hitler și Stalin pare să fi fost principalul argument al parteneriatului dintre cei doi căpcăuni. România a anunțat că renunță la garanțiile franco-britanice după ce a dispărut și Franța ca putere militară – și a primit garanții germane după ce a cedat Uniunii Sovietice Basarabia, Ungariei Transilvania de Nord-Vest prin Diktatul de la Viena și Bulgariei Cadrilaterul. Garanțiile Germaniei naziste au durat cât a durat și regimul nazist.
Istoria nu se repetă, poate anumite structuri sunt similare, însă echilibrele și interesele de acum aproape 100 de ani nu se repetă în prezent. Adică este inutil să căutăm paralele, cine e Hitler acum, cine e Stalin acum și etc. Trebuie să urmărim interesele reale ale actorilor geopolitici (în măsura în care ne putem da seama care sunt acelea!) și să încercăm să apreciem echilibrul de forțe (din nou, în măsura posibilului). Enunțarea unor seturi de principii imanente și imuabile este absolut lăudabilă, însă întrebarea este în ce măsură această enunțare de principii este o reflexie a intereselor și ce capacități reale de susținere a acestor interese există?
BIO LIVIU ALEXA
Liviu Alexa s-a născut la Bistrița, județul Bistrița-Năsăud, în 31 mai 1979 și, deși trebuia să ajungă profesor de franceză, s-a făcut jurnalist de investigații, unul "rău", semnând multe anchete devastatoare despre politicieni corupți, interlopi sau pedofili.
În 2021, a debutat ca scriitor cu o dublă lansare, cu volumul de non-ficțiune “Dumnezeu mi-a dat like pe Facebook”, dar și cu surprinzatoarea "Cum să ai orgasm în 3,5 pași", o carte cu poezii de dragoste scrise într-un stil cu totul nou.
Stilul său de scris este unul aparte, este una dintre vocile cu ton special din presa românească, foarte curajos în abordări și dur în limbaj, șocant de sensibil, enervant de provocator, dar extrem de minuțios în argumentație atunci când își scrie anchetele și analizele.
Acest newsletter este probabil cel mai citit din România și conține, pe lângă analize spumoase și anchete interesante, și recomandări și opinii despre interesele sale, unele ciudate. Adeseori, Alexa își descrie cumpărăturile făcute prin magazine de nișă, prezintă un whisky sau un trabuc, face recenziile cărților citite sau filmelor văzute, le “bagă pe gât” cititorilor poeziile sau melodiile sale preferate, dezvăluie fără jenă emoțiile pe care le are vizavi de un eveniment sau expune poze din călătoriile sale făcute în cele mai neașteptate țări (Panama, Venezuela, Taiwan sau Kazahstan sunt câteva exemple). Merită să îi fii abonat!
“Sunt ca ghimbirul. Fie îți place de mine, fie nu, dar e sigur că mă vei ține minte…”, spune despre el Liviu Alexa