Opus nr. 361 - Grindeanu - vulnerabilitatea turceasca. Bresa de securitate de la Orange a dat apa la moara escrocilor: tepe in numele DIICOT. Tara are resurse rare, dar nu stim cate, ca suntem prosti
Melteanca de Laura Avicola continua sa pozeze in smechera. Azi, mi-a stalcit numele si s-a legat de Romania TV.
Foarte bine, eu o sa ii raspund si biliboacei si, de fiecare data, o sa mai public inca ceva despre Sorinel Priapicu.
La ultima intalnire a baronilor PSD de saptamana asta, ce a avut loc la Casa Timis din Prahova, hotelul detinut de patronul Cris-Tim, ala cu copilul drogangiu prins la vandut de prafuri, Sorin Grindeanu a incercat sa ii abureasca pe greii PSD ca de aia a inceput Romania TV un razboi cu el, fiindca lui Ponta ii e ciuda ca el, Grindeanu, are mai multe sanse la sefia SRI decat ar avea Ponta.
Acuma, sa va zic si eu cate ceva. Dupa cum stiti si ati observat, Romania TV si Realitatea Plus mi-au promovat anchetele pe audientele lor de nenumarate ori in ultimii doi ani. Nu sunt prost sa nu inteleg ca le-au evitat pe alea care nu au fost in interesul lor sau le-au promovat doar pe alea care le-au fost de folos.
Eu nu ma pot opune politicii lor editoriale, dar nici nu pot sa refuz ca munca mea sa fie promovata in randul audientelor enorme pe care le face, de exemplu, Romania TV.
Dar nu as vrea ca baronii PSD sa ramana cu impresii gresite de la Grindeanu.
Crede cineva ca dezvaluirile mele de azi, despre Grindeanu la shopping in Monte Carlo, sau fotografia cu Coldea din Nisa, ar putea fi facute de Ponta cu resursele unei persoane fizice, oricat de bogata ar fi ea?
Sa fim seriosi.
Eu mi-am construit sursele in 27 de ani de presa si toti greii din Bucuresti imi dau ponturi sau informatii pentru ca, la Bucuresti se stie, eu nu tranzactionez informatii, ci le dau, nu le vand pe bani grei pentru tacere, ci le public.
Avand imaginea asta de nebun, sunt servit constant de o pleiada de surse, unele mai valoroase, altele mai putin, dar cam stiu ce se intampla prin Capitala fara sa fiu acolo tot timpul.
De exemplu, stiu ca Laura Vicol a facut incepand cu septembrie 2024 si pana la arestare, o gramada de denunturi la DNA (de exemplu, primarul din Sinaia e victima paraciosilor Nordis). Stiu si ce e la gura Laurei Vicol cand vorbeste despre ce i s-a intamplat si ca a amenintat ca inclusiv pe Ciolacu il curenteaza daca lucrurile nu se vor opri.
Mai stiu si ca Ciolacu s-a prins in sfarsit ca Grindeanu a impins subtil presa spre el, ca sa deconteze el, Marcel Ciolacu, cel mai mult din ciordeala Nordis, desi Grindeanu ar fi trebuit sa fie cap de afis.
Mai stiu si cum vorbeste Laura Avicola cu Vladimir Ciorba, despre care nu inceteaza sa afirme ca e un bleg (si alte apelative ce nu pot fi descrise aici).
Anturandu-se cu interlopi si camatari, Laura Avicola nu poate avea alta mentalitate decat cea de bombardiera.
Asa ca nu puneti botul la tanguielile lui Grindeanu, stimati baroni!
Uitati-va mereu la “semne” si la dovezi.
Azi, o sa va prezint un mare semn de intrebare la care ar trebui sa fie atenti chiar procurorii DNA condusi de Voineag: e vorba de firma turceasca MAKYOL Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret.
Makyol este o companie turcă de construcții cu sediul în Istanbul, activă în domenii precum construcțiile civile și infrastructura grea: autostrazi, aeroporturi, retele de metrou. Conform informațiilor disponibile, Adnan Çebi deține funcția de Președinte al Consiliului de Administrație și CEO al companiei. Alți membri ai familiei Çebi, precum Mehmet Ali Çebi, Savaş Çebi și Arzu Çebi Abas, ocupă poziții de conducere în cadrul consiliului.
Sa vedeti minune. Dupa mai multe vizite private in 2022 si 2023 ale domnului Grindeanu la Istanbul, unde a fost cazat la hotelul acestei familii de miliardari (hahaha, bineinteles ca si-a platit tot din salariul de ministru si unde a dat la buci la o amazoanca romanca bine conectata in zona), fiind apoi plimbat pe yachtul ultraluxos al acestor miliardari (hahaha, bineinteles ca si-a platit sampania de pe yacht cu cardul de salariu de ministru), firma asta, care nu avea in Romania nicio baza materiala, a inceput, vereee, sa castige contracte la CNAIR.
Nu multe, cinci licitatii, dar indestulatoare.
Cat de indestulatoare? Pai, am calculat de m-a durut degetul, mi-au iesit peste 2 MILIARDE DE EURO!
Vedeti, cititorii mei destepti, o minune arhiereasca a facut ca otomanii astia sa vina intr-o zi la Bucuresti, sa isi infiinteze un rahat de sucursala si sa loveasca licitatii de autostrazi si infrastructura de 2 miliarde de euro.
Si vreau sa va conving, hahahahahaha, ca nu a existat niciun comision si ca in Istanbul nu s-au achitat in niste genti mari niste spagi ultra babane, ca abia carau bancnotele carausii!
Daca mai trebuie, mai revin cu detalii si poate chiar si cu descrierea yachtului.
Suntem prosti de bubuim
Si Romania are resurse rare. Nu numai Ucraina. Atata doar ca noi suntem niste tampiti condusi de niste nevolnici si nu stim sa le exploatam sau macar sa le tranzactionam, de exemplu, americanilor la schimb cu protectie militara si alte avantaje strategice.
Fostele zone miniere din România, închise după 1989, sunt bogate în materii prime și pământuri rare. Asta reiese din analiza „Strategia României pentru Resurse Minerale Neenergetice - Orizont 2035”, document publicat de Guvernul României.
Contextul mai larg pentru importanța acestui subiect e dat de evoluția războiului din Ucraina și de dorința marilor puteri (SUA, UE și Rusia) de a exploata resursele rare ale Ucrainei. De asemnea, sectoare precum construcţiile, industria metalurgică, produselor chimice, auto, aerospaţială, industria de produse electronice şi producţia de energie sunt complet dependente de accesul la anumite materii prime. „Prin natura și diversitatea resurselor minerale, România poate deveni un pol de interes în sistemul incluziv industrial european”, se punctează în analiza invocată.
Poate deveni, dar cine sa se ocupe de asta?
Suntem bogati in resurse minerale si pamanturi rare, dar nu stim la modul real ce avem:
„Realizarea unei evaluări a bazei naționale de materii prime critice are o importanță cu totul deosebită, întrucât o astfel de evaluare răspunde necesității de a identifica și exploata resurse de materii prime extrem de valoroase și indispensabile economiei U.E. și care altfel, ar trebui procurate din alte surse”, punctează documentul citat.
Printre resursele rare pe care România le deține putem enumera: Staniu, Barită, Beriliu, Bismut¸Cobalt, Galiu, Germaniu, Hafniu, Magneziu, Grafit natural, Titan, Vanadiu, Litiu, Niobiu și Tantal.
Pământuri rare (ușoare și grele): Lantan; Cesiu; Praseodim; Neodim; Promețiu; Samariu; Europiu; Gadoliniu; Terbiu; Disprosiu; Holmiu; Tuliu; Yterbiu; Lutețiu; Ytriu; Scandiu.
În România, din această listă identificăm:
− din categoria resurselor nemetalifere, economic importante, cu rezerve geologice cunoscute și posibilități de exploatare: nisipurile cuarțoase și grafitul;
− din categoria resurselor nemetalifere, economic importante, cu rezerve geologice necunoscute: mineralele de bor, fosforitele;
− din categoria resurselor metalifere economic foarte importante, cu rezerve geologice necunoscute și cu un potențial moderat: cromul, magneziul, germaniu și telurul;
− din categoria resurselor metalifere economic importante, cu rezerve geologice neevaluate și cu un potențial moderat: stibiu (antimoniu), wolfram (tungsten) și pământuri rare (TR);
Vai de mama noastra!
Nesimtitii de la Orange tac ca vaca la sex shop
Acum ceva timp s-a intampla asta:
Ditamai firma de telecom, Orange, are zero securitate cibernetica. In realitate, conform surselor mele, au disparut circa 6 terra de informatii de la milioane de clienti ai Orange.
Consecinta lipsei de responsabilitate a Orange Romania? Baza de date furata a fost pusa pe Dark web si cumparata de escroci care au inceput sa tepuiasca big time in Romania.
Saptamana trecuta, un prieten de-al meu m-a sunat cacat la cur ca a fost sunat de la o banca care i-a spus ca e subiectul unui dosar penal de frauda. Asta a fost primul telefon. Apoi, a fost sunat imediat de un alt telefon care clona suta la suta numarul de telefon al DIICOT si unde un pretins procuror il informa ca e nasol, ca etc, in fine, povesti de tepari.
La o verificare rapida a numarului de pe care erau apelati, victimele aveau surpriza sa constate ca numarul era real, adica ei nu stiau ca fusese clonat de hackeri.
In fine, cei mai slabi de minte sau de inima au pus botul si si-au dat date de card etc si si-au furat-o.
Avocatul clujean Ciprian Paun a facut si o postare in acest sens: sa aveti grija si voi!
BIO LIVIU ALEXA
Liviu Alexa s-a născut la Bistrița, județul Bistrița-Năsăud, în 31 mai 1979 și, deși trebuia să ajungă profesor de franceză, s-a făcut jurnalist de investigații, unul "rău", semnând multe anchete devastatoare despre politicieni corupți, interlopi sau pedofili.
În 2021, a debutat ca scriitor cu o dublă lansare, cu volumul de non-ficțiune “Dumnezeu mi-a dat like pe Facebook”, dar și cu surprinzatoarea "Cum să ai orgasm în 3,5 pași", o carte cu poezii de dragoste scrise într-un stil cu totul nou.
Stilul său de scris este unul aparte, este una dintre vocile cu ton special din presa românească, foarte curajos în abordări și dur în limbaj, șocant de sensibil, enervant de provocator, dar extrem de minuțios în argumentație atunci când își scrie anchetele și analizele.
Acest newsletter este probabil cel mai citit din România și conține, pe lângă analize spumoase și anchete interesante, și recomandări și opinii despre interesele sale, unele ciudate. Adeseori, Alexa își descrie cumpărăturile făcute prin magazine de nișă, prezintă un whisky sau un trabuc, face recenziile cărților citite sau filmelor văzute, le “bagă pe gât” cititorilor poeziile sau melodiile sale preferate, dezvăluie fără jenă emoțiile pe care le are vizavi de un eveniment sau expune poze din călătoriile sale făcute în cele mai neașteptate țări (Panama, Venezuela, Taiwan sau Kazahstan sunt câteva exemple). Merită să îi fii abonat!
“Sunt ca ghimbirul. Fie îți place de mine, fie nu, dar e sigur că mă vei ține minte…”, spune despre el Liviu Alexa